April – En oppsummering!

KOM MAI DU SKJØNNE MILDE!

Da var kalenderen bikket mai måned og det er på tide å komme med en aldri så liten litterær oppsummering over måneden vi nå har lagt bak oss. I april har det vært mange andre ting på tapetet enn det å ha tid til å lese  for det er mye som skal på plass og ordnes når en har en konfirmant i hus,mye arbeid men veldig koselig.Nå er det på tide å komme i gang med oppsummeringen.

BØKER LEST
Jeg hadde såvidt begynt på tre ulike bøker når kalenderen nådde april og jeg hadde som mål å få lest dem ferdig og det klarte jeg fint. I tillegg så har jeg lest  fire bøker utenom og dermed har jeg fått lest 7 bøker i april. Her er bøkene jeg har lest

Av disse 7 var 2 stk  ebøker.

Det var umulig for meg å plukke ut noen favoritt denne måneden for minst 4 av disse bøkene hadde fortjent å stå øverst på pallen, både MYSTERIET,DET LOVEDE LAND,VEKTLØS,HELE LIVET PÅ EN DAG var hver på sin måte bøker som jeg satte umåtelig stor pris på.

Når det gjelder de ulike utfordringene jeg er med på i år så ligger jeg veldig godt an på et par av dem, jeg ligger «foran skjema» på 100 bøker på 1 år og i utfordringen FreeReads har jeg måtte gå opp fra 30 til 50 bøker, kanskje jeg snart kan begynne å lese de bøkene jeg har kjøpt selv også med god samvittighet? Mine fire egne utfordringer går det heller meget dårlig med foreløpig med unntak av 12 novellesamlinger på 12 måneder som jeg er helt ajour med,jeg kommer tilbake til dette med de ulike utfordringene når jeg kommer til halvårs-oppsummering i juni.
Av de leste bøkene så har jeg lest to debutanter, Vektløs av Magni Iren Moan Grlj og 
Rotter av Vibeke Strand -Jensen.

BØKER PÅBEGYNT
Her er en liten oversikt over bøkene jeg har begynt på men ikke fullført når kalenderen  kom til mai måned.

 • S.E.C.R.E.T 
 • Jomfruene og andre noveller (April`s månedsamling blir også denne månedens novellesamling,da den ikke er helt ferdiglest ennå.)
 • Lys mellom to hav
BØKER OMTALT
 Har skrevet omtale på 4 av 7 bøker for april og de 3 siste kommer fortløpende så snart de er ferdig skrevet og det er en «ledig» dag til publisering.
BØKER KJØPT
Må innrømme at det bor en aldri så liten bokshoppaholicker i meg og april måned ble intet unntak i så måte, 10 bøker fant veien til bokhyllen,eller det vil si at 4 av dem fant veien til nettbrettet mitt. Den ene var et resultat av å glemme å avbestille månedens bok,men pyttsan. Her er bøkene som ble kjøpt i april.

 • Rom av Emma Don
 • Danser med sommerfugler av Reyna Grande
 • Ære av Elif Shafak
 • Et landskap av umulige lengsler av Anuradha Roy
 • Allahs tårer av Rikard Spets
 •  De ingen savner av Eysten Hanssen
 • Sjalet fra kashmir av Rosie Thomas
 • Stalins kyr av Sofi Oksanen
 • Baby Jane av Sofi Oksanen
 • Den talibanske Cricketklubben av  Timeri N Murari
BØKER MOTTATT FRA FORLAG
I april måned fikk jeg til min store glede en bunke med bøker fra ulike forlag,9 bøker tilsammen som var til meg og 8 bøker til som jeg skal gi vekk til noen av dere….men ikke helt ennå….

KORT OPPSUMMERT

 • Har ikke hatt helt ånden over meg til å lese noe særlig, ofte har det bare blitt litt lesing på kveldstid, jeg håper det tar seg litt opp igjen i denne måneden.
 •  Når det gjelder de ulike utfordringene så er jeg fornøyd med innsatsen min når det gjelder de jeg har meldt meg på,men heller dårlig med de som jeg har laget selv. Hmmm
 • Jeg må gjøre noe med antall kjøpte bøker, jeg må slutte å kjøpe flere bøker enn det jeg har lest pr måned.
SER FREMOVER MOT MAI / LESEPLANER
En ny lesemåned er i såvidt i gang allerede og siden vi gjør oss ferdig med konfirmasjonen til Victoria på lørdag så satser jeg på at jeg får lest litt mer denne måneden, det er i ihvertfall det som er målet.
Merker at jeg «sliter» litt med å velge bøker så kanskje jeg skulle ha vært flinkere til å  sette opp en liste pr måned over hvilke bøker jeg skal lese, selvfølgelig med mulighet for å ta noen litt på sparket.
Hvordan gjør dere det,setter dere opp lister eller blir det kun etter innfallsmetoden?

Pleier du å skrive en oppsummering for måneden som har gått så har Anette i bokbobla laget en linkefunksjon i sitt innlegg og da kan du legge igjen linken til innlegget ditt der og da er det større sjanse for at enda flere for ditt innlegg med seg. Jeg synes det er en helt genial idè for det er kjekt å se hva medbloggere har lest og hva de har kjøpt, på den måten kan vi få enda flere boktips!

HA EN FIN LESEMÅNED I MAI!
(Fra i fjor)

19 kommentarer om “April – En oppsummering!

 1. Åh, så flott oppsummering!! Og tenk, nå er det bare tre dager igjen til den store dagen 🙂 Jeg hadde håpet på en solfylt og varm konfirmasjonsdag, men etter å ha våknet til snø i dag må jeg vel innse at den store varmen ikke kommer riktig enda. En flott dag blir det uansett vær 🙂 Klemmer til deg fra meg 🙂

  Liker

 2. Tusen takk for det:) Huff,snø? Nei,håper den forsvinner til lørdagen da! Her er det surt og kaldt også,så det er ikke mye håp å kunne sitte litt utenfor på lørdagen, men kos skal det bli uansett:) Ha en fin 1.mai,Anette:) klemmer

  Liker

 3. Flott oppsummering. Lykke til med konfirmasjonsforberedelsene og konfirmasjonen. Og takk for at du «drifter» Boken på vent.

  Liker

 4. Kan tenke meg at det er mye som skal forberedes til en konfirmasjon, men som du sier; koselig tid. Syv bøker i april er bra! Hehe, bokshoppaholicker – det ordet likte jeg 🙂

  Jeg har også litt problemer med å velge hvilke bøker jeg skal lese. En er stort sett fast (1001 boken), og så bestemmer jeg meg for å lese bøker jeg har stående i bokhyllen. MEN det blir som oftest andre bøker.

  Lykke til med ny lesemåned, og med konfirmasjonen på lørdag!

  Liker

 5. Tusen takk for det,Birthe:)Nå er nesten alt ferdig,bare frisør for meg og hun i morgen og litt småplukk, så det gjenstår det bare dekking av bordet på fredag kveld, så vi er snart i havn.Ja,sant det ordet klinger fint? Men så er det jo det jeg er også da, og jeg som fabler om en kjøpestopp i et par måneder finner fort veien inn i nettbokhandelen når det kommer mail om at bestselgere fra i fjor er kraftig nedsatt nå fra 1.mai. Snakk om å sette bukken til havresekken!

  Liker

 6. For en månet 🙂 Ikkje liggi på latsida i hvertfall 😛
  Ikke lest noen av disse..

  Kos deg i Mai måned.. Håpe du får like mange fine lesestunder der 😀

  Liker

 7. Mange fine bøker her Beathe. Selv har jeg bare leste Vektløs av dem.
  Jeg satt opp leseliste tidligere for neste måned, men nå ønske rjeg å ha det litt løsere.. Må lese en del etter lyst-prinsippet, for at lesinga skal bli glede- men det er greit å sette en slags plan også, som en ledesnor og spark bak, kanskje.. Lykke til med konfirmasjon.:)

  Liker

 8. Tusen takk for det:) Helt klart at lesingen skal være lystbetont,noe annet nytter ikke. Jeg får prøve meg med en viss plan fremover for å se om det kan hjelpe litt, egentlig så er jo dette er luksusproblem.

  Liker

 9. Ja, bokhandlerne er vanskelige å gå forbi, og å la være å klikke inn på. De salgene liker jeg også, men har ikke handlet noe helt ennå 🙂

  Liker

 10. Tja, ikkje hatt heilt ånden men likevel lese 7 bøker i april. Det er slett ikkje verst spør du meg. I tillegg er du flink og legg ut mange kjekke blogginnlegg og omtalar for oss som snokar rundt i bloggverda med jamne og ujamne mellomrom 🙂

  Liker

 11. Jeg gleder meg alltid til oppsumeringene dine. Er så spennende å lese hva du har lest og hva du tenker om det du har lest, det du burde ha lest, det du har lest halveis mm. 🙂

  Ser du har Sofi Oksanen med i oversikten over kjøpte bøker. Henne har jeg enda til gode å lese noe av. Prøvde meg på en bok for et par år siden, men den ble rett og slett for kjedelig!! Ikke min type bok i det hele tatt!! 😉

  Hva er Free Reads? Siden tittelen er engelsk, har jeg ikke gått inn på den for å se. Jeg er for lite flink i engelsk til at jeg ville forstå det. 😉

  Liker

 12. Jeg kunne aldri ha laget en fysisk liste over bøker jeg vil lese. Da hadde jeg følt det som tvang og det hadde ikke blitt lystbetont i det hele tatt!! Jeg kan gjerne se for meg hva jeg ønsker å lese, men jeg må ha mulighet for å snu om på det og med en liste ville jeg følt meg alt for bundet!! 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.