Boken på vent: Kvinnelige tidsvitner- Fortellinger fra Holocaust

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese,dette kan være en bok det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan godt være en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som nettopp er kjøpt. Har du en bok som venter på å bli lest, må du gjerne være med.


Resten av året skal jeg som så mange andre bokbloggere ha fokus på bøker som skal leses i forbindelse med bokbloggerprisen. Har liten leselyst for tiden så det spørs om jeg rekker å lese alt jeg hadde planer om, eller har lyst til å lese. Siden de bøkene er snakket om flere ganger har jeg begynt så vidt begynt å ta en liten titt på bøkene jeg skal lese i januar.

Boken jeg har på vent denne uken har ikke lagt så lenge i hyllen her, og ikke blir den liggende veldig lenge heller for denne har jeg planer om å få lest i løpet av januar.Litt om boken

 I Kvinnelige tidsvitner. Fortellinger fra Holocaust beretter Major og ni andre jødiske kvinner om sine grusomme erfaringer fra Auschwitz, Theresienstadt, Bergen-Belsen og andre av nazistenes fangeleirer.

Omgitt av soldater, hunder og elektriske gjerder hadde de unge jentene et felles mål: å overleve. I boken forteller tidsvitnene om fornedrelse, sult og fortvilelse. Men her finnes også historier om verdighet, samhold og håp. Hver skjebnefortelling er unik, til sammen framviser de en ukuelig livsvilje og en påfallende mangel på bitterhet.
Kvinnelige tidsvitner er et testamente om det som skjedde, og om det som aldri må skje igjen.


Her er en liten smakebit fra en av historiene:

Vi var kommet til Auschwitz. Midt i kaoset hørte jeg den kjente melodien «La Paloma». De smektende rytmene passet slett ikke inn i det helvetet vi var kommet til. Musikken var kanskje et planlagt forsøk på å ufarliggjøre ankomsten, jeg vet ikke. For meg ble det hele en redselsfull opplevelse. I alt virvaret kom jeg bort fra foreldrene og søsteren min. Soldatene ropte, men jeg oppfattet ikke hva de sa. Jeg så at soldatene samlet kvinner og barn på den ene siden og menn på den andre, men jeg klarte ikke å finne igjen familien min.Dermed ble jeg dyttet inn i en gruppe med andre barn. Det var en forferdelig opplevelse. Tryggheten familien ga meg var plutselig borte. Jeg var omgitt av glefsende hunder og brølende soldater, mens kolonnene med menn og kvinner forsvant hver sin vei. Det var den siste dagen jeg var sammen med mamma,pappa og søsteren min. Om de gikk rett i gasskammeret eller om de ble brukt en kort tid som slavearbeidere, det vet jeg ikke. Avskjeden var endelig. » La Paloma» er en nydelig melodi, men for meg fremkaller den dystre minner. Minner om utslettelse. 

Her er det bare å manne seg opp før en starter på boken tydeligvis…document.write(»); Her ser du hvordan du kan delta på «Boken på vent»!
 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke egen blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link innlegget ditt i linkefunksjonen over her.
 • Deler du på twitter så bruk gjerne #bokenpåvent
 • Besøk de andre bloggene og se hvilke bok de har på vent, kanskje du kan plukke opp et boktips eller to?
 • Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

12 kommentarer om “Boken på vent: Kvinnelige tidsvitner- Fortellinger fra Holocaust

 1. Huff, hjerteskjærende saker du har på vent denne gangen. Tror ikke jeg hadde orket. Håper du får en fin tirsdag. Jeg skal ekstra tidlig på jobb, og arrangere julefrokost for barn og foreldre i barnehagen. Siden jeg ikke har noe spennende på vent, blir det ikke noe innlegg fra meg i dag 🙂

  Liker

 2. Det skal jeg så godt det lar seg gjøre…. skal nemlig vaske ned badet i dag og det er aldri det gøyeste jeg gjør…. men godt å få det gjort. Ha en fin dag du også,Anita:-)

  Liker

 3. Off, denne har jeg lyst til å lese samtidig som jeg ikke vet om jeg tørr.. Den er nok spennende, interessant og lærerik, men jeg har store problemer med slike triste og grufulle historier. Håper du får en fin tirsdag 🙂

  Liker

 4. Går fint for meg å lese slike historier men ikke for mange ad gangen, så om jeg leser litt ad gangen og har en annen type bok i tillegg så går det nok fint. Ha en fin tirsdag du også 🙂

  Liker

 5. Det har gått litt trått med lesinga her også, men nå har jeg tatt en beslutning om å bare avbryte de FIRE bøkene jeg har holdt på med, for å kunne begynne på nytt med blanke ark. Håper det vil gjøre susen!
  Håper du finner tilbake til leselysta og at vaskinga går greit-
  HA DET PÅ BADET ☺

  Liker

 6. Det er det jeg også har gjort med de bøkene jeg var begynt på, men dårlig form kombinert med mye å gjøre til jul og ikke minst skirenn på tv…. da er det leselysten som har fått lide. Nå er jeg heldigvis ferdig med vaskingen av badet så nå er det bare dører og lister igjen så er julevasken tatt. Satser på at leselysten tar seg opp nå fremover for det er mange bøker jeg har liggende som jeg har lyst til å få lest snart.. Ha en fin dag, Berit:-)

  Liker

Kommentarer er stengt.