Smakebit på Søndag:Tsarens helgen

Vi har kommet til den aller siste søndagen  i februar, er det bare meg eller går tiden skremmende fort? Ikke det, det er godt at våren er i anmarsj om ikke så altfor lenge.
Det er tid for en ny runde med En smakebit på søndag som flotte Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten står bak, et flott konsept som går ut på å dele en linje eller flere fra boken du holder på å lese i.

Når det gjelder bøker så har jeg ikke kommet noe videre i «Flink pike» som jeg såvidt har begynt på, og jeg holder fremdeles på med «Kald som døden» som jeg hadde smakebit fra forrige søndag. Kan vel ikke kalle det for en lesesperre men jeg har ikke hatt helt ånden over meg til å lese så mye den siste uken. På fredag begynte jeg på en ny ebok, og det er den jeg tenkte jeg skulle dele en liten smakebit med dere fra i dag. Dette er en bok som ikke kommer ut før i mai, men som jeg er så heldig å få lov til å lese nå. Siden det norsk coveret ikke er helt klart ennå, så bruker jeg det engelske. Jeg har fått lov av forlaget å publisere selv om det er en stund til boken kommer ut.

Tsarens helgen av Debra Dean
Synopsis:
En roman om kjærlighet, vanvidd og hengivenhet som tar pusten fra deg.
Xenia er født inn i kongelige kretser. Men hun er en eksentrisk drømmer, som bryr seg lite om sosiale konvensjoner. Hun forelsker seg hodestups i den karismatiske soldaten og sangeren, Andrei. De gifter seg, men selv om de elsker hverandre høyt, viser det seg at det ikke nødvendigvis er nok i møtet med de absurde kravene fra det kongelige hoffet, i tillegg til Xenias voksende besettelse om å få et barn. Etter hvert oppfylles hennes høyeste ønske seg, og hun får en datter.
Når en tragisk visjon viser seg å bli virkelig, knuser det Xenia, og den dype sorgen endrer livet hennes drastisk. Etter å ha vendt seg bort fra både familie og venner, gir hun bort alle tingene og pengene sine. En dag forsvinner hun sporløst, på mystisk vis… Hvordan kan det komme noe godt ut av en tragedie?

Jeg likte veldig godt den forrige boken hennes selv om den fikk litt blandet mottakelse og foreløpig virker denne veldig lovende.

Smakebiten jeg skal dele med dere er hentet fra side 27 når Xenia som liten jente skal overvære et bryllup mellom keiserinnens narr og en av tjenestepikene hennes.

I buret på elefantryggen var brudeparet, og de så like merkverdige ut som det store dyret som de ble fraktet med. Kvinnen var kledd i de vakre klærne til en brud, men ansiktet var rynket som et gammelt kålhode, og hun krøp sammen under vekten av en stor pukkel på den venstre skulderen. Ektemannen var flere tiår yngre enn henne, og han var det mest ulykkelige mann jeg noensinne har sett. Noe i det triste ansiktsuttrykket virket kjent.

Da står det VM på programmet her, men selvfølgelig skal jeg ta runden rundt og få med meg alle de andre smakebitene denne søndagen.

HA EN STRÅLENDE SØNDAG!


26 kommentarer om “Smakebit på Søndag:Tsarens helgen

 1. För min del så gör det inget om februari tar slut nu. Och vintern också 🙂

  Tack för smakebiten! Spännande att läsa en bok som ännu inte kommit ut.

  Liker

 2. Ja, det går fort! Men godt at det nærmer seg vår 🙂
  Fint at du får dele en smakebit fra denne boken selv om den ikke er kommet ut ennå. Virker som en spennende historie.
  Ha en fin søndag i det fine været, og kos deg med vm!

  Liker

 3. Spennende tema. Har blitt mye ekkel krim i det siste, så kanskje jeg skal «roe ned» med denne.
  Ha en strålende søndag med VM og sol inn vinduene 🙂
  (Du må ikke gi opp Flink pike…)

  Liker

 4. Ja,det er godt med et lite avbrekk så hvorfor ikke? neida,har ikke gitt opp, har bare et luksusproblem med å ha mange gode bøker på vent så jeg klarer ikke alltid bestemme meg for hva jeg skal lese:-)

  Liker

 5. takk for fin smakebit 🙂 må merke meg denne boken og ta en nærmere titt på den i mai 🙂
  kjenner veldig godt til det du sier om å ikkje heilt ha ånden over seg med lesingen. eg hadde en sånn uke i starten av måneden. skikkelig bale … kos deg med vm og nyt søndagen 🙂

  Liker

 6. Jeg blir litt sånn når jeg har mange bøker som jeg har lyst til å lese PRONTO, så kommer jeg ikke i gang med noen, det er veldig irriterende men jeg får håpe det går snart over. Skikkelig fint vær i dag og for gale egentlig å sitte inne.

  Liker

 7. Enig i at det er litt skremmende at tiden bare flyr av gårde, men på den annen side er det deilig at det snart er vår igjen 🙂 Romanen høres interessant ut.

  Liker

 8. Åh, jag längtar efter våren!
  Tack för smakbiten, ska bli intressant att se vad du tycker sen.
  Såg att du gillade Fjäril i koppel. Det gjorde jag också!

  Liker

Kommentarer er stengt.