Februar – En oppsummering

Da er også februar snart ved veis enda og det er på tide med en litterær oppsummering for måneden vi nå legger bak oss. Med VM både i skiskyting og i langrenn så sier det seg selv at jeg ikke har fått lest like mye som jeg fikk forrige måned, men helt ille er det ikke.

BØKER LEST
I februar fikk jeg lest 7 bøker, noe som jeg er noenlunde  fornøyd med selv om det ikke ble like mange som forrige måned.  2 av disse bøkene er ebøker og jeg har dermed  snart nådd målet mitt for antall ebøker i år og jeg ser at jeg godt kan justere dette antallet noe opp. Her er bøkene som ble lest denne måneden

MÅNEDENS FAVORITT

Selv om jeg har lest for det meste gode bøker denne måneden er det en som skiller seg klart ut og det er slik at denne boken kommer til å bli en av de aller beste bøkene jeg kommer til å lese i år, det er jeg sikker på.
Jeg snakker selvfølgelig om Helbredelsen av Jonathan Odell
DEBUTANTER
I fjor leste jeg endel debutanter uten at jeg egentlig hadde noe særlig fokus på det, det har jeg tenkt å gjøre noe med i år, og denne måneden ble det lest en debutant, Eunsun Kim med boken Nord-Korea,ni år på flukt fra helvete. Kan anbefales!
BØKER PÅBEGYNT
Her er bøkene som jeg har begynt å lese på men som jeg ikke får lest ferdig før kalenderen tipper over til mars måned.

 • Flink pike
 • Tsarens helgen (ebok)
BØKER OMTALT

Har kommet over den skrivesperren jeg var plaget med i fjor og har fått omtalt alle bøkene jeg har lest denne måneden. Noen av dem er ikke publisert ennå men de kommer når det er en ledig dag for det. Prøver å holde meg til et innlegg for dagen for ellers kan det bli i overkant mye.
BØKER OMTALT (LEST I 2012)

Denne måneden har jeg ikke omtalt noen av de bøkene jeg leste i fjor.Problemet nå er at jeg med min «Gullfisk-hukommelse» har mistet feelingen med bøkene og dermed har jeg bestemt meg for å skumme gjennom en god del av de bøkene jeg har liggende i den bunken før en omtale kan bli skrevet.
BØKER KJØPT
Denne måneden er intet unntak når det gjelder å kjøpe bøker til tross for at jeg begynner å nærme meg 300 bøker liggende på vent, det er sikkert ikke mange bøker for en skikkelig garvet bok-maniac men for meg som forholdsvis nyfrelst så er det en god del. Hehe…så har jeg klart å kjøpe to av samme bok fra samme nettbokhandel, er det mulig? Kom over «En slags fred» til kun 50,-kr hos bokklubben og bestilte den. Noen dager senere så kom det et gavekort på 50,-kr som jeg måtte bruke, klikket meg lik så godt inn på «En slags fred» igjen og bestilte den på nytt. Jaja, den kommer kanskje til nytte i en giveaway senere. Det ble fem nye krimbøker og en novellesamling. Dette er bøkene som har kommet ny til bokhyllen denne måneden

I tillegg har jeg også denne måneden vært heldig å mottatt en knippe bøker fra ulike forlag.

KORT OPPSUMMERT
Når en tenker på at det har vært VM i både skiskyting og langrenn (pågår ennå)  og det har vært andre ting som har tatt opp tiden så er jeg fornøyd med måneden som har gått selv om ikke har fått lest så mange bøker som jeg skulle ønske. Men når det er sagt så har jeg fått skrevet omtale på alle som jeg har lest og kommet i gang med de fleste av lesemålene. Jeg har tilgode å komme i gang med engelske bøker, langlesingen og den svenske utfordringen jeg har gitt meg selv. Disse utfordringene bør jeg kanskje ta tak i etter hvert men ellers sier jeg meg fornøyd.
SER FREMOVER MOT MARS MÅNED MED VÅR-FORNEMMELSER OG NOEN LESEPLANER I KRIMMENS NAVN
I morgen skriver vi mars og våren nærmer seg med stormskritt, det skal bli godt når det blir lysere tider. Tenk så herlig å kunne sitte ute på altanen med mye tepper, en god kopp te og en god bok? Jeg gleder meg.
 Mars måned står i krimmens tegn for med krimfestival i Oslo i begynnelsen av måneden og påske i slutten så er det duket for å få lest en god del krim i måneden som kommer. Det blir intet unntak for meg heller og dette er hva jeg har planer om å lese

I tillegg har jeg planer om å få begynt på Camilla Läckberg sine bøker, så får jeg se hvor mange jeg rekker å lese.

 Det kommer stadig ut nye bøker som en har veldig lyst til å lese og den neste måneden er intet unntak, et lite innlegg over hvilke av bøkene som kommer ut i mars og som  jeg kunne tenkt meg kommer i morgen og der lurer det seg natulig nok inn noe krim også!

HA EN FIN LESEMÅNED I MARS

14 kommentarer om “Februar – En oppsummering

 1. Skal si du får det travelt fremover, 300 bøker på vent? Jeg har adskillig færre, men siden jeg er vant med å ha 1-2 bøker på vent så synes jeg 10 er mye 🙂

  Liker

 2. Så flott oppsummering, syns 5 bøker er bra jeg, med tanke på at februar er årets korteste måned! Hos meg kommer oppsummeringen i morgen, tenker jeg 🙂 Klemklem 🙂

  Liker

 3. Oi..og jeg som synes jeg har mange på vent?!? Jeg hadde blitt stressa :o) Nå vet jeg imidlertid ikke hvor mange som ligger på vent her, men sikkert ikke flere enn 70-80. Det er haugen på veldig nok for meg. Vi blir ihvertfall ikke arbeidledige om vi snør inne, Beathe – haha 😀

  Virus har jeg lest og Jussi Adler-Olsen skal leses i mars, ikke helt sikker på hvilken ennå. Jeg har to bøker, ei ebok og ei papirbok. Kommer an på om den leses på hytta (e-variant) eller om den skal ligge på nattbordet. Gleder meg utrolig til mars nå – var på konkurssalg igjen idag og kom bl.a. hjem med 9 stk Agatha Christie bøker til 80% avslag. Heldigvis stenger butikken fredag, ellers så hadde vi vel vært uten mat i påsken 🙂

  Liker

 4. Neida,stresset blir jeg ikke… hehe…nei,det hadde ikke gjort så mye om en hadde snødd inne en stund, hadde hatt nok å gjøre på. Så heldig du er å få kjøpt billige bøker på opphørssalg selv om det er negativt i seg selv at en bokhandel må stenge dørene. Tror det må bli kjøpestopp her neste måned for det er mye utlegg med bunad og konfirmasjon i mai og konsert borte i Oslo om noen uker,men pengene har nå alltid bein å gå på uansett.

  Liker

 5. Mye spennende her Beathe!!! 🙂

  Når du leser ebøker, leser du dem på lesebrett alá Samsung Galaxy Tab eller Ipad? Jeg har nettopp kjøpt Samsung Galaxy Tab 2 og en av tingene jeg ønskerbå bruke den til, er å lese bøker!! 🙂

  Gled deg til Journal 64. Jeg har hørt alle bøkene hans og liker dem veldig godt. Favoritten er Fasandreperne og Journal 64. Han skriver utrolig godt og Helge Winther-Larsen er kanon oppleser på disse bøkene!!
  Jeg har lest alle Camilla Läckberg sine bøker om Patrick Hedstrøm og Erika Falch. Kjempe gode de også, med et ekstra favorittstempel på Steinhuggeren, Tyskerungen og den aller nyeste, som jeg desverre ikke husker den korekte tittelen på. E desverre litt gåen i hukommelsen. 😉

  Artig å lese om målene dine og hva du tenker rundt det. 🙂

  Liker

 6. Tusen takk for hyggelige ord,Kristine!
  Jeg har en Samsung galaxy tab 2 som jeg leser ebøkene på og det fungerer veldig fint:-) Har ikke prøvd lydbøker enda men det er noe jeg absolutt ønsker å prøve meg på.Ser veldig frem til å lese journal 64 og jeg likte veldig godt de andre bøkene også. Läckberg sine bøker har jeg samlet opp men ikke fått begynt på ennå, men det er også bøker jeg ser frem til å lese, den nyeste heter vel Englemakersken om jeg ikke husker feil.

  Liker

 7. Der forsvant teksten min gitt….. Jeg var ikke kar om å huske den boktittelen. Ikke kul!!! Har boken, men den sover hos en god venn og der sover den godt. Så da får den være der!! 😉

  Da har vi samme nettbrett da. Så gøy!! Jeg har Samsung Galaxy S 3 mobil. Elsker den!! Derfor ble jeg så glad da jeg fant ut at nettbrettet hadde samme meny/programmer. For meg som sliter med husk (grunnet alvorlig sykdom og behandling for den) er det veldig greit når tingene er like. Det gjør det så mye enklere for meg. Jeg slipper den frustrasjonen som ellers ofte følger, gjerne med tårer i øynene også. 😉

  Hvor kjøper du ebøker? Leser du dem både på norsk og engelsk? Pga hodet og det at jeg generelt ikke er god i engelsk, ønsker jeg først og fremst å lese ebøker på norsk. Leser en del bokserier fra Schibsted og CappelenDamm, mange av de kommer også ut som ebøker og jeg ønsker å ha muligheten til å lese dem. Men da måtte man visst laste ned et program. Tror det var gratis. Et for andoid og et for de som har eplefjøler. 🙂

  Hvilke leseapp/lese apper bruker du? Jeg tar i mot alle tips mef stor takknemlighet!!! 🙂

  Jeg liker bloggen din veldig godt Beathe!!! <3 Den er så ren og ryddig, uten unødvendig stæsj rundt innholdet. F.eks. bilder som spretter rundt, masse pynt i margene ol. For mitt hode som funker slik det gjør, er det veldig godt å ha det ryddig og oversiktlig!! Bilder i teksten som hører med til innlegget det er satt inn i, funker helt fint!!! Når jeg skal lese bokblogger er din blogg en av de to jeg bare MÅ lese.<3 Den andre er Flukten fra Virkeligheten. :-)

  Håper du får en aldeles strålende helg med bøker de du har rundt deg som betyr noe for deg!!! Jeg skal låne verdens beste lille gutt fra lørdag til søndag og skal nikose meg selv om det blir travelt. E så kjekt, og jeg vet det betyr enormt mye for foreldrene hans!!! <3 <3

  Nå skal jeg kose meg med det nyeste innlegget ditt!! 🙂 Natta. Ønsker deg god søvn og gode drømmer!! ❤

  Liker

 8. Hei Kristine!:-)

  Det er nok kjekt med samme oppsettet på mob og nettbrett, det gjør jo alt mye enklere og særlig når man sliter med hukommelse( noe jeg også gjør pga sykdom,men ikke alvorlig sykdom.Jeg håper du er på bedringens vei!) Serier blir det lite av for tiden for meg,holder egentlig på med en serie av Ellinor Rafaelsen men nå er det flere år siden jeg har lest i den, får vel begynne på nytt igjen for jeg har glemt nesten alt, men har alle bøkene liggende. De fleste ebøkene jeg har, har jeg kjøpt på Digitalbok.no, ellers har jeg lastet ned gratisbøker fra både bokklubben og ark.no, der må man laste ned appen også, men du kan lese den med et annet program. Jeg bruker Aldiko,som var på nettbrettet men har også hørt at bokilden sin app skal være bra,men det har jeg ikke testet enda.Så koselig med besøk, du må kose deg masse med den lille gutten:-) I helgen er det bare meg og eldstegutten på 20 som er hjemme for datteren på snart 15 og sønnen på 13 er hos faren sin denne helgen. Her skal det gå i lesing og VM på ski.
  Koselig å høre at jeg er en av to blogger du liker å lese og Mari har en veldig fin blogg,og utrolig kjekt å være i selskap med henne. Slike flotte tilbakemeldinger gjør meg ydmyk og gir motivasjon til å fortsette å blogge, så tusen mange takk:-)
  Ønsker deg en riktig fin helg og kose deg masse,kristine!
  Klem fra Beathe

  Liker

Kommentarer er stengt.