August- En oppsummering

Da er august over for denne gang og sommeren er definitivt over for i år. Før vi tar fatt på september er det tid for å se litt på hva som er lest og skrevet om denne måneden, og har det lurt seg noen nye bøker inn i bokhyllene?

BØKER LEST
Leselysten har vært så og si fraværende de siste to ukene og jeg har ikke fått lest like mye som jeg hadde planer om. Ved opptelling har jeg lest 10 bøker og det er jeg egentlig ikke så veldig fornøyd med. Her er bøkene som ble lest

«Den ene pluss en»
«Havet»
«Owitas hage»
«Shotgun Lovesongs»
«Manilahallen»
«Stolhet og Fordom»
«Beethoven var en sekstendedel svart»
«Fru Sinclairs koffert»
«Skyldfolk»
«En fisk til Luna»

BOKBLOGGERPRISEN 2014

Av de 10 bøkene som er lest er det 1 som kan nomineres til bokbloggerprisen 2014 og det er En fisk til Luna, omtale på den kommer i morgen.
1001 BØKER- LESEPROSJEKT
I mitt leseprosjekt har jeg lest min andre Jane Austen bok Stolhet og Fordom og den likte jeg faktisk litt bedre enn den forrige. 1 kryss på listen.
BOOKERPRISEN
I prosjektet mitt om å lese flere Bookerpris -bøker så har jeg lest en bok og det er Havet. 1 kryss på listen.


BØKER PÅBEGYNT

Hehe…jeg glemte litt bort den boken jeg begynte på i juli og som er skrevet av Hilary Boyd, den heter Den dagen du kom tilbake på norsk, men slike pdf-filer blir fort glemt her hos meg så jeg får prøve å huske på denne i september.
«Den dagen du kom tilbake» av Hilary Boyd
«Olivensteinen» av Gunn Marit Nisja
Begge leser jeg på nettbrettet så jeg må prøve å huske på de…..

BØKER OMTALT
Jeg har ikke vært flink å skrive omtaler denne måneden og jeg har kun skrevet  omtale av halvparten av bøkene jeg har lest. I tillegg har jeg bøker liggende som ikke er skrevet om som jeg leste tidligere i år. Jeg skal få gjort noe med det før 2014 blir til 2015 i hvert fall.      
BØKER KJØPT
Jeg har vært veldig snill med lommeboken denne måneden og kun to nye bøker har funnet veien til postkassen min.

«Skyldfolk» av Octavia E Butler
«Bokhandelen på Broadway» av Deborah Meyler

I tillegg har jeg fått en del leseeksemplarer fra ulike forlag.

KORT OPPSUMMERT

Lest 10 bøker- Ikke veldig fornøyd når jeg hadde planer om mange flere
Omtalt 5 av 10 bøker- Ikke fornøyd med det heller
Lest en bok på 1001-listen- Fornøyd
Lest en bok på Bookerpris-listen- Fornøyd
Bare kjøpt 2 bøker- Fornøyd


SER FREMOVER MOT SEPTEMBER
Bokhøsten er i full gang og i september er det mange bokrelaterte ting som skjer og ikke minst bokbloggertreffet i midten av måneden. Jeg har ikke anledning til å være med i år heller men håper å få stille til neste år, så i år nøyer jeg meg med referat fra medbloggere. Jeg satser på at det går veldig fint.Men det skjer andre ting for jeg skal på bokmøte med forlaget Vigmostad & Bjørke samt et arrangement i forbindelse med Caterina Cattaneo sin nye bok «Jeg sluttet å telle dager».
I tillegg satser jeg på at leselysten skal ta seg opp igjen og er det noen som føler at de har gode råd å gi så tar jeg mot den med stor takk, for det er mange gode bøker som kommer ut i høst og det er mange bøker jeg svært gjerne har lyst til å lese altså. Selv føler jeg at manglende leselyst kommer av en kombinasjon mellom skolestreik og tv-serien Bones på netflix, det er de som er de store synderne her.Så bortsett fra å hive lærerne tilbake til klasserommet ( det er på tide nå!)og si opp netflix-abonnementet for en periode vil jeg gjerne ha noen råd til hvilke bøker jeg kan lese eller hva jeg kan gjøre for å sprite opp leselysten igjen.

HA EN LESERIK BOKHØST ALLE SAMMEN!

15 kommentarer om “August- En oppsummering

 1. Jeg også hadde dårlig leselyst i to uker i august. Jeg leste litt hver dag da også, men da ble det bare noen fåtalls sider som nesten ikke regnes med. Men du har i hvert fall klart å lese mer enn meg. Jeg hadde som mål å lese 15 bøker, men greide bare 8 så jeg er langt fra fornøyd. Veldig skuffet:)

  Er spent på denne bokhøsten. Vakreste årstid og mange gode og spennende boknyheter i fleng:)

  Ha en god søndag.

  Liker

 2. Eg pleier å lese krim når leselysten daler, fungerer alltid 🙂 Ikkje den snille Agatha Christie-krimmen, men Unni Lindell, Karin Fossum, Jørn Lier Horst og Jan Mehum 🙂

  Liker

 3. 2,5 bøker i snitt pr uke – det er bra da 🙂 Jeg er imponert!
  Jeg er nysgjerrig på Bokhandelen på Broadway – og venter spent på rapport fra deg om den
  Håper du har en fin lesesøndag .)

  Liker

 4. Ja, liker høsten jeg også, syntes hver årstid har sin sjarm. Vi får krysse fingrene for at september blir noe bedre når det gjelder lesingen. Ha en fin søndag du også.

  Liker

 5. Tja, jeg hadde planer om så mange flere og derfor blir det skuffende og bli «rammet» av manglende leselyst. Men jeg er jo optimistisk av meg så jeg håper og tror at neste måned blir bedre. Ha en fin søndag du også:-)

  Liker

 6. For et flott innlegg. Mange gode tips å hente, og jeg ser at vi har lest «Den ene pluss en» begge to, i august. Ønsker deg en flott mandag, klem fra Anette 🙂

  Liker

 7. Skal si du har oversikt over utfordringene dine 🙂 10 bøker er jo helt greit det, du har jo et par som tar litt tid her. Ser du er i gang med Du skal lide, så da trenger du vel ikke tips om å få opp leselysten, for den slipper du nok ikke før du er ferdig med den. Gleder meg til å gjøre bok-ting med deg i september 🙂

  Liker

 8. Hehe….en liten oversikt skader ikke. Jeg har såvidt kommet i gang med Du skal lide, jeg hev meg over den Camillas lange netter, men nå er den lest ferdig så da er det full pedal med den andre der. Nå begynner jo heldigvis skolen igjen i morgen og kan konsentrere meg mer om lesingen på dagtid. Gleder meg til å treffe deg igjen på bok-ting denne måneden og lunsj for å få referat av Oslo-turen din.

  Liker

 9. 10 bøker er bar da Beathe.:) Men om målene dine var høyere, så skjønner jeg skuffelsen, selv om du har lest mye. Den eneste jeg har lest av disse er Shotun Lovesongs. Gleder meg til å lese Manillahagen da.:) Og så ble jeg nysgjerrig på den Brooklyn bokhandleboka.. Ha en fin uke.:)

  Liker

Kommentarer er stengt.