Kort om: Mere blod av Jo Nesbø

mere blod

Forlag:Lydbokforlaget / Aschehoug
Tittel: Mere blod
Format: Lydfil
Tid:5 timer 10 minutter
Utgitt: 2015
Kilde: Lydfil vunnet av Lydbokforlaget

 

Dette er både min aller første Jo Nesbø bok  og den aller første boken jeg har hørt på lydbok, det vil si jeg hørte jo på barnebøker når barna var små og jeg har prøvd meg på romaner på lydbok men jeg har aldri fått det til før nå. Ofte har det vært slik at jeg syntes det går for tregt og det blir rett og slett for kjedelig.

Mere blod er oppfølgeren til Blod på snø, men jeg er usikker på om man trenger å ha lest den første for å ha fullt utbytte av denne.

Handlingen i Mere blod er lagt til 1977, og en mann som kaller seg Ulf ankommer en avsidesliggende bygd i Finnmark. Han heter egentlig Jon Hansen og har rømt fra hovedstaden etter å ha stjålet både penger og narkotika av sjefen sin, en i Oslos narkobaroner og som Ulf kaller for fiskeren.

Han kommer i kontakt med klokkeren Lea, og sønnen  hennes Knut . Han får låne en jakthytte og en  rifle av Lea, og han slår seg ned et stykke fra bygda. Folket i bygda  er læstadianere, og de fleste er mildt sagt skeptisk til denne nykommeren og Ulf på sin side er skeptisk til dem også, livredd for at fiskeren skal få nyss i at han er der.

 

Nå vet jeg jo at dette er noe helt annet enn det Nesbø har skrevet tidligere men jeg likte denne boken, kanskje ikke så godt at den får noen topp karakter fra meg, men en helt grei krim(?) var det. Likte godt språket, humoren som var blandet inn og det såre i Ulf sin historie. Jeg syntes at forfatteren har vært flink å skape karakterene og da særlig Ulf, Knut og Lea som jeg følte jeg kom innunder huden på og tok meg i å bry meg om. Tittelen på boken må jo være årets mest misvisende for det var svært lite blod og spore her og kanskje var det vel så mye kjærlighet som det var spenning.

Skal jeg være helt ærlig så syntes jeg at handlingen var noe tynn og ikke alt som skjer fremstår like troverdig hele tiden, flere ting jeg tviler på kunne skjedd i virkeligheten. Men nå er dette fiksjon og da trenger kanskje ikke alt være troverdig til en hvert tid heller. Boken har en åpen slutt så jeg håper det kommer en oppfølger slik at vi får vite hvordan det går med karakterene.

Alt i alt så koste jeg meg med boken, litt uvant og ikke skulle notere underveis slik jeg pleier med vanlige bøker og ebøker, men med lydboken ble det for tungvint så jeg lot det være, derfor blir det heller ingen smakebiter i denne omtalen. Det var artig å prøve seg på en lydbok men jeg tviler på at det kommer til å bli » det helt store» her hos meg, selv om det sikkert er en vanesak. Kommer nok til å holde meg til papirbøker selv om det var artig å prøve noe nytt, og kommer det en oppfølger til denne Nesbø-boken så skal jeg i hvert fall få den med meg.

 

 

HILSEN BEATHE

 

9 kommentarer om “Kort om: Mere blod av Jo Nesbø

 1. Jeg er akkurat ferdig med denne boka selv. I papir. Hurtiglån fra biblioteket. Jeg leste også den første Blod-boka hans, mens ellers har ikke jeg heller lest en hel Harry Hole-bok. Jeg synes også denne var helt grei, fin stemning, men ikke topp spenning akkurat- en annen type historie med noen artige vrier. En terningkast fire bok, enkel, grei, bra språk, fine karaktertegninger som du også mener. Jeg husker heller ikke så mye fra den første boka, bortsett fra Fiskeren. Og så er jo Finnmark spesielt da…

  Liker

  1. Ja, det var vel der jeg også «havnet» på denne, jeg glemte å få med meg naturbeskrivelsene i min omtale men sånn er det. Boken var grei den selv om den kanskje ikke var uhyre spennende. Jeg er spent på om vi får en fortsettelse siden den sluttet nokså åpent.

   Liker

   1. Ja, slutten likte jeg faktisk, den var snerten, samt at den både lukket og åpnet en mulig ny dør til en fortsettelse.:) Tenker den var gjennomtenkt, ja.. Ingen bindinger , ingen lovnader, men en mulighet..

    Likt av 1 person

 2. Så gøy at du leser krim, og lytter til lydbok. Det er en tilvenningssak, så ikke gi formatet opp med en gang. Denne boken skal jeg lese, siden den passer så godt inn i samlingen min av Nesbø, gleder meg til å ta fatt, forhåpentlig vis til helgen. Jo Nesbø er jo en allsidig type, så etter å ha fulgt Harry Hole i tykt og tynt gjennom alle år, var det kjekt med noe nytt. Disse to bøkene er skrevet i en stil jeg egentlig synes er litt kjedelig, men han har med akkurat nok humor til at den skiller seg ut fra andre i sjangeren. Kanskje du må prøve deg på Hole også nå?

  Liker

  1. Ja, planene er jo der, men så er det mye annet som frister også, skal faktisk lese to krimbøker nå siden jeg fikk «Englefjær» inn dørene i går og «Kistemakeren» kommer sikkert over helgen. Jeg likte boken men samtidig hadde jeg forventet litt mer siden han er så populær som han er. Når det gjelder lydbøker så har jeg prøvd meg på flere her tidligere, blant annet Katakombens hemmelighet, men da fikk jeg ikke til å laste den over på mobil slik at jeg måtte sitte foran pcen og høre og det ble litt rart. Andre ganger syntes jeg at oppleseren leser så sakte at det blir rett og slett kjedelig å høre på, det var ikke han her så jeg hører gjerne på flere bøker hvor han er oppleser.

   Liker

 3. Jeg får det heller ikke helt til med lydbøker, og foretrekker de gode gamle med historiene mellom to permer. Jo Nesbø er heller ikke en favoritt, så jeg har ikke lest denne nye serien. Men i dag tror jeg jammen at den siste boken i Milenniumsserien blir med meg hjem fra jobb. Er utrolig spent på om Lagercrantz klarer å fylle skoene til Stieg Larsson. Jeg er skeptisk…

  Likt av 1 person

  1. Nei, dette med lydbøker kommer ikke til å bli en vane her hos meg selv om det fungerte fint i forhold til at jeg syntes oppleseren var flink og ikke så treg som jeg oppfatter flere andre som når jeg har prøvd meg på det. Papir er desidert best, der er jeg helt enig med deg. Når det gjelder Millenniumsserien så har jeg ikke lest den kun sett filmene, men den ligger i hyllene for gud bevare meg vel så det hastet med å få alle i hus for en del år tilbake for så å bli stående i årevis 😛 Ha en fin dag på jobben 🙂 Nå skal jeg lese ferdig Ingrid Winters makeløse mismot- en bok jeg tror du vil like! 🙂

   Liker

Kommentarer er stengt.