Juni – En oppsummering & dette er status halvveis i 2013

Atter en måned er lagt bak oss og det er på tide å gjøre opp status for måneden som har gått. Siden vi har kommet halvveis i 2013 allerede så blir det også en liten oppsummering som viser hvordan jeg ligger an å forhold til å nå målene mine for i år. Som sagt tidligere er ikke dette noe jeg «stresser» med men litt moro er det å se om en klarer noe av det en har satt seg som mål, og kun ment som en liten pekepinn og noe å gå etter. Men først kommer det en liten oppsummering for juni.

BØKER LEST

Juni var en meget bra lesemåned og jeg har fått lest 12 bøker noe jeg er meget fornøyd med. 3 av dem var ebøker og det er jeg syntes jeg er bra!

«Marengshjerte» av Frode Håkonsen – En meget velskrevet diktsamling.
«Innlandshete» av Kristine S Henningsen – En samlivsthriller mer enn en krim i vanlig forstand.
«Det uimotståelige blåbærbakeriet» av Mary Simses – En fantastisk herlig roman.
«Gode naboer» av Ryan david Jahn – En velskrevet krim basert på en sann historie.
«Torsdager i parken» av Hilary Boyd – En herlig roman om det å finne kjærligheten i godt voksen alder.
«Stolleken» av Maggie Shipstead – En bok med mange artige og humoristiske innslag og som havnet litt over middels på skalaen.
«Sommerperler» av ulike forfattere – En fin novellesamling selv om ikke alle falt like godt i smak.
«Bringebærpiken» av Karen Swan – En herlig romantisk fortelling som hadde egnet seg godt som film.
«Den talibanske Cricketklubben» av Timeri N Murari – En bok jeg likte meget godt, omtale kommer.
«Knyttet til deg» av Sylvia Day – Et herlig gjensyn med Eva og Gideon og så er vi heldig å få treffe dem igjen for forfatteren skal skrive flere bøker i serien! Omtale kommer.
«På bedringens vei» av Marie-Sabine Roger – For en herlig perle av en bok, omtale kommer.
» Lysår» av James Salter – En meget velskrevet roman, omtale kommer.

MÅNEDENS FAVORITT

Det hender ikke så veldig ofte at jeg bommer totalt på bøker selv om ikke absolutt alle treffer meg like godt,og denne måneden var det heller ikke enkelt å skulle velge ut en bok som skilte seg klart ut fra de andre så det blir en topp tre denne måneden også.

Favorittene for Juni har jeg ikke skrevet omtale på enda for disse leste jeg ferdig helt på tampen av måneden men de blir lagt ut fortløpende etterhvert som de blir ferdig skrevet og det er «ledige» dager. 
BØKER PÅBEGYNT

Her er en liten oversikt over bøker som jeg startet på i Juni men som jeg ikke er ferdig med når kalenderen bikket Juli.

Et helt halvt år av Jojo Moyes
Dronningens løfte av Margit Walsø
Bedragen avKaterina Janouch

  BØKER OMTALT

  Jeg har skrevet og publisert 8 av de 12 bøkene jeg har lest i juni og de 4 siste blir lagt ut så snart de er skrevet ferdig og det er «ledige» dager til det. Prøver å begrense innleggene til max et par dag.

  BØKER KJØPT

  Kjøpestoppen varte i nesten to måneder og det er slett ikke verst det altså, men når cdon har sommersalg på pocket og man får 3 bøker for hundrelappen, nei,da klarte ikke jeg å holde meg helt unna. Seks nye bøker fant veien til mine bokhyller og her er bøkene jeg kjøpte
  Askepott av Kristina Ohlsson
  Blodskrift av Jørgen Jæger
  Malstrømmen av Frode Granhus
  Det motsatte av kjærlighet av Julie Buxbaum
  Gurnsey forening for litteratur og potetskrellpai av Mary Ann Shaffer
  Nakenbadestrand av Elfriede Vavrik
  Boken «Nakenbadestrand» ble jeg gjort oppmerksom på av Anita når jeg la ut omtalen min av «Torsdager i parken» og hun har skrevet om boken her. Denne MÅTTE jeg jo bare ha!

  BØKER MOTTATT
  Det har vært rene julaften her den siste måneden for ikke mindre enn to sommerpakker har kommet fra Juritzen og de kjempesnille folkene som jobber der. 

   I tillegg så har jeg vunnet en bok : X  av  Helge Thime- Iversen på en giveaway hos Bokbloggeir og mottatt noen leseeksemplarer fra andre forlag.

  KORT OPPSUMMERT

   Lest 12 bøker og det er noe jeg er meget fornøyd med, av disse er 3 stykker ebøker. Jeg leser litt lite krim føler jeg men det er noe jeg har tenkt å gjøre noe med, så noe krim er ført opp på sommerlisten og til høsten skal det bli litt mer krim på denne damen her. Er ganske så flink til å skrive omtaler på bøkene etterhvert som de er lest og det skal jeg naturligvis fortsette med fremover også. Meget kort sagt så er jeg fornøyd med juni!

  DETTE ER STATUS HALVVEIS I 2013- HVORDAN GÅR DET MED UTFORDRINGENE?

  Vi har kommet halvveis i 2013 og det er på tide med en halvårs oppsummering for å finne ut hvordan jeg ligger an i forhold til de utfordringene jeg er med på i år.
  » 100 bøker på 1 år»– Her skal jeg være på 50 bøker siden vi er halvveis og jeg har ved utgangen av denne måneden lest  57  bøker. Jeg  er 7 bøker «foran skjema»
  «Ebook challenge» Her begynte jeg på 5 bøker men gikk fort opp til 10 bøker, det målet nådde jeg i midten av juni  og derfor har jeg bestemt meg for å gå opp til  25  ebøker i år. Jeg har lest 12 ebøker så langt  i år og er dermed helt  etter «skjema» for jeg har begynt på den 13 boken..
  «Off the shelf»-som er bøker som jeg har i bokhyllen før 2013, her har jeg satt  15 bøker som mål for 2013 og jeg har lest  9 bøker. Jeg er helt i rute og trenger å lese 6 bøker til for å nå det målet.

  Alt vel så langt, verre står det til med mine egne utfordringer, i hvert fall noen av dem..*kremt*

  «My english challenge»-Her satte jeg som mål å lese 4 bøker, jeg har ikke kommet i gang med denne utfordringen, men jeg gir meg ikke helt enda og kan fremdeles få lest noen engelske bøker.Klarer jeg ikke å få lest en eneste bok så får jeg heller la være å ta denne utfordringen til neste år…. enkelt og greit! hehe..

  » 12 novellesamlinger på 12 måneder»– Det er en utfordring hvor jeg skal lese en novellesamling pr måned og her har jeg til nå lest 6 novellesamlinger, jeg er altså helt ajour med denne.Veldig bra,Beathe!
  «Min svenska utmaning»– Har planer om å lese 4 bøker på svensk i år og skulle vel egentlig ha lest 2 bøker til nå, men har kommet såvidt i gang med den første boken,det er da noe…ikke sant?
  Utfordringen min til neste år må jo bli å ikke ha så mange utfordringer!

  SER FREMOVER MOT JULI
   De to minste barna skal være hos faren i tre uker i juli og dermed blir det ekstra god til for meg å lese.  Litt rart med det for selv om de er store så blir det liksom aldri så veldig god tid til å sette seg ned med en bok når de er hjemme for det er alltid noe som skjer og jeg er litt sånn at jeg må ha helt ro rundt meg når jeg skal lese.Har planer om å få lest  like mye som i juni om ikke enda litt mer, det gjenstår å se.Får bare håpe at det blir mange fine anledninger til å sitte ute på altanen å lese litt også om vi hadde fått litt SOL! 
  document.write(»);

  HA EN RIKTIG FIN  SOMMER MED MANGE FINE LESESTUNDER!

  24 kommentarer om “Juni – En oppsummering & dette er status halvveis i 2013

  1. For en fin oppsummering, skal si du har vært effektiv i år. Jeg har 5 engelske bøker med meg på ferie, så kanskje jeg kan anbefale en av dem som din første engelske i år. Det rare er at når du først har lest en, så går nummer to og tre mye lettere.
   Skal du hive deg på Bløtkakeutfordringen til Juritzen da? Tror de blir overrasket hvis vi vinner at vi ikke er en hel bokhandel 🙂

   Liker

  2. Ja,kanskje vi skulle kastet oss på den bløtkakeutfordringen? Vi kunne jo sendt inn et innslag sammen noen av oss bokbloggere fra Bergen? Hadde vært artig å fått til. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg «vegrer» meg for å lese på engelsk egentlig for jeg ser engelske filmer fint uten tekst så jeg tar gjerne imot tips,Tine!

   Liker

  3. Ja, du har hat en god lesemåned.:) Og tenk jul i juni- det er jo kjempegøy.:)
   Skal lage min oppsummering senere, jeg skal kjøre til Trondheim nå og har somlet og pakket så jeg er vel ikke fremme før til midnatt.. og boken på vent får vente til da.. Jeg har selvsagt pakket ned bøker for flere måneder selv om jeg bare skal være der tre uker..haha.. man må jo ha noe å velge i.;) Pst. Har du meg i blogglista di?
   Ha en fin dag Beathe.:)

   Liker

  4. Effektiv måned må jeg si! Jeg selv har kun lest 5.. Det morsomme er at jeg verken har lest eller har noen av de nevnte 12 bøkene 🙂 Jeg får ta meg en halvårs-oppsummering jeg også og se hvor langt jeg har kommet i målene. Noen er i boks allerede, mens andre..de sliter jeg med. Akkurat som det må være, tenker jeg 🙂 Fortsatt flott sommer!

   Liker

  5. Helt topp med slike overraskelser!Lesemåneden har vært helt topp og jeg håper Juli blir det samme. Det er nå kjekt å ikke stresse slik også da, du må ha god tur oppover og kjøre forsiktig! Ja,jeg har deg i blogglisten min!:) Ha en fin tur oppover og kos deg på ferie!:)

   Liker

  6. Sånn er det her også som du ser… det er jo ikke noen «fare» om ikke alle målene blir oppnådd! Skal titte etter innlegget ditt, en fortsatt fin sommer til deg også,Marianne:)

   Liker

  7. Fantastisk flott oppsummering! Tenk at du har lest så mange bøker på en mnd, det må være en herlig følelse :):) Ønsker deg en knallfin sommer, kjære Beathe ❤

   Liker

  8. Takk skal du ha.:) Har bare merket det selv at plutselig så finner jeg ikke innlegg av noen jeg mente jeg hadde lagt onn på blogglista og så har det vist seg at de har falt ut av en eller annen grunn. La bare tilfeldig merke til at jeg ikke fant innlegget mitt på lista di.. Men det er ikke sikkert at alle man har lagt inn kommer opp hele tiden..?

   Liker

  9. Tenker du da på den blogglisten som jeg har på siden der? Der har jeg kun de bloggene som er fra andre plattformer og de fra blogspot som ikke har en «følger»knapp på bloggen sin. De andre bloggene jeg følger kommer opp på «leselisten» min og er ikke synlig for andre enn meg.

   Liker

  10. OK, da skjønner jeg..det var den listen ja… Har ikke brukt den «usynlige» listen via følgelista jeg- men da skjønner jeg jo at den kan brukes slik.:) (mye jeg ikke kan på blogspot enda sjø, Beathe.. skulle hatt et lite kurs egentlig ) Takk for at jeg lærte noe nytt idag og.:)

   Liker

  11. bare hyggelig,Anita:)Jeg bruker kun den listen jeg og har en lei tendens til å glemme de på siden der…fy meg!Det er mye jeg ikke kan heller med blogspot, så der er vel noe nytt å lære for meg også.

   Liker

  12. Du kan hvertfall mer enn meg på blogspot.;) Skulle lært meg en del mer om lister, layout etc.men jeg vegrer meg for å bruke så mye tid på å finne ut av det.hadde vært enklere hvis noen hadde vært her og lært meg liksom.
   Apropos offtheshelf— bøkerfrahylla.. jeg lurer på om jeg må justere tidsaspektet her. Da jeg lagde målet ved nyttår, skrev jeg at det gjaldt bøker fra før 2012. Men siden tiden går, er det vel greit å si bøker i hylla , men ikke fra det siste året? Ser du skriver ikke 2013-bøker, men da er de jo ikke så gamle?

   Liker

  13. Layout er ikke jeg så flink med heller i grunnen, jeg stresset noe innmari sist jeg endret på bloggen og glemte attpåtil å ta back up,ikke særlig lurt.Jeg kunne blant annet tenkt meg å lært meg å lage ramme rundt sitatene og få navnet mitt nederst på hvert innlegg uten å legge det inn som «Bilde» hver gang.. får sette meg ned en dag og prøve. Off the shelf for i år er alle bøkene som var i bokhyllen ved utgangen av 2012, og det skulle vel gå greit å bare si bøker fra hylla. Ser at jeg ikke er så flink å spesifisere dette i de vanlige oppsummeringene mine men det er noe jeg kan endre litt på fremover.

   Liker

  14. Fin oppsummering.. Virker som om du er veldig med på lesemålene dine 🙂 slett ikke værst.. Lykke til med det siste halvåret 😉

   Selv er jeg etter i alle mine xD så min mål blir nok også mindre lesemål neste år :p hehe

   Liker

  15. Takk for det, men det er slett ikke alle målene jeg er flink med, i hvert fall ikke de jeg lager selv…så kanskje jeg skal roe litt ned med de neste år… hehe..

   Liker

  16. Wow er imponert over hvor mange bøker du har lest! Oppdaget også at jeg ikke har lest noen av bøkene du har lest, men har da planer om å lese «Bringebærpiken» og «Det uimotståelige blåbærbakeriet» . Morsomt å se det ikke bare jeg som har gått på cdon.com salgs smell. Kjøpte meg noen bøker jeg også derfra. Ble noen nye Ahern bøker:) Ønsker deg en flott juli lesemåned!:) Klæm! Kos deg!

   Liker

  17. Oi, så bra liste og for en leseiver! Utrolig bra! FLott lsite med mange gode bøker, som jeg ikke har lest en eneste av … Men noen av de står på vent hos meg, blant annet Lysår og God bedring. Nå er jeg spent på hvor mange bøker du får lest i juli (og om det blir lesesol!)

   Liker

  18. Hadde innført en liten kjøpestopp,rett og slett for å få ned antall uleste bøker som ligger godt over 300… men når det var så billig så teller det neste ikke, gjør det vel? Kos deg i juli du også,Isabella:)

   Liker

  19. Har ikke blitt så veldig mye lesing ennå,nå er det pakking og samvær med de to som skal avgårde i 3 uker som gjelder men når de reiser fredag ettermiddag så blir det nesen ned i en bok,det er helt sikkert!

   Liker

  Kommentarer er stengt.