Boken på vent: En ny begynnelse av Adriana Trigiani


Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese, det kan være en bok som det har vært meningen å lese en stund eller det kan være en bok jeg nettopp har oppdaget. Det kan være også en bok som ble kjøpt for mange år siden og har ligget å samlet støv i hyllene eller det kan være en bok som ble kjøpt i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Dette er innlegg nummer 50 av Boken på vent,det vil si at det snart er 1 år siden første innlegg. Jammen har tiden gått veldig fort og det er veldig kjekt å ta runden rundt til dere som er med for å se hvilke bøker dere har på vent i hyllene deres.
Berit hadde en liten oppsummering i sitt innlegg forrige uke, hvor hun skrev hvilke av bøkene hun faktisk hadde lest, det var i grunnen veldig artig for da hadde jeg allerede begynt på dette innlegget og listen over hvilke bøker jeg faktisk har lest av de som jeg har hatt med i spalten. De med uthevet skrift har jeg lest og som du kan se så var det ikke mange, jeg må tydeligvis endre litt strategi med hensyn til hvilke bøker jeg velger meg ut som ukens bok på vent, heretter skal jeg ta med bøker som jeg har planer om å lese i overskuelig fremtid.

 1. Millenium triologien av Stieg Larrson
 2. Wassmo`s beste av Herbjørg Wassmo
 3. Maleren fra Shanghai av Jennifer Cody Epstein
 4. Liberty av Jakob Ejersbo
 5. Ulvetid av Hilary Mantel
 6. Det virkelige folket av Marlo Morgan
 7. Cafè Sorgenfri av Lolly Winston
 8. Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit av Ingvild Solstad-Nøis
 9. Indias datter av Shilipi Somaya Gowda
 10. En elv en gang av  Bonnie Jo Campbell
 11. Den lukkede hagen av Amy Waldman
 12. Glassbøkene av Gordon Dahlquist
 13. Den trettende fortellingen av Diane Setterfield
 14. Sentimentalistene av Johanna Skibsrud
 15. Kjenn ditt hjarte falle av ulike forfattere og diktere
 16. Lucy Sullivan skal gifte seg av Marian Keys
 17. Kvinnen i buret av Jussi – adler Olsen
 18. Blodrød vei av Moira Young
 19. Det røde huset av Mark Haddon
 20. Store bryster og brede hofter av Yan Mo
 21. År i rødt støv av Qiu Xiaolong
 22. Alt må vike for natten av Delphine De Vigan
 23. Deres nærvær er ønsket i Suvanto av Maile Chapman
 24. Hegrenes dal av Sarita Mandanna
 25. Stryk meg over håret av Agnes Matre
 26. Caribou Island av David Vann
 27. Det som er på jorden av Alan Drew
 28. Tretten av Mia Berner
 29. Karitas av Kristin Marja BaldursDòttir
 30. Bìan Shen av Torbjørn Øverland Amundsen
 31. Et offer for Molok av Åsa Larsson
 32. Noen som kjenner mitt navn av Lawrence Hill
 33. Skinnende gul,glitrende smaragd av Yiyun Li
 34. En usynlig av Pontus Ljunghill
 35. Sankta psyko av Johan Theorin
 36. Den nådeløse av Karin Slaughter
 37. Virus av Paul McEuen
 38. Skyggejakten av Jørgen Jæger
 39. Den mørke porten av Lars Mæhle
 40. Den største straffen av Robert Wilson
 41. Zulu av Caryl Fèrey
 42. Overvåkeren av Charlotte Link
 43. Duevokterne av Alice hoffman
 44. Rom av Emma Donoghue
 45. St.Petersburgs juvel av Kate Furnivall
 46. Et landskap av umulige lengsler av Anuradha Roy
 47. Lysår av  James Salter
 48. Innlandshete av kristine S Henningsen
 49. Alle sommerens dager av  Jenny Wingfield – påbegynt
 50. En ny begynnelse av Adriana Trigiani


Men nå over til ukens bok på vent som jeg har planer om å lese eller i hvert fall begynne på inneværende måned. 


Om boken
Ciro og Enza er tenåringer da de møtes i en liten landsby, høyt oppe i de italienske Alpene. Det blir et kortvarig, men vidunderlig intenst forhold.

Ciro sendes i vanære til Amerika som skomakerlærling i New Yorks Little Italy, mens den sønderknuste Enza blir værende. Men en katastrofe rammer brått familien hennes, og også hun blir nødt til å sette kursen mot Amerika med faren.


Dette blir garantert en av bøkene jeg skal lese nå i sommer, forlaget lover at dette er en fargerik,dramatisk og underholdene roman, perfekt for sommerlesing med andre ord!


Hvilken bok har du på vent? Og har du lest alle bøkene du har hatt med i denne spalten?


Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company


26 kommentarer om “Boken på vent: En ny begynnelse av Adriana Trigiani

 1. Guud hvor creepy! Jeg visste hverken om Berits oppsummering eller din da jeg skrev innlegget mitt nå i sted! Nesten så jeg får gåsehud. Nå har vi bokbloggere jammen blitt så samstemte at vi deler tanker telepatisk, hehe… Du har da fått lest noen ser jeg! Det aller fineste med denne spalten er reklamen vi gir bøkene synes jeg. Nest finest er at spalten hjelper meg å legge en plan og dra frem bøkene fra hvor de er gjemt. Nest, nest finest er at vi kan snoke i hverandres leseplaner, helt uten å bli beskyldt for å stikke nesen i andre sine saker!

  Jeg lover på tro og ære jeg ikke hadde lest innleggene deres da jeg skrev mitt.

  God tirsdag til deg!

  Liker

 2. Virker som en spennende bok på vent dette:) Gleder meg til å høre mer om den:) Likte listen din, måtte jo kopiere den siden den inneholdt så mange gode boktips. Ble litt nysgjerrig på hvor mange av bøkene jeg har lest av bøkene på vent? Hmm…men tror jeg skal finne det ut etter hvert jeg også 🙂 Sikkert sånn ca like mange som deg, om ikke enda mindre. Har også tenkt at det må jeg jo gjøre noe med. Morsom spalte er det ihvertfall, har fått mye god tips underveis:) Ha en strålende dag!

  Liker

 3. Nå ble jeg veldig nysgjerrig på ditt innlegg her, skal straks inn å titte. Jeg var begynt på dette innlegget og var i gang med listen over når jeg besøkte Berit sin blogg forrige uke og jeg skvatt til når jeg så at hun hadde samme tanke som meg, det er litt creepy det der.

  Liker

 4. Ja,det var litt kjekt å oppsummere litt for å se hvor mange som faktisk var blitt lest, tror som sagt jeg må endre litt strategi… hehe… bare å kopiere og kjekt at du fikk enda noen boktips her nå og takk for fine ord om spalten. Det er ikke alltid like lett å velge hvilke bøker en skal lese for det kommer så mange gode bøker til hele tiden så det skal godt gjøres at ingen blir glemt litt underveis. En strålende dag til deg også Isabella:)

  Liker

 5. Det er ikke mange av ventebøkene jeg har fått lest jeg heller. Denne gangen har jeg valgt meg ut en bok jeg har tenkt å lese når jeg er ferdig med den jeg holder på med, og jeg må kanskje fortsette med det. Så jeg får en litt finere statistikk 🙂
  Boken du har valgt denne gangen hørtes ut som en bok med en fin historie. Jeg noterer meg den 🙂 Ønsker deg en riktig fin dag!

  Liker

 6. Jeg tror faktisk at jeg har lest alle ventebøkene. Dette er nok på grunn av at jeg velger ut bøker jeg allerede har lagt høyt i bunken av uleste bøker. Eller så har jeg allerede begynt å lese i den. Boka du har valgt skal jeg nok lese en gang. Alt om Italia er bra!

  Liker

 7. En slik liste fikk jeg også lyst til å lage – det får bli senere i uken. Artig å se hvor mange av bøkene som faktisk er blitt lest! Planen min var å lese bøker fra denne boken-på-vent-listen, men som du vet skjer det som oftest forandringer. «En ny begynnelse» virker som en bra bok å ha på vent 🙂

  Liker

 8. Nå er det jo slik at statistikken er det bare vi selv som vet om sånn egentlig, men nå har jeg jo blottlagt hele listen min idag om ikke akkurat til skrekk så i hvert fall til å minne meg på at jeg bør få lest de bøkene jeg har skrevet om. Så litt endring av strategien må til hos meg i hvert fall. Men vi alle vet jo at det dukker opp bøker som det «haster» litt mer med eller som virker mer fristende akkurat der og da, så det er jo egentlig ikke så farlig for bøkene (de fleste) blir jo lest en eller annen gang.

  Liker

 9. Ja,jeg synes det,ikke at det er så farlig om bøkene ikke er lest men litt artig å se, men det er ofte endringer og noen bøker skriker jo mer enn andre også og ofte er det de som blir hørt.

  Liker

 10. Sjå positivt på det, Beathe: Du har mange fine lesestunder til gode!

  Eg har faktisk lest dei aller fleste bøkene eg har skrive om i denne spalten, eg har vel delteke 20-25 gonger. Eit unnatak er «Poppet» av Mo Hayder, for den er enno ikkje utkommen på norsk. «Øya», «Sarahs nøkkel» og «Buzz Aldrin hvor ble det av deg i alt mylderet» ligg fortsatt på vent.

  Alle dei andre ventebøkene har eg lest. Eg gjer det slik som Åslaug; vel bøker som «står for tur», på ein måte.

  Liker

 11. Må visst gjøre det jeg også:) Kanskje faktisk legge den boken som er på vent litt øverst i lesebunken. Men så er jeg jo litt frekk og lar andre bøker snike inn imellom og over og under og til og med skviser jeg noen gang noen bøker helt ut. Må gjør noe der ja, hehe:)

  Liker

 12. Det er det jeg liker best ved denne spalten; at jeg enten finner frem til glemte bøker eller nye, og så er de der på liste klar til å hentes frem.

  Liker

 13. Er det gått snart et år alt….ja tiden flyr. Prøver å være med så ofte jeg kan, men har hatt det litt hektisk de to siste tirsdagene. så gøy med en oppsummering. skal se hva jeg får til senere i kveld

  Liker

 14. Det har jeg og det er ikke slik at bøkene forsvinner om jeg ikke leser innen en viss tid for da hadde jeg virkelig slitt! Du er flink som har lest nesten alle de du har hatt med, derfor tenker jeg at jeg skal endre litt på det og bare ta de som jeg vet jeg skal lese i nærmeste fremtid.

  Liker

 15. Ikke stress, du er med når du har anledning til det. Blogging skal være kos og avslapping og ikke noe som henger over en som noe man «burde» få gjort. Med jobb,hus & hjem og barn så er det travle tider. Ønsker deg en fin kveld:)

  Liker

 16. Sånn er det her også,enkelte bøker skriker og maser etter å bli lest så for «husfredens» skyld så blir de lest først!Hehe.. sånn vil det vel alltid være.

  Liker

 17. 50- det er et lite jubileum. Gratulerer! Håper du fortsetter. Ser at mange er inne og finner innleggene via din blogg lenge etter at innlegget er registrert der. Det er moro for meg som blogger, men ikke minst for bøkene. Har vært med 17 ganger inkl i dag siden jeg startet denne bloggen, Og av disse er det 4 jeg ikke har lest. Archers bok kom i dag, og den skal jeg starte på snart. Lettlest engelsk ser det ut som. Kjempenes fall og boka om Churchill. Vel, det er to mursteiner som jeg må samle superkrefter på. I hvert fall monsteret om Churchill som jeg leste i en del før jeg «kollapset». Fin bok du har på vent og lekkert omslag. Takk for boktipset.

  Liker

 18. Artig liste! Om eg lagar meg ei slik liste er eg redd resultatet vert nedslåande…Men uansett – ein dag utan å lese nokre sider i ei eller anna bok er sjeldan vare, og då får eg vere fornøgd 🙂

  Liker

 19. Tusen takk for det:)Jeg har planer om å fortsette for jeg synes det er kjekt å se hvilke bøker dere har på vent. Så kjekt at det skaper litt trafikk inn på bloggen din det er jo alltid moro det. 4 av 17 bøker er slett ikke verst altså og «mursteiner» er alltid litt kvierfullt å begynne på.

  Liker

 20. Det går opp og ned med lesingen,det er naturlig det. I går leste jeg i mange timer og i dag blir det bare litt på sengen senere i kveld. Man har ikke alltid like god tid til å lese.

  Liker

 21. Jeg har hatt så mye mandags følelse at jeg glemte denne utfordringen i dag. Jeg har lest veldig lite av ventebøkene. De jeg har lest mest er bøker som jeg har lånt på biblioteket.

  Liker

Kommentarer er stengt.