Smakebit på søndag: Kald som døden

Enda en uke har  rast avgårde og igjen så er det tid for En smakebit på søndag som er en ukentlig spalte fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Den går ut på å dele en linje eller fler fra boken du leser i med oss, og på den måten kan vi få et boktips eller flere og kanskje oppdage en ny blogg. Skikkelig koselig med andre ord.

I går startet på en bok som jeg fikk tilsendt rett før helgen, enkelte bøker har det bare med å snike seg forbi i lese- køen og denne gangen var det «Kald som døden» av Louise Penny som gjorde nettopp det og dermed så treffer vi igjen blant andre Armand Gamache  fra Skjulte liv.

Baksiden av boken
Det er vinter i Three Pines, og snøtunge trær omkranser den frosne innsjøen. På isen ligger en stivnet kropp. 
     CC de Poitiers døde midt i en folkemengde, under en curlingkamp – men det finnes verken vitner eller ledetråder, og i landsbyen surrer ryktene.
     Da førstebetjent Armand Gamache ved Sûreté de Québec begynner å etterforske saken, oppdager han at CC ikke var et godt menneske. Hun trampet på andre folk, ble uvenner med de fleste og hadde en skjult agenda da hun ankom Three Pines. Det er ikke så vanskelig å forstå hvorfor CC var dårlig likt, men hvem hatet henne tilstrekkelig til å ville se henne død? Drapsetterforskningen leder Gamache til hendelser langt tilbake i tid, og i sin søken etter sannheten blir han nok en gang dratt inn i livet i Three Pines. I den tilsynelatende idylliske lille byen med kunstnere, forfattere, antikkhandlere og eksentriske gamle damer ligger det mørke og tragiske hemmeligheter skjult.

Smakebiten jeg skal dele med dere i dag er hentet helt fra begynnelsen av boken

Hadde CC DE POITIERS  visst at hun kom til å bli myrdet, ville hun muligens ha kjøpt julegave til ektemannen Richard. Hun hadde kanskje til og med gått på datterens julespill på Miss Edwards pikeskole, eller «bilringskole», som CC likte å erte datteren med å kalle den, fordi hun este stadig mer ut. Hadde CC de Poitiers visst at enden var nær, ville hun kanskje vært på jobb i stedet for i det billigste rommet på hotell Ritz i Montrèal.            

Her blir det mye ski på tv i dag, men jeg skal få tid til å gå rundt og besøke de andre bloggene likevel for smakebitene må jeg ha med meg.

HA EN FIN SØNDAG MED ELLER UTEN SKI!

29 kommentarer om “Smakebit på søndag: Kald som døden

 1. Fin smakebit fra en uhyggelig (?) bok. Denne må jeg titte mer på. Ja, det blir mye TV i dag! Og her laver snøen ned akkurat nå, så stemningen er der.

  Liker

 2. Du må fortelle om dette også er sånn «kosekrim», for det er ikke av mine favoritter. Ser at forlaget har lagt seg på den linjen. Ha en fin inne-foran-tv`en-søndag! 🙂

  Liker

 3. Tenkte litt det samme som, Tine – blir spennende å vite mer om hva du synes om den etterhvert : )
  For min del virker den som en krimbok som passer når man sitter i solveggen på påsketur ; )
  Takk for smakebiten : )

  Ha en fin søndag!

  Liker

 4. Gleder meg til å lese denne!:) Har også fått den i posten, skal da først lese skjulte liv som jeg også har stående:)Gleder meg til å kose meg:) Takk for en god smakebit!:) Kos deg med ski!:)

  Liker

 5. Selv om jeg ikke har kommet så langt i denne så vil jeg si ja, for de omtaler folk fra den forrige boken. Men nå har jeg en sånn greie med at jeg MÅ lese de i en bestemt rekkefølge.

  Liker

 6. Kald som døden har jeg også hjemme. Jeg så at jeg ikke ville få lest den denne uken så jeg lånte den til en kollega som jeg også ga den første boken av Louise Penny til. Det er så fint når du får tindrende øyne i retur 🙂 Det er godt å glede noen, og jeg skal snart lese den selv!
  Ha en fin søndag!

  Liker

 7. Flott smakebit! Jeg har også denne boken i bokhylla, men foreløpig står den ikke øverst på leselisten! Kos deg med sportssøndagen, klem fra Anette 🙂

  Liker

 8. Tipper dette kan bli et bra alternativ til årets påskekrim!?
  Prøver å lese litt innimellom, men i dag har det ikke blitt mange sidene; det er hektisk å få med seg alle skirennene, og nå har det jo plutselig begynt å gå rette veien for skøyteløperne! Jeg tenker på neste sesong allerede; trur du vi kan presse noen skøyteløp inn på timeplanen, eller skal vi holde oss til skiskyting/ langrenn? Uansett; dette har vært en perfekt dag!!

  Liker

 9. En fin påskekrim dette:) Det er vel OL for skøyterne også neste år så kanskje en skulle ha utvidet horisonten litt og sett på skøyter også!
  Kan nå gi det en liten sjanse, liker godt kombinert også jeg.
  Blir nesten litt vemodig når sesongen slutter om en måneds tid.Men litt bedre tid til bøker blir det jo

  Liker

Kommentarer er stengt.