August – En oppsummering

Ganske snart  sier vi ha det til august og ønsker september velkommen ,sommeren er definitivt over for denne gang. Men før vi åpner dørene for september er det på tide med en liten oppsummering for måneden som nå må takke for seg. Hva er lest, omtalt og kjøpt?

BØKER LEST
Etter en fin lesemåned i juli satte jeg veldig optimistisk i gang med august og tenkte at jeg kunne slå alle tidligere rekorder men helt slik skulle det ikke gå for leselysten forsvant litt på veien samt at tiden ikke strakk helt til. Ved opptelling  viser det seg likevel  at 9 bøker ble lest, av dem har jeg lest 1 e-bok, som er 3 færre enn i juli. Dette er bøkene jeg har lest.

MÅNEDENS FAVORITT
De bøkene som gjorde mest inntrykk og som jeg syntes var best av de jeg har lest denne måneden er Før flommen tar oss og Beleiringen, tett etterfulgt av Døtre av Norge.
BØKER PÅBEGYNT

Har fremdeles to bøker liggende som var påbegynt i juli og heller ikke lest ferdig i august og det er 
 • Bedragen – som jeg leser i forbindelse med min svenske utfordring.
 • Virus – Ebok.
I tillegg har jeg i august begynt på
 • Den lange, hvite skyens land -Et par bøker har sneket seg inn i køen og dermed har denne blitt lagt litt til side, boken er god den altså, det er bare det at det er så mange bøker som frister at en nesten kan bli litt stresset innimellom for jeg har lyst til å lese alt på en gang.
 • The Returned/De hjemvendte – Såvidt i gang med denne og jeg må si den virker veldig lovende så lant.
 • Vingeklippet – Såvidt i gang med denne også og jeg vet ikke helt hva jeg syntes ennå, foreløpig virker den litt råere enn de to tidligere bøkene i «serien.»
BØKER OMTALT

Har vært veldig flink å omtale bøker etter hvert som de er ferdiglest i hele år, men så sa det plutselig stopp her i sommer og dermed har jeg fremdeles 4 bøker liggende fra juli som det ikke er skrevet om ennå. Målet er at innen utgangen av september skal alle omtalene være skrevet og lagt ut på bloggen. For august har jeg skrevet og publisert omtale på 6 av de 9 bøkene jeg har lest, og i tillegg har jeg skrevet omtale på Dronningens løfte som jeg leste i juli.
BØKER KJØPT

Det har på ingen måte vært kjøpefest her denne måneden men et par bøker har funnet veien til postkassen min  og her er de som har kommet ny til i hyllene.

«Det høyeste kortet»  av Marco Malvaldi – Ferdiglest og link til omtale finnes lenger oppe.
«Karavane» – En novellesamling jeg fikk anbefalt.
«Drep ikke en sangfugl» av Harper Lee- Har hørt  mye om denne boken så nå MÅTTE jeg bare ha den.
«Døden kommer til Pemberly» av P.D.James- Vært på ønskelisten lenge, nå var det på tide.
«Beleiringen»  av Helen Dunmore – Ferdiglest og omtale kommer.
«Vingeklippet» av Linda Skogseide- Må få med meg siste bok i «trilogien.»
BØKER MOTTATT

En knippe bøker har ramlet ned i postkassen min fra ulike forlag denne måneden… noen er allerede lest og en har jeg såvidt begynt på.

KORT OPPSUMMERT

 • Det ble lest mange rolige bøker i juli og jeg hadde planer om å gå for litt mer action i august, slik ble det ikke. Jeg fikk heller ikke lest det antallet bøker jeg hadde planer om.
 • Har heller ikke lest ferdig bøkene som stod på sommerlisten min,der gjenstår det     bøker. De kan heldigvis også leses både høst og vinter!
 • Kommet litt på etterskudd med omtalene – Skjerpings  fremover.

SER FREMOVER MOT SEPTEMBER


Med fire måneder igjen av året og utfordringer det ikke går så veldig bra med, så har jeg tenkt at jeg skal ta et aldri så lite skippertak i de neste månedene. 
 • Off the shelf – Der mangler jeg 6 bøker for å komme i mål, det vil si 1,5 bok pr måned ut året.
 • Min svenske utmaning- Der har jeg såvidt kommet i gang men 1 bok pr måned er overkommelig.
 • Min engelske utfordring- Ikke begynt, men 1 engelsk bok pr måned ut året skal kunne gå.
Jeg har planer om å få startet på de mange krimseriene jeg har liggende og september er en grei måned for det. Har en stygg uvane med  å lese for mange bøker samtidig og det er noe jeg må jobbe med fremover. Det er ikke alltid sånn men i perioder kommer det masse bøker og da blir fristelsen så stor at jeg ikke klarer å styre meg, samt at jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg skal lese først og da ender det med at jeg leser for mange samtidig. Akkurat nå leser jeg på fem bøker og det er i overkant mye. Det ideelle for meg er en vanlig bok og en ebok, samt en novellesamling.

I september er det også Bokbloggertreff som mange ser frem til og dessverre så klaffet det ikke for meg i år heller, så jeg får ta det igjen ved en senere anledning. Men uansett treff eller ikke så håper jeg på en fin høst med mange fine lesestunder.

 ØNSKER DERE EN FIN BOKHØST!

Anette har laget en oppsummering med linkefunksjon og har du laget et oppsummeringsinnlegg så legg gjerne linken igjen inne hos henne. 


document.write(»);


15 kommentarer om “August – En oppsummering

 1. Flott oppsummering, du har hatt det travelt. Jeg har lest 3 av dine bøker, med Bienes død som favoritt av de tre. Jeg leser max to bøker samtidig, så jeg har sjeldent påbegynte bøker som ikke blir ferdig innen månedens utløp. Håper du har en fin lørdag i det fine været 🙂

  Liker

 2. Fin oppsummering, Beathe, og et nydelig bilde du har med øverst!
  «Døden kommer til Pemberly» har jeg stående i bokhyllen, den burde jeg tatt fatt på etterhvert siden det er en slagt fortsettelse av «Stolthet og fordom». Jeg har vært fryktelig dårlig på Off the Shelf utfordringen så jeg skulle nok gjort noe med det før jeg lar andre bøker snike seg frem. Vel, ønsker det en fin helg videre 🙂

  Liker

 3. Denne måneden ble det litt ekstra med bøker som ble påbegynt helt på tampen fordi det kom bøker inn dørene som jeg bare MÅTTE ta fatt på med det samme.En fin kveld til deg:)

  Liker

 4. Stolthet og fordom har jeg ikke lest ennå så kanskje jeg burde lest den først. Når det gjelder OTS bøkene så var jeg veldig flink i begynnelsen av året men så ble det brå stopp, så jeg tenkte jeg skulle klare de 6 siste også. Ha en fin kveld du også,Birthe:)

  Liker

 5. Jeg har lest og sett den nyeste filmen, fantastisk begge deler – anbefales! OTS…jeg synes jeg var vag da jeg la meg på fem bøker, og sannelig, det stemte! Men jeg har da lest en av dem 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.