Bokanmeldelse: Munken som solgte sin Ferrari av Robin S. Sherman

Forlag: Cappelen Damm
Original tittel: The Monk who sold his Ferrari
Norsk tittel: Munken som solgte sin Ferrari
Forfatter: Robin S. Sharman
Oversetter: Vigdis Fretheim
Format: Pocket
Sideantall: 229
Utgitt: 2012 ( Denne utgave)
Utfordring:100+ bøker på 1 år
Kilde: Kjøpt

Forfatter

Robin S. Sherman er født i 1964 og er en Kanadisk advokat, Lederskap ekspert og skribent. Han har skrevet en rekke selvhjelpsbøker og holder foredrag innen personlig utvikling.

Har hatt denne boken liggende lenge og det var først etter å ha lest om den inne på en svensk blogg for noen uker siden at jeg kom på boken igjen.

Mye av det som står i boken opplever jeg som selvsagt, som det å leve her og nå, men i en stresset hverdag hvor det hele tiden jages etter nye ting og nye opplevelser så er det veldig lett å glemme å være tilstede her og nå.

Boken er ikke en vanlig selvhjelpsbok for den er nemlig bygget opp som en slags roman hvor vi møter den middelaldrende stjerneadvokaten Julian Mantle som opplever å kollapse midt under rettsforhandlingene.Legen stilte han et ultimatum, enten måtte han gi opp karrièren eller livet. Julian Mantle solgte alt han hadde og satte kursen for India.
Ved foten av Himalaya treffer han «De vise» og han blir der i flere måneder, lærer mange gode teknikker for å kunne leve mer i harmoni med seg selv.

Han reiser tilbake til hjemlandet og lærer teknikkene videre til en venn som trenger det. Det var et av kriteriene «De vise» krevde for at de skulle lære Julian disse teknikkene. Den tidligere kollegaen hans, Johan trenger hjelp og ved bruk av huskereglene han hadde lært av»De vise» begynner han å hjelpe vennen sin mot et mer balansert liv. Til å begynne med trodde ikke Johan at disse huskereglene skulle fungere men litt etter litt så kom han på gli.

Den praktfulle hagen- Bli herre over eget sinn
Det ruvende tårnet – Følg din skjebne
Sumobryteren– Praktiser kaizen
Den rosa ståltrådkabelen– Lev med disiplin
Stoppeklokken av gull – Respekter tiden
De duftende rosene – Tjen andre uten tanke for deg selv
Diamantstien – Grip dagen

Det var mange kloke ord  og utsagn i denne boken, som for eksempel:» Uansett hva som skjer deg i livet, er det bare du som har evnen til å velge din egen reaksjon på det. Og han skriver videre: Når du gjør det til en vane å lete etter det positive i alt som skjer, kommer livet ditt til å bevege seg opp i sin høyeste dimensjon. Dette er en av de største av alle naturlovene.»

«Ja vel, hemmeligheten ved lykke er enkel: Finn ut hva du liker aller best å gjøre, og rett så all din energi mot å gjøre det. Hvis du iakttar de lykkeligste,sunneste,mest tilfredse menneskene i vår verden, vil du se at hver og en av dem har funnet sin lidenskap i livet og deretter brukt sine dager på å forfølge den.»

Boken er lettlest og med forholdsvis korte kapitler. Mange gode tips å plukke med seg for dem som allerede ikke er i harmoni med seg selv. Likevel satt jeg litt skuffet igjen etter å ha lest den, uten at jeg har noen forklaring på hvorfor. Mulig jeg hadde altfor store forventninger til den men jeg pleier ikke å skru forventningene i taket fordi jeg hører andre like en bok så godt. Boken er jo ikke dårlig selv om jeg ikke ble fra meg av begeistring av den. Kanskje det var feil bok til feil tid.

2 kommentarer om “Bokanmeldelse: Munken som solgte sin Ferrari av Robin S. Sherman

  1. Husker denne traff meg til rett tid, for jeg likte den veldig godt. Det finnes utrolig mye litteratur av denne typen hvis en er ute etter det, denne er en av de bedre jeg har lest. Ha en fin mandag Beathe!

    Liker

  2. Boken var slett ikke dårlig så jeg tenker at det var dårlig timing rett og slett kanskje jeg må gi den en sjanse til senere en gagn, jeg får se. Men akkurat nå så skuffet den litt, jeg hadde vel forventet meg noe annet på en måte.

    Liker

Kommentarer er stengt.