Bokanmeldelse: Dødsønsket av Marianne Cedervall

Forlag: Pantagruel
Orginal tittel: Svinhugg
Norsk tittel: Dødsønsket
Forfatter: Marianne Cedervall
Norsk oversetter: Svein Svarverud
Format: Innbundet
Sideantall: 319
Utgitt: 2012 (Dette eksemplar)
Sjanger: «kose-krim»
Utfordring:100 bøker på 1 år, OTS.
Kilde: Leseeksemplar

Litt om forfatteren

Marianne Cedervall er født i 1949 i Gotland og er en svensk forfatter. Hun jobber med personalspørsmål i den svenske kirken. Dette er hennes debutbok og er første bok i serie på fem. Andre bok kommer på norsk i  mars 2013

EN HERLIG «KOSE-KRIM» I  HOLMQVIST STIL

I denne sjarmerende, lune og humoristiske romanen blir vi kjent med et herlig men høyst ulikt venninnepar,Mirjam og Hervor.   Mirjam med sin legeutdanning og faste overbevisning om medisinens virkning og vitenskapens fortreffelighet og sitt grunnfestede etiske prinsipp om aktivt å redde liv i alle sammenhenger. Hervor, selvlært og med nedarvede trollkunster. Hun kunne stanse blødninger når Mirjam snakket om trykkbandasjer. Mens Mirjam forsøkte å forhandle frem enighet, kunne Hervor kaste forbannelser fæle som haglskurer over folk hun ikke likte.
Kunne de klare å bruke tankekraft for å ta livet av tre tidligere kompanjonger til Mirjam?Med såkalt affirmasjon?
En sommer bestemmer Mirjam seg for å dra tilbake til Gotland etter å ha bodd i Lappland de siste åtte årene.Med seg på lasset har hun venninnen Hervor. Er det helt tilfeldig at hun har kjøpt et gammelt kapell like i nærheten av hvor de tre tidligere kompanjongene hennes bor? For Ivan,Per -Henrik og Torstein hadde lurt Mirjam trill rundt mange år tidligere. Hun var med å bygge opp Care for seniors og måtte betale inn mange penger og når bedriften var oppe og gikk ble hun kastet ut med det til følge at hun fikk kemneren på nakken og nedsyltet i gjeld fikk hun mange betalingsanmerkninger. Forholdet hennes til datteren Anna ble også ødelagt som følge av dette. Hun brukte mange år på å få stablet økonomien på fote igjen. Det var kanskje litt vel naivt å inngå slike avtaler uten å ha skrevet under på kontrakt, men hun hadde altså stolt blindt på Per -Henrik som hun hadde kjent i mange år.
Når disse mildt sagt usympatiske karene får med seg at den godeste Mirjam har kommet tilbake får de straks mistanke til at hun må ha skumle hensikter og blir urolige.Med rette eller…?

Rett som det var smelte Mirjam glasset i kapellbenken og stirret Hervor rett i øynene.
«Ikke faen om jeg gjør det! Din jævla vranglærer!» Hervor trakk et dypt sukk.
«Nå blir du sånn der religiøs igjen,» sa hun og tryllet frem en liten flaske dyr konjakk fra tunikaen. «Som du vil. Vi kan bruke voodoo på dem i stedet. Lage små dukker, stikke nåler i dem og kaste dem i kaminen her. Akkurat som med veden.»


Det er ingen tvil om at Mirjam har lyst til å hevne seg på de som har ødelagt så mye for henne, men går det virkelig an å drepe noen med tankekraft? Vel, en etter en faller disse mennene om som fluer….
Dette ble et veldig hyggelig nytt bekjentskap og jeg ser frem til å møte Mirjam og Hervor igjen i «Den svarte vinteren.» En herlig bok som det var koselig å sette seg ned med en kald vinterdag. Ikke at det var så likt men som overskriften antyder så fikk jeg litt Holmqvist- assosiasjoner når jeg leste og det er imponerende av en debutant syntes jeg. Derfor plasserer jeg boken nesten helt til topps og inne på bokelskere.no gav jeg terningkast 5 og her blir det

Poeng 
av 5 mulige

16 kommentarer om “Bokanmeldelse: Dødsønsket av Marianne Cedervall

 1. Du er heldig å ha startet året med mange 5`ere. Kanskje jeg skal låne denne på biblioteket og være klar for de neste til våren. Takk for tips!

  Liker

 2. Så mange flotte bokomtaler du har kommet med i det nye året! Jeg storkoser meg og ser at leselista blir lengre for hver gang jeg er innom bloggen din 😉 God helg og klem fra Anette 🙂

  Liker

 3. Å, så flott omtale. Eg får sjå om eg les boka, for akkurat nå har eg ein del som ligg og ventar, men eg skal heilt klart vurdere det. Svensk krim plar vere veldig bra! 😀 God helg

  Liker

 4. Ja,hehe… jeg tar visst helt av her på nyåret jeg!Liker godt at jeg klarer å bidra til at flere får lengre leselister,det er ikke bare meg som skal ha lange leselister skjønner du! En riktig god helg til deg også,Anette:-)

  Klem

  Liker

 5. Ja,det blir en del bøker som ligger å venter på tur, det kjenner jeg til. Blir spennende å lese hva du syntes om den om du skulle bestemme deg for å lese den! En god helg til deg også, Mai Lene:-)

  Liker

 6. En stilig omtale som virkelig ga meg lyst til å lese denne boken! Den havner rett på leselisten 🙂
  Ønsker deg en fin helg!

  Liker

 7. Kosekrim høres bra ut, og historien spennende – du skriver engasjerende om boken så jeg får lyst til å lese den. Herved notert, takk for lesetips 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.