Juli – En oppsummering

Juli er snart forbi og august står på trappen, men før vi kommer så langt er det på sin plass å stoppe litt opp for å oppsummere litt fra måneden som har gått. Hva er lest og  ikke minst hvilke nye bøker har kommet til? Jo,det ble et par av de denne måneden også…Dette er status for sommermåneden juli 2013.

BØKER LEST

Jeg har fått lest en god del nå i juli, men likevel hadde jeg sett for meg at jeg skulle fått lest enda mer, jeg har heller ikke fått lest alle de bøkene jeg i utgangspunktet hadde bestemt meg for å lese nå i sommer. Ikke det, sommeren er jo ikke helt over ennå så det er enda tid for å få lest flere av de bøkene som stod på sommerlisten.  I juli har jeg lest flere bøker som ikke har kommet i salg ennå og det er alltid litt ekstra spennende.

«Nathalie» av David Feonkinos
«Et helt  halvt år» av Jojo Moyes
«Dronningens løfte» av Margit Walsø
«Magnhild» av Guri Idsø Viken & Inger Johanne Sæterbakk
«Divergent» av Veronica Roth
«Porselsenspiken» av Gunn Marit Nisja
«Danser med sommerfugler» av Reyna Grande
«Og så kom du» av Kathleen MacMahon
«Demonenes by» av Cassandra Clare
«La stå» av Ingvild H Rishøi
«Hustruen i Toscana»  av Sarah – Kate Lynch
«Mannen som ikke ville» av Vidar H Andersen
«Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai» av Mary Ann Shaffer
«Solfuglen» av Christie Watson
» Evighetens Roma» av Domenica De Rosa

MÅNEDENS FAVORITT

Bøkene jeg har lest i juli har jevnt over vært gode bøker,jeg likte veldig godt «Divergent» og ser veldig frem til neste bok i serien og ikke minst filmen som kommer til neste år!Jeg likte også veldig godt «Dronningens løfte» som handler om Marie Antoinette,og jeg må nesten nevne «Mannen som ikke ville»,den likte jeg godt, men likevel er det en bok som satt dype spor i meg selv flere uker etter at jeg leste den ferdig og det er boken «Et helt halvt år». Den skilte seg klart ut og dette er en av de bøkene jeg ikke har publisert omtale på enda fordi boken ikke kommer ut før i begynnelsen av september.

Om boken

Louisa Clark er rådvill når hun mister sin kjære kafé jobb. Hun vandrer formålsløst inn og ut av jobbintervjuer, da hun blir tilbudt en seks måneders kontrakt som ledsager til Will Traynor – den tidligere adrenalinjunkien og finansmann hvis liv har blitt forandret av en motorsykkelulykke. Jobben snur opp ned på Lous tilværelse og er begynnelsen på et nært og følelsesladd forhold mellom to mennesker fra svært forskjellige bakgrunner og livssituasjoner. Et helt halvt år er både en historie om kjærlighet og sterke relasjoner, men fremfor alt er det en historie om tapperhet og innsats for å endre et liv som har havnet ut av kurs.

BØKER  PÅBEGYNT

Har et par bøker som jeg har startet på men som jeg ikke har fått lest ferdig ennå og dermed kommer de på neste måneds oversikt.

 • Bedragen
 • Bienes død
 • Virus (Ebok)

BØKER OMTALT

Av de 15 bøkene jeg har lest så har jeg skrevet  og publisert omtale på 8 av dem. To av omtalene er skrevet ferdig og klar for publisering men fordi bøkene ikke er utgitt ennå så må jeg vente med publiseringen av disse,dette gjelder Et helt halvt år og Dronningens løfte. De resterende fem holder jeg på å skrive omtale på og de blir publisert så snart de er ferdige og det er «ledige» dager til det. Må prøve å holde meg et innlegg for dagen.

BØKER KJØPT

Klarte ikke å  holde meg helt unna bokkjøp denne måneden heller, men til mitt forsvar så ble alle kjøpt på salg og da tenker jeg at det må være lov å snope litt. Syv bøker havnet oppi snopeposen i juli.


«Monstermenneske» av Kjersti Annesdatter Skomsvold – En bok som jeg har hatt lenge på ønskelisten.
«Solfuglen» av Christie Watson – Både kjøpt og lest ferdig i juli.
«Livet tilbake» av Lori Lansen- Jeg har to andre bøker av forfatteren og jeg ser frem til å bli kjent med dette forfatterskapet.
«Et rike for sultne sjeler» av Lorraine Lòpez- En bok som har vært lenge på ønskelisten min.
«Uvennskap,vennskap,forelskelse,forlovelse,ekteskap»av Alice Munro- En novellesamling som jeg ble anbefalt av Isabella(Gråbekka)
«Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai»av Mary Ann Shaffer- Joda, kjøpte den forrige måned også, i pocket, men måtte ha den i innbundet utgave også når jeg fikk den så billig.
«Familien Troutmans eventyrlige reise»av Miriam Toews -En bok jeg aldri hadde hørt om men som jeg tilfeldigvis kom over inne på nettbokhandelen jeg var i, spent på denne.

BØKER MOTTATT

Var så heldig å få en fin sommergave fra Bazar forlag og to av bøkene er lest allerede, den siste skal jeg kose meg med i august tenker jeg. Solkremen er godt brukt etter hvert.

KORT OPPSUMMERT

Av de 15 bøkene som er lest var 4 ebøker,er rimelig fornøyd med det. 15 bøker  er slett ikke verst selv om jeg hadde planer om noen flere, men så ble jeg litt fristet til å se på noen serier,Reba & Under the Dome, og et par filmer og da ble det rett og slett ikke tid til flere bøker. Ligger «foran skjema» så det er ikke noe jeg stresser med, de blir lest de bøkene som blir lest. Av og til er det moro å gjøre andre ting også.

SER FREMOVER MOT AUGUST & BOKHØSTEN!

Etter en måned med historiske romaner, et par urban fantasy bøker for ungdom,noen lettleste sommerbøker, samt et par stille og rolige romaner så tror jeg at jeg skal gå for litt mer action i måneden som kommer. Ikke minst så savner jeg å lese krimbøker, noe jeg egentlig ikke leser så mye av har jeg merket meg, men bokhyllene er fulle av ulike krimserier så det er bare for meg å komme i gang. Har endel bøker fra sommerlisten min som jeg ikke har fått lest ennå og noen av dem blir nok lest den kommende måneden.
Med august følger også starten på  bokhøsten og innlegget mitt i morgen kommer til å vitne om at det er veldig mange av høstens bøker som virker interessante(for meg). Det er med andre ord absolutt ikke noe «håp» om at det skal tynnes ut i bokhyllene med det første, snarere tvert om. Så det er godt at handleturen går innom Ikea en av dagene for denne damen må ha bokhyller!

document.write(»);

(Lengter tilbake til Playa del Muro stranden)

HA EN FIN BOKHØST!

12 kommentarer om “Juli – En oppsummering

 1. WOW igjen!! 15 bøker, du er god altså 😉 Nå er jeg i siget igjen etter en skikkelig juliferie og jeg kjenner det er godt å knatre på tastaturet igjen! Bli gjerne med på Blogghopp i dag, klem fra Anette ❤

  Liker

 2. Litt av en haug med bøker du har vært igjennom i juli. Har du hatt tid til å dra på ferie? Leser gjerne favoritten din, men de har ikke fått den inn på biblioteket ennå. Solkremen vi fikk av Bazar var redningen vår da vi holdt på å brenne oss på toppene i Østerrike, og nettet har fungert som skittentøykurv 🙂
  Ha en fin siste-juli dag 🙂

  Liker

 3. Det er masse sommer igjen enda, Beathe. August er jo tross alt en sommermåned det 😀

  Du ser ut til å ha hatt en utrolig fin lesemåned i juli syntes jeg, og forresten GFFLOPP er det verdt å ha to utgaver av, virkelig ❤ ❤ Kos deg videre denne siste julidagen!

  Liker

 4. Visst er det sommer enda og i en hel måned fremover til og med. Så det er god tid til å lese enda flere sommerbøker. Ha en fin siste dag i juli du også,Mari:)

  Liker

 5. Som du har lest i juli! Det ble ikke så mange lest på meg denne måneden, men noen da..skriver vel oppsummering i morgen.
  Dronningens løfte fikk jeg på pdf, men har ikke lest den enda.. Lurer på hvordan du likte Danser med sommerfugler. Den kjøpte jeg på salg, siden den er fra Latin-Amerika.
  MAgnhild spurte jeg om å få, og fikk den i går.
  Porselenspiken og Hustruen i Toscana likte jeg .:)

  Liker

Kommentarer er stengt.