Smakebit på søndag:Svindel og Multelikør

 Atter en uke er på hell og det er tid for en av ukas høydepunkt  hva blogging angår i det minste og det er flotte Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten som står bak En smakebit på Søndag som går ut på å dele en linje eller fler fra boken du leser i med oss andre. På den måten kan vi oppdage nye fine blogger og oppdage nye bøker.Syntes det er en fin måte å tilbringe deler av denne dagen på.

Idag kommer smakebiten min fra en bok jeg har gledet meg til å lese helt siden jeg ble oppmerksom på at den skulle bli gitt ut. Dette er for meg en helt ny forfatter og jeg må si at dette virker veldig lovende.

Fra bokomslaget
 Pass opp for Pensjonistligaen! Märtha, Lynet, Riva, Stina og Anna-Greta kjeder seg på aldershjemmet Diamanten. Dårlig mat og trist oppvartning, for lite mosjon og stadige innsparinger – sannsynligvis ville de hatt det mye bedre i fengsel! Apatien sprer seg, men så får Märtha en lys idé: De skal begå en forbrytelse og sørge for å bli dømt for den. En eller annen form for økonomisk kriminalitet, et lite kupp av noe slag. Kanskje mot Nationalmuseum … Byttet skal de gi til fattige og gamle. «Hvis Robin Hood kan, så kan vel vi!» mener Märtha. Gjengen setter rullatorene i høygir og tar inn på et luksushotell med massevis av rike gjester. Men alt går ikke som planlagt. Snart blir Pensjonistligaen dratt inn i underverdenen, og hva som helst kan skje.

Har ikke kommet så langt i boken enda selv om dette er en bok jeg kunne lest ferdig i et jafs for det er full av varme, sjarm og herlige eldre mennesker som er lei av å bli dårlig behandlet på aldershjemmet. Jeg er hektet på vintersport og må få med meg både langrenn,skiskyting og kombinert,så derfor har det ikke blitt allverden med tid til lesing i helgen.
Smakebiten er hentet fra side 54 og de er vel innlosjert på selveste Grand Hotel
«Planleggingen er viktig,»sa Lynet.» Vi må kartlegge  hotellet. Vi skal gå på spaet, ta en drink i baren, sitte i biblioteket,spise på restaurantene og smelte diskrè inn blant gjestene. Når vi vet hvor de rikeste er, slår vi til.»
«Det vet jeg. Det er førtito luksussuiter her, og mange av gjestene der bruker spaet og svømmebassenget,»sa Anna-Greta. «De tar sikkert med seg klokker og armbånd og låser dem inn.»
«Nettopp. Vi stjeler verdisakene deres. Enkelt. Og så gjemmer vi unna byttet sånn at vi kan bruke pengene når vi kommer ut av fengselet,»sa Märtha.
«Nå har du lest for mange krimromaner,»sa Riva.
«Nei da. Store forbrytere soner straffen sin og bruker pengene når de kommer ut. Engelske togranere og helikopterranerne, for eksempel.»
«Da gjør vi det samme som dem,»fastslo Anna-Greta, og øynene lyste av opphisselse.
Jeg må si at jeg gleder meg til å lese videre, men først er det frokost og «Nanny» på tv, så blir det bloggrunder litt innimellom skirennene i dag. 
HA EN FIN SØNDAG36 kommentarer om “Smakebit på søndag:Svindel og Multelikør

 1. På svensk heter denne boka «Kaffe med rån» tror jeg. 😉 (Rån kan være en slags kjeks også…)
  Har ikke lest den selv, men den skal være bra!
  Fin smakebit!
  God søndag til deg! 🙂

  Liker

 2. Den här är jag riktigt nyfiken på, men är osäker på om den är för mycket «buskis» (vet inte vad det kan heta på norska :)).

  Liker

 3. Dette er jo morsomt. Jeg har en farmor på 93 som fremdeles leser bøker, tror jeg skal kjøpe denne til henne. Takk for tipset!

  Liker

 4. Dette var en ny forfatter for meg også, høres ut som en artig historie! Fint å lese om noen som tar saken i egne hender. God søndag, kos deg med skirenn og muligens boken, hvis du får tid 🙂

  Liker

 5. Her bli nok dagen omtrent som din, men i tillegg skal jeg ut på ski selv også! Endelig har vi fått en mildværsdag, bare åtte kuldingser, så da skal vi jammen til fjells!!

  Liker

 6. Heeey! Denne SKAL jeg lese! Minner meg litt om «Hundreåringen» som jeg leser på ebok akkurat nå. Fantastisk kult plott. Håper den svarer til forventningene. Hvilket forlag er det?

  Liker

 7. Tack för smakbiten! Har sett den i bokhandeln här. Temat är lite bekant, det finns en svensk barnboksserie på pensionärer som begår brott…

  Liker

 8. Jeg må også ha med meg vintersporten, kjenner meg igjen der ja. 🙂
  Dette virker som en veldig artig bok, en jeg skal ta fram når jeg vil ha noe å humre over.
  Ha en fortsatt fin søndag! 🙂

  Liker

 9. Denne har jeg liggende i lesehyllen. Hos meg er det geocaching som plutselig tar over hele lesetiden. Mannen min liker vintersport så TV-en står jo på. Og litt ser jeg 🙂
  Ha en fin søndag!

  Liker

Kommentarer er stengt.