Smakebit på Søndag: Parfymehagen av Kate Lord Brown

Vi har kommet til siste søndagen i mai, og det er ikke skikkelig søndag her uten en liten smakebit i spalten «En smakebit på søndag» som er som du sikkert vet en ukentlig event fra Mari og bloggen «Flukten fra virkeligheten«. Den går ut på å dele en linje eller flere fra boken du holder på å lese i med oss andre og på den måten kan vi andre få tips til nye bøker og kanskje oppdage en ny blogg?

I dag er det duket for 4-fjells og 7-fjellstur her i Bergen, en årlig begivenhet og det er med skam å melde at jeg aldri har vært med, kanskje jeg skulle prøvd meg på en 4-fjellstur en gang?
Mari spør om vi er våte på beina, med tanke på flommen som herjer på østlandet for tiden. Nå er jeg glad jeg bor på vestlandet og at vi ikke er så plaget med flom her som vi bor, men tenker selvfølgelig på de som får husene  og eiendommene sine ødelagt av de voldsomme vannmassene.

Denne søndagen skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok av Kate Lord Brown og den heter «Parfymehagen» og er forfatterens andre roman.  Jeg likte coveret så godt og det passer fint nå som det er sommer.

Om boken
Høyt oppe i slettene rundt Valencia ligger et bortglemt hus som holder på mange hemmeligheter. Huset har stått forlatt de siste 70 årene. Helt siden Francos styrker herjet gjennom Spania i 1936. De hvitmalte veggene er falmet, appelsinhagen vill og igjengrodd …
Med hjelp av en rekke brev og et testamente fra moren forlater Emma Temple jobben sin i London som en ledende parfymør for å restaurere den forfallende villaen tilbake til sin tidligere glanstid. Det er det perfekte stedet i et ukjent og eksotisk område, lukter, lyder fra en ukjent tid.
Men for hennes bestemor, Freya, som var sykepleier som bodde der under den spanske borgerkrigen, vekker huset forferdelige minner.
Etterhvert som huset begynner å gi slipp på sine hemmeligheter trekkes Emma dypere inn i historien til Freya. En historie om knust idealisme, tapt kjærlighet og en familie splittes pga krigen. Hun innser snart at en ting å gi slipp på fortiden, men en helt annen når fortiden ikke vil gi slipp på deg.

Smakebiten er hentet fra begynnelsen av boken selv om jeg har kommet litt lenger

Foreløpig virker det lovende, det er handling fra henholdsvis 1936 & 2001 med annet hver kapittel og med handling fra Spania og England.

ØNSKER DERE EN STRÅLENDE SØNDAG!

22 kommentarer om “Smakebit på Søndag: Parfymehagen av Kate Lord Brown

 1. En fin smakebit fra en bok jeg kunne tenke meg å lese til sommeren 🙂 Takk for fint tips og ønsker deg en fin søndag!

  Liker

 2. Denne hørtes spennende ut. Skal se å få skaffet meg den 🙂 Takk for supert tips. Jeg har menget meg med sprekingene som har gått 7 fjellsturen i dag, men bare som støttemannskap. Fortsatt fin søndag!

  Liker

 3. Jeg har heller aldri vært med på de turene, det tiltaler meg rett og slett ikke. Fjellene har jeg gått på, men jeg foretrekker å gå uten køen av mennesker. Våt på bena ble jeg i dag da jeg spaserte i skogen uten å ha skikkelige sko. Kate Lord Brown er en ukjent forfatter for meg, så jeg er spent på omtalen din av boken 🙂

  Liker

 4. Ja,det er ikke noe særlig å gå i kø over fjellene, jeg har vært på noen opp gjennom tidene men ikke alle. I dag har jeg sløvet meg på altanen og lest bøker. Omtale kommer når boken er ferdig lest.

  Liker

Kommentarer er stengt.