Kort bokanmeldelse: Kjære av Linnèa Myhre

Forlag: Tiden
Tittel: Kjære
Forfatter: Linnèa Myhre
Format: Ebok
Sideantall: 204
Utgitt: 2014
Utfordring: 100+ bøker på 1 år
Kilde: eBokBib

Forfatter

Linnèa Myhre er født i 1990 i Molde og er en norsk forfatter og tidligere blogger. Hun debuterte i 2012 med romanen Evig søndag som hun mottok Tabuprisen for av Rådet for psykisk helse.

Selv om den forrige boken hennes ble definert som en roman så handlet den om henne og vi fikk følge henne gjennom et helt år, hvor hun blant annet begynte å gå til psykolog for sitt tungsinn og sine spiseforstyrrelser. Jeg var ikke kjent med bloggen hennes før jeg leste den boken og kjente dermed ikke til hennes historie på forhånd. Det var en fin men også litt vond å lese for hun var jo veldig syk i en periode og det er alltid vondt å lese om.Jeg likte derimot godt måten hun formidlet på i sin forrige bok, hun la ingenting i mellom og sa akkurat det hun mente til hvem det skulle være. Derfor satte jeg spent i gang med hennes nyeste bok.

I sin nye roman Kjære får vi lese en bunke med brev som hun har skrevet til forskjellige personer i perioden 2011- 2014, og hun skriver til både venner,undulater, matvareprodusenter, familien og til kjæresten Sondre Lerche. Og ja, så kommer hun med tacotips.

Det begynner veldig sterkt, for hun forteller sin mor at hun ikke har lyst til å leve lenger, eller det er jo en sterk bok hele veien for den forteller om hennes liv de tre siste årene og om hvordan hun har det på godt og vondt og kanskje aller mest det vonde. Men mye blir kamuflert med humor, men det blir sterkt likevel for hennes kamp skinner gjennom. Hennes kamp for å bli frisk igjen.

Jeg har lyst til å sitere en episode som jeg kjenner meg veldig godt igjen i for jeg er nesten like ille som Linnèa når det gjelder antall suketter som må til i teen og har sikkert nesten like vondt som henne i sukett-trykkemuskelen.

En annen ting jeg har lurt på, er om dere ikke kan lage litt større suketter, eventuelt bare èn stor. Èn stor sukett til en verdi av 35 suketter, for eksempel. Jeg får så mange reaksjoner når jeg er ute blant mennesker jeg har begynt å trykke suketter ned i håndflaten i skjul under bordet, før jeg putter den diskrè i koppen. Dessuten tror jeg kanskje at jeg holder på å få senebetennelse i den ene hånden på grunn av det, jeg har i hvert fall veldig vondt i sukett-trykkemuskelen.

Det er alltid vondt å lese om unge mennesker som på en eller annen måte sliter i livet sitt, og denne boken ble intet unntak selv om den er kamuflert med mye humor og tilsynelatende «meningsløse» brev til hvem det måtte være. Jeg får mer og mer sansen for Linnèa som person og jeg er glad for at jeg fikk anledning til å lese brevene hennes, og ikke minst at hun har valgt å dele med oss andre. Tror mange kan lære av hennes erfaringer.
Noe særlig mer «fornuftig» har jeg ikke å si for jeg har heller lyst til å henvise deg, min kjære leser, til Ellikken (hmmm…lurer på hvorfor i all verden jeg har lyst til å skrive Ellikken med èn K i stedet for 2?hint:det er Tiger sin feil) sin fantastiske omtale av denne boken og Mette sin fine omtale.
Men det jeg kan si er at denne boken vil du få med deg.

5 kommentarer om “Kort bokanmeldelse: Kjære av Linnèa Myhre

  1. Herlig omtale Beathe! Jeg leste også den første boken hennes og ble veldig berørt av den. Det er noe med brev og mail og sånt i romaner jeg ikke fixer, så derfor har jeg kvidd meg litt for denne. Høres ut som det er en fin bok, og jeg mener at jeg bestemte meg for å lese den da jeg leste Eli sin omtale 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.