Fremtidige favoritter # 32 : On My Wishlist This Christmas

Dette er en spalte Elin på Bokelskerinnen legger ut stort sett hver fredag og går ut på å fortelle om bøker du  gleder deg til eller er spent på. Dette kan være bøker som allerede er gitt ut eller som du venter på skal bli gitt ut.

I dag har jeg valgt ut bøker som jeg ønsker meg til jul og som jeg ikke har nevnt før (forhåpentligvis) så ønskelisten min er mye lengre enn de bøkene jeg velger ut her i dette innlegget.

Den første boken jeg har valgt i dag er Beate Grimsrud sin God jul, Hvor er du? Denne blir ekstra spennende for jeg har nemlig for mange år siden jobbet i lag med søsteren til forfatteren og jeg husker hun tipset meg om «Å smyge forbi en øks»som forløpig er første og eneste bok jeg har lest av forfatteren. Men jeg har kjøpt «En dåre fri» og denne blir den neste på listen som jeg ønsker meg.

(Kilde: Litteraturklubben)
Omtale

Det er julaften 2011. I Wadi Rum-ørkenen ligger romanens jeg-forteller og søsteren hennes i soveposer og betrakter vinterhimmelen med alle stjernebildene. Minnene om tidligere juler strømmer på; om å få feil julepresang som barn, om ikke å feire jul, om å feire jul i en kirke i Harlem. Og om forskjellige soveplasser; i telt på safari, i snøhule på fjellet, med et biljardbord som underlag. Underfundige og filosofiske betraktninger med Beate Grimsruds særegne blikk på tilværelsen. En morsom og nostalgisk julebok med fotografier av forfatterens oppvekst.

Hint,hint til mine 3 søte «små», denne ønsker mamma seg veldig til jul, hører dere?

Den neste boken er en bok som er skrevet på nynorsk og det er noe jeg har bestemt meg for å lese mer av og tittelen Ho tok av seg blusen og sa hun var bibliotekar gjorde meg ikke så veldig   nysgjerrig  for det hadde vært mye bedre med en kar som tok av seg skjorta àla «Coca cole light break» reklamene, dere husker vel de?

(Kilde:Bokelskere.no)

 Dette er ein roman om ugifte Ivar. Han er både fundamentalist og ekstremist. Ikkje berre trur han på den absolutte kjærleiken, han trur på ekteskapet også. Kosta kva det kosta vil.

Jeg kommer vel ikke helt utenom å ønske meg noe krim og Geir på bloggen Bokbloggeir fortalte i dette innlegget om en bok jeg ble veldig nysgjerrig på. Den ble sporenstreks ført på ønskelisten min.

 (Kilde:Bokelskere.no)

Dette er den første boka Emma Lundgren og politiinspektør Filip Alexandersson

Avslutningsvis så har jeg denne uken valgt er en diktsamling som handler om livet og boken det er snakk om er 3898 ord om livet.

 (Kilde:Litteraturklubben)

«3898 ord om livet» er betraktninger og beskrivelser av menneskers ulike opplevelser og valg. Vi lever livet i mange nyanser og fasetter, og gjennom diktene setter Ellen Gill Johannessen ord på mellommenneskelige relasjoner og menneskelige reaksjoner. Hendelser som griper oss alle, følelser som vi kjenner, glede, sorg, savn og kjærlighet, – de er alle med blant «ordene om livet».

Syntes denne virket så fin så denne har jeg lyst til å få lest en gang.

Dette var mine fremtidige favoritter denne gangen, det gjenstår å se om jeg får ønskene mine innfridd, jeg må vel ut å kjøpe de selv tenker jeg.

14 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 32 : On My Wishlist This Christmas

 1. De to øverste her ble jeg nyskjerrige på. 🙂
  Har leste En dåre fri.. av Grimsrud. Ok bok, men ikke helstøpt, som feks Skuggen og Dronninga av Lars Amund Vaage sin var, som kom ut ca samtidig og har psykiatritema.

  Liker

 2. Bok-ønskelisten blir visst bare lengre og lengre…jeg har lagt til en del i det siste som jeg kanskje har håp om å få lest i en fjern fremtid 😀

  «En dåre fri» har jeg også skaffet meg, 79 kroner gjorde at jeg ikke kunne gå forbi.

  Ha en fin fredagskveld!

  Liker

 3. Hei hei
  Tusen takk for hjelp. Da er det tydeligvis ikke bare hos meg. Begynte nesten å lure litt. Får håpe det snart går over. Blir sprø av sånt tull.
  Må ha vært et skikkelig julebord ja. Men de har vel landet igjen nå skulle man tro.
  God helg
  Klem Tove

  Liker

 4. Hallo! Jeg har lest En dåre fri av Beate Grimsrud og for meg var det en veldig… rystende opplevelse. Har aldri lest noe som så direkte gir innsyn i et psykt sinn- og et sykt system. Har allerede fått God jul Hvor er du? i hus, og gleder meg til å ta fatt på den!
  Trur jeg dropper bibliotekaren uten bluse, men de to siste ble jeg veldig nysgjerrig på!
  Akkurat nå kunne det passa bra med et lite og ukomplisert benbrudd- trur det kunne gjort susen og ført til et realt jafs i leselista ;o)

  Liker

 5. Hei, nå vet jeg ikke om det blir to kommentarer fra meg, den første forsvant… men jeg lurte egentlig bare på om du hadde fått den siste boka du omtaler her, «3898 ord om livet» ? Grunnen til at jeg spør, er at jeg er forfatter av boka, og syntes det var veldig hyggelig at den sto på ønskelisten din. Jeg skriver bloggen http://www.Skrivegleden.wordpress.com, så du kan ta kontakt med meg der, om du har lyst 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.