Fremtidige favoritter # 31: 2013 VERSJONEN (DEL 1)

Dette er en spalte som Elin på bloggen BOKELSKERINNEN  legger ut stort sett  hver fredag og går ut på å fortelle om bøker du ser frem til å lese eller er spent på. Dette kan være bøker du allerede har eller det kan være noen du venter på skal bli utgitt.

 I dag skal jeg ta for meg noen av bøkene som kommer ut til neste år og som jeg ønsker meg.
Den første boken ut i dag  fant jeg ikke noe informasjon om på norsk men jeg falt pladask for coveret og kunne ikke dy meg for å grave litt etter noe informasjon om denne boken med det nydelige omslaget. Dette er en kjærlighetsroman med handling fra Burma.

Kunsten å høre hjerteslag

   A poignant and inspirational love story set in Burma, The Art of Hearing Heartbeats spans the decades between the 1950s and the present. When a successful New York lawyer suddenly disappears without a trace, neither his wife nor his daughter Julia has any idea where he might be…until they find a love letter he wrote many years ago, to a Burmese woman they have never heard of. Intent on solving the mystery and coming to terms with her father’s past, Julia decides to travel to the village where the woman lived. There she uncovers a tale of unimaginable hardship, resilience, and passion that will reaffirm the reader’s belief in the power of love to move mountains.(kilde: Youtube.no)

Her snakker forfatteren om boken.

Denne boken kommer ut på Cappelen Damms forlag i 2013.

Kom over en «ny» forfatter i går, en spansk dame med navn Elia Barcelò. I januar kommer hun med sin tredje bok på norsk og heter Lange skygger.

Lange skygger
Margarita, Ana, Magdalena, Teresa, Carmen, Candela og Soledad:  Syv venninner som  tilbrakte barndommen sammen, oppdaget kjærligheten sammen, la planer sammen og betrodde seg til hverandre. Og som deler en hemmelighet: En mørk hendelse fra fortiden. Noe, som skjedde på Mallorca en natt, som de har sverget å ikke fortelle til noen og som har fått store konsekvenser for valgene de har tatt senere i livet. Når de treffes igjen etter flere år, virker det som at tiden har stått stille. Gamle følelser flammer opp. Og igjen blir det som engang skjedde, en farlig trussel. (kilde: Gyldendal.no)

Denne hørtes veldig interessant ut og dette er en av mine «MUST» for Mai måned og jeg har blitt nysgjerrig på de to andre bøkene hun har gitt ut i Norge,Gullsmedens hemmelighet og Gåtefulle masker.

 Jeg kommer ikke utenom tredje bind i Crossfire – triologien  som i følge forlaget skal komme ut i Januar en gang og på norsk har den fått tittelen Knyttet til deg.

 

Entwined with you

Bind to kommer ut i disse dager og jeg gleder meg til å se hvordan det går videre med Eva og Gideon. Jeg kom ikke helt utenom denne erotikken denne høsten, første boken i serien likte jeg veldig godt og jeg håper at forsettelsen også blir like bra.

Den siste boken jeg  skal snakke om i dag har allerede kommet ut men jeg bare måtte ta den med. Allerede nå har jeg begynt å «kvinne» meg opp til å lese for denne er på vei hjem til meg og blir ikke liggende særlig lenge i hyllene før den blir lest. Det blir harde bud men jeg skal komme meg gjennom den for jeg syntes at slike bøker er veldig viktig å lese selv om det kan bli grusomt, kan bli? Nei, det blir grusomt.

 Mammas SVIK

11. januar 2011 startet rettssaken i den mest alvorlige overgrepssaken
vi har hatt i Norge i moderne tid, den såkalte Alvdal-saken. En sak som
rystet hele landet, og som avslørte et pedofilt fellesskap i den lille kommunen
i Østerdalen. På tiltalebenken satt et samboerpar, et naboektepar
og en pensjonert lærer. De var tiltalt for grove overgrep, også mot egne
barn. Men historien begynner ikke der. Historien begynner mange år
tidligere. Den gang den hovedtiltalte kvinnen bodde i Gjerdrum kommune.

12. oktober 2012 ble det reist tiltale mot bokas «Arild» og mamma i
en ny overgrepssak, denne gangen for det som skjedde i Gjerdrum.
Boken har fortellerstemmen til eldste datter av den hovedtiltalte kvinnen.
Det er en svært gripende historie Eline forteller. Den beskriver hennes
barndom og oppvekst hos moren fram til hun er tolv år. Hvordan hun
fortvilet forsøker å få hjelp mot overgrep og vold, mens moren overbeviser
både skolen og barnevernet om at Eline lyver. Hvordan moren totalt avviser
henne, og til slutt kaster henne ut som søppel. Den beskriver livet
i barnevernets varetekt, og avdekker også hvordan barnevernet svikter,
ikke bare henne, men også hennes småsøsken som måtte være med til
Alvdal. En sterk jente som har gjennomlevd et helvete, en familie som
splittes, ensomheten og den daglige kampen for å overleve. Og ikke
minst; hennes kamp mot barnevernet og veien fram mot et nytt liv. Dette
er den eldste jentas historie.

Dette er Elines bok.

Dette var mine fremtidige favoritter denne uken og i dag starter endelig skisesongen og da blir jeg ikke tilsnakkendes på flere måneder!;-)

HA EN FIN FREDAG ALLE SAMMEN OG RIKTIG GOD HELG!

12 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 31: 2013 VERSJONEN (DEL 1)

 1. Ja,gleder meg til det kommende bokåret og imens skal jeg kos meg med årets bøker. Nå skal jeg bare sende sønnen avgårde til Liverpool så er jeg klar for langrenn!! Ha en herlig fredda du og!
  Klemmer

  Liker

 2. Jeg holder på med Bare for deg og den er ganske oppslukende. Tror jeg må skaffe meg bok 2 om ikke jeg plutselig blir mettet nå på slutten.
  Mammas svik hørtes ut som en viktig og sterk bok, men er litt usikker på om jeg orker det. Jeg får vente til du har lest den kanskje.

  Liker

 3. Mammas svik kommer det omtale på når jeg har lest den ferdig… det er nok sterk kost.Jeg venter i spenning på bok nr to i crossfire så gjenstår det om jeg får nok eller ikke, forløpig er jeg litt hekta.

  Liker

 4. Ja,selvfølgelig,jeg glemmer at jeg kan søke på bøker der,selv om jeg er innom der sånn innimellom, takk for det. Høsten har gått altfor fort,men kjekt å se at vi har mange bøker å se frem til kommende bokvår.
  Ønsker deg en god helg:-)

  Liker

 5. Jeg liker innlegget du har laget. Den siste boka fikk jeg lyst til å lese og ikke lyst til å lese. Du får si fra om den er noe bra, du, så skal jeg følge med 🙂

  Spennende dikt du laget i et innlegg høyere oppe forresten. Jeg leste det flere ganger 🙂

  God helg!

  Liker

 6. Jeg skjønner godt at du falt for den første boken pga coveret, og dessuten er det spennende å lese noe fra Burma så den boken ønsker jeg meg også 🙂
  Elia Barcelò ble jeg veldig nysgjerrig på, og «Mammas SVIK» har jeg allerede på leselisten. Den kommer til å bli vanskelig å lese!

  God lørdagskveld 🙂

  Liker

Det er stengt for kommentarer.