Anbefalinger fra norske lesehester på årets siste dag!

Det blir ikke en vanlig bokomtale fra meg denne gangen og jeg har heller ikke lest denne helt fra perm til perm, men jeg har lest det aller meste av det som står i den og den havner ikke i hyllen for leste bøker for denne skal bli brukt som et oppslagsverk. Det første som slo meg da jeg fikk ta denne herligheten av en bok i nærmere øyesyn var at den lukter så godt, og så ser den veldig fin ut og kjennes god ut å ta på.

Boken starter med et forord av Anikken Huitfeldt hvor hun forteller viktigheten av det å lese bøker. Etterpå fortalte generalsekretæren i Redd Barna om hvordan barn i andre land, f.eks Afghanistan drømmer om å lære å lese og skrive.

Videre får vi et innblikk i ulike hendelser og begivenheter fra 60-tallet og helt opp til 2011 og jeg måtte naturlig nok ha med det som skjedde det året jeg ble født, 1967.

Videre forteller forfattere,bokhandlere og bokbloggere om sine topp ti bøker som de anbefaler. Her fikk jeg mange gode tips og jeg skal ramse opp noen av dem her. Jeg skal bli flinkere til å lese noveller i året som kommer og jeg kom over denne boken flere ganger,For mye lykke av Alice Munro,dette er en helt ny forfatter for meg og dette blir en av de aller første bøkene jeg kommer til å skaffe meg i 2013.En annen novellesamling som jeg skal ha og det kvikt er :Ikkje for varmt ikkje for kaldt av Rønnaug Kleiva. En annen bok som flere nevnte og som jeg naturlig nok ble nysgjerrig på er Vanære av J.M.Coetzee, videre har man Vi,de druknende av Carsten Jensen,Erindringer av Torgny Lindgren, Historien om Pi av Yann Martel, En by som Alice av Nevil Shute er en annen som jeg ble ekstra nysgjerrig på.
Jeg kunne sikkert ramset opp flere men jeg stopper her og jeg har ikke nevnt de som ble anbefalt og som jeg har i bokhyllen, lest eller ulest. Det artige er at en av mine favorittbloggere,uansett type blogg er representert og siden hun er min boktvillingsjel numero uno noterte jeg ned noen av bøkene hun hadde som favoritter og bloggeren jeg snakker om er selvfølgelig Anette i Anettesbokboble.

En annen er Elin fra  Bokelskerinnen som kom med mange gode tips her også som hun alltid gjør på bloggen sin. Jeg har lest fint lite klassikere og snart er det på tide å gjøre noe med nettopp det.Jeg vet hvor jeg skal for å finne gode tips! Det var flere bokbloggere som også kom med sine tips.

Videre finnes det en oversikt over de ti mest solgte bøkene gjennom tidene og av de hadde jeg kun en bok og den har stått ulest i bokhyllen i årevis,Da vinci-koden av Dan Brown.

Avslutningsvis må jeg si at om jeg skulle gitt denne boken karakter så hadde det blitt full pott for hva er det å ikke like med denne perlen av en bok?Dette er en bok som enhver leseglade person burde eller sikkert ville like å ha i bokhyllen sin.

Tusen takk til Font forlag for dette praktfulle eksemplaret av en bok.

12 kommentarer om “Anbefalinger fra norske lesehester på årets siste dag!

 1. Det er virkelig en fin bok! Jeg ga den til en lesehest til jul og tror den ble vel mottatt 🙂

  PS: Vi er visst født det samme året!
  PSS: Et riktig, riktig godt Nytt År til deg! Klem!

  Liker

 2. Jeg hadde sagt ifra til julenissen at jeg ønsket meg denne, men han må ha hatt det for travelt. Jeg lånte den på biblioteket tidligere i år og syntes den var fin. Artig å lese om hvert enkelt år. Nytter vel ikke å purre på julenissen, så jeg må nok ut å handle selv 🙂

  Benytter anledningen til å ønske deg et strålende nytt år.
  Klem fra Ellen

  Liker

 3. Dette er en super bok som jeg er glad for å ha i bokhyllen min, fin å ta frem for lesetips eller bare å lese om historiske hendelser og sitater. «Vanære» av J.M.Coetzee kan jeg forresten anbefale 🙂

  Liker

 4. Åh, så koselig å bli nevnt!! Setter så utrolig pris på deg og alle de flotte innleggene dine. Og kommentarene du legger igjen hos meg er dagens lille høydepunkt. Gleder meg til å følge deg videre i det nye året, klem fra «tvillingen» din ❤

  Liker

Kommentarer er stengt.