Oppsummering – dette er status for Oktober måned!

Kan ikke huske sist det første snøfallet kom så tidlig som i Oktober måned, men i år så gjorde det altså det. Det er minst 2 måneder for tidlig spør du meg, jeg kunne godt ha klart meg uten snøen,men på julaften er det koselig at det daler ned litt snø. Det gir en ekstra god julestemning. Men nå er det ikke julen, eller snøen for den saks skyld jeg skal snakke om. Vi har kommet til siste dagen i Oktober og det er tid for å gjøre opp status for måneden som har gått, hva som er lest og skrevet om.


BØKER LEST

Det har vært en veldig fin måned når det gjelder lesingen og jeg havnet på 9 leste bøker, jeg er fornøyd med det! Med to måneder igjen av dette året og 23 bøker igjen før jeg når opp i 100 leste bøker, så tviler jeg litt på om jeg  kommer meg i mål. Det blir travle tider fremover med julekalender,julegaver & julevask og skisesongen starter snart,det blir mindre tid til bøker rett og slett.

Dette er bøkene jeg leste i Oktober

 • Digg på fredag av Jørgen O Grann
 • Kvinnen fra månen av Milena Agus
 • Pølsefabrikken av helene Guåker
 • Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen
 • Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen
 • Bare for deg av Sylvia Day
 • Blå kvelder av Joan Dideon
 • Margarets frihet av Jessica McCann
 • Miss Peregrine og øyas hemmelighet  av Ransom Riggs

Som du kan se så har jeg vært innom flere sjangere som vanlig denne måneden også, men denne måneden har jeg lest flere bøker skrevet av menn enn det jeg pleier. Vet ikke helt hvorfor det har blitt sånn egentlig. Ikke at jeg følger så mye med på akkurat det,men jeg har sett at jeg har en tendens til å lese bøker fra kvinnelige forfattere. Denne måneden er 3 av 9 bøker skrevet av en mann så det er en begynnelse i hvert fall.

BØKER PÅBEGYNT
Følgende bøker er begynt på men blir ikke ferdiglest før kalenderen har bikket November.
 • Bakerens datter
 • Fasandreperne

Da er jeg som dere ser godt i gang med Jussi – Adler bøkene, forstår ikke hvorfor jeg har hatt de liggende så lenge på vent i bokhyllene. Dette er bra greier, hadde ikke lest så mange sidene før jeg ble hektet.

  BØKER OMTALT
  Skrivesperren eller vegringen om du vil  for å skrive  omtaler fortsetter og jeg har overhodet ikke kommet ajour med omtalene på de bøkene jeg har lest for lenge siden, men jeg har som mål å skrive omtale på hver eneste bok jeg leser så de kommer, jeg vet bare ikke når.  Det blir i grunn ikke så veldig lett å skrive om bøker jeg leste for en god stund siden. En god ting er jo at det ikke har blitt flere bøker som ligger der til skrekk og advarsel og det er vel bra. Jeg har skrevet omtale på de jeg har lest denne måneden,det gjenstår to omtaler som ikke er publisert  men de kommer etter hvert.Kan ikke bombardere dere med innlegg heller;-)

  Av de bøkene jeg har lest denne måneden så er det Margarets frihet og Kvinnen i Buret  jeg likte aller best, tett fulgt av Bare for deg, Julebrevpikene,Kvinnen fra månen & Miss Peregrine… det ble nesten alle det.

  BØKER KJØPT

  Er litt stolt og kry når jeg nå kan fortelle at kun 3 nye bøker fant veien til bokhyllene mine i Oktober! Det er slett ikke verst altså, men jeg skulle jo helst ha sett at tallet var 0, i neste måned kanskje?
  Her er bøkene jeg kjøpte meg denne måneden.

  Litt Vinnerlykke

  Har hatt litt vinnerlykke denne måneden også og jeg vant denne boken hos Anettes kaker.

  HAPPY HALLOWEEN


  Grøss og gru, det er halloween i dag og det er ventet et lite inntog av utkledde barn i ulik alder på døren som det skulle vært nyttårsaften. Egentlig er jeg litt i mot at vi skal feire denne dagen men mine barn har i likhet med stadig flere gått «knask eller knep» så jeg sitter litt i glasshus her..det har  ikke blitt så mye grøss og gru lesing på meg denne måneden heller, det får bli til neste år for i løpet av måneden som har gått har jeg fått mange gode tips til  grøssere og andre spennende bøker.  RETTER BLIKKET MOT NOVEMBER
  Med Oktober lagt bak oss så er det på tide å rette blikket fremover mot November som står på trappen og banker på. Satser på at jeg får lest noen gode bøker innimellom alle skirennene i neste måned. Bare så det er sagt så er det ikke meg som skal ut å gå på ski, jeg er best på ski fra sofakroken eller after ski;-)
  Når det gjelder nye bøker som kommer ut den kommende måneden så er det to bøker som jeg bare MÅ ha  med meg og det er

  Den tomme stolen
  og

  Gjenspeilt i deg

  Mulig det er enda flere bøker som kommer ut den kommende måneden som jeg vil ha og som jeg ikke har helt oversikten over akkurat nå…så blir det ikke 0 bøker i november heller, det kan jeg vel slå fast først som sist.

  KORT OPPSUMMERT
  Alt i alt så er jeg fornøyd med lesingen min denne måneden, jeg har fått skrevet alle omtalene av bøkene jeg har lest. Det er 2 omtaler som ikke er publisert enda, jeg sier meg fornøyd med innsatsen min for Oktober og retter blikket fremover!
  Med kun 3 kjøpte bøker og hvor alle er kjøpt på salg, så er både jeg og lommeboken rimelig tilfreds!
  HA EN FIN LESEMÅNED I NOVEMBER!

  28 kommentarer om “Oppsummering – dette er status for Oktober måned!

  1. Kom opp i 9 bøker, det samme som deg. Vi skal være fornøyd med det. Likevel føler jeg at det var dager jeg ikke orket å lese så mye eller rett og slett ikke hadde tid. Har du ikke lest bøkene til Jussi-Adler Olsen så anbafaler jeg de sterkt.

   Liker

  2. 9 bøker er imponerende. Miss Peregrine og øyas hemmelighet går jeg å venter på at skal bli ledig på biblioteket. Her er vi og klare for knask eller knep. Sønnen min på 5 år gleder seg til å gå sammen med vennene sine i nabolaget

   Liker

  3. Herlig oppsummering, jeg syns du er superflink som har lest hele 9 bøker! Har ikke hatt oppsummering på bloggen min på mange måneder, så jeg vet faktisk ikke helt hvor mange bøker jeg har lest i oktober. Tipper det ligger på rundt seks eller syv. Ha en herlig onsdag og kos deg med Jussi 😉

   Liker

  4. Seks eller syv bøker er veldig bra det også, et par av de jeg har lest var tynne bøker.Gjett om jeg koser meg med Jussi,jeg kommer nok til å lese de på rekke og rad nå. Så er det veldig gledelig at det blir film eller var det tv serie av disse bøken, uansett DET gleder jeg meg til.

   Liker

  5. Bare tre bøker…? Beathe, skjerpings! Jeg trenger intenst noen som er verre enn meg!!!
   Ellers har jeg lest så få bøker denne måneden at jeg vegrer meg for å skrive oppsummeringsinnlegg. Hvis jeg kapper av meg noen fingre kan jeg med letthet si at jeg kan telle på fingrene hvor mange bøker jeg har lest. Oooooh.

   Gleder meg til du har lest og skrevet om Rowling-boken. Jeg vet jeg burde jobbet litt for å få tak i den, men min fornemmelse av størrelsen skremmer meg fra videre action.

   Liker

  6. JA,jeg vet……er blitt en pingle og en pyse når det gjelder kjøp av bøker!Det er lenge siden jeg klarte å overgå noen.
   Men jeg vet ikke om jeg tør å regne ut hvor mange bøker som er kjøpt i hele år,heldigvis to måneder igjen til den oppdateringen.
   Nei,det er ikke alltid leselysten er på topp og noen ganger har en rett og slett ikke tid heller.
   Har ikke kjøpt boken enda,er det en murstein eller..?

   Liker

  7. Så fitn å oppsummere slik. Kanskje jeg også skal gjøre det? Ser at du har som mål å lese 100 i år. Oppdaget at jeg hadde lest over femti…de telles på bokelsere. Lurer på om det blir stress å sette seg slike mål? Får man lest godt nok?
   Jeg ser av oktober at jeg har skrevet om/lest/hørt ferdig 14 bøker.. WoW! Men noen av disse er jo påbegynt i september da..Hvordan regner du med de som du har holdet på med fra forrige måned?
   Ha en fin dag! Ps–artig oppsummering altså.:)

   Liker

  8. Så finn oppsumering 🙂 Skal si du har fått lest..
   Oktober er nok også min beste lesemåned så langt i år.. Og blir nok mindre frem til jul ja 😛

   Lykke til neste mdr. 🙂
   Ser frem til og lese anmeldelsen din av Miss Perig..
   og Casual Vagancy.. 🙂

   Liker

  9. Jeg stresser ikke med disse målene,sånn egentlig. Det var vel mer for å se om jeg kunne klare det,det hadde blitt 2 bøker pr uke og det er jo overkommelig.Men det skal være lystbetont og koselig å lese det er viktig å huske på. De bøkene jeg har begynt på men ikke lest ferdig blir «overført» til måneden etter. I fjor leste jeg 36 bøker men så fikk jeg ikke «kallet» før om sommeren så det er på ca 6 måneder;-)

   Liker

  10. Så flink du er å lese bøker! 9 bøker er jo kjempe bra! 😀
   Håper du får en fin lesemåned i November også 🙂 Og jeg gleder meg til å høre hva du synes om Den tomme stolen!!!

   Liker

  11. Stilig Halloween bilde på slutten! Det har vært noen her etter snop, og jeg hadde klar omtrent tolv små «poser». Det er fremdels to igjen, og nå skal vi se en film mens vi spiser godteri – det blir en komedie med Johnny Depp (Dark Shadows).

   Bra månedsoppdatering dette, Beathe! Jeg ser jo veldig frem til å lese Margarets frihet, som jeg fikk av deg 🙂

   Liker

  12. Tusen takk for det,Birte!:) Bilde av Victoria er tatt for noen år siden, jeg har jo klart å glemme å kjøpe inn snop til i kveld jeg, er det mulig liksom? Barna mine går rundt nå så det er mulig de har vært oppe hos dere også.Jeg er veldig spent på hva du syntes om den boken og gleder meg til å lese omtalen din ( om du skal skrive om den da) Høres ut som dere skal har en koselig kveld foran dere:-)

   Liker

  13. Så bra at du har lest 9 bøker:) Greide å lese det jeg også:)
   Men henger etter på å skrive om de, men får ta det etappevis ettersom eksamen nærmer seg og før den tid er det oppgaveinnlevering:) Du får ha en flott lesemåned!

   SV;Ser frem til å se den tomme stolen:) Den andre boken har jeg såvidt kommet i gang med:)

   Liker

  14. Graturlere med en kjempegod lesemåned! Jeg kjenner godt til blogg-skrivesperren som du beskriver! Jeg lurer på om det har noe med det manglende dagslyset å gjøre, jeg? Hodet er i alle fall tomt når kvelden siger på. Da er det bra at vi i alle fall fortsetter å lese! Ha en fin dag!

   P.S: Kjempefint heksebilde 🙂

   Liker

  15. Wow er imponert over dine antall leste bøker. Så bra å se noen leser godt der ute:) Har selv lest utrolig lite, kommer da en pinlig oppsummering etterhvert, hehe:) Har også lest «Miss Peregrine», likte den godt:)Er da blitt veldig nysgjerrig på Jussi bøkene etter du har blitt hektet på de, morsomt å være hektet:)

   3 Bokkjøp var jo imponerende:) Fine bøker har du også kjøpt!

   Kos deg masse med November måneden:)

   Liker

  16. Det ble ikke så verst antall,men jeg føler jeg leser veldig ujevn så jeg kunne sikkert lest litt mer.Men dæven så fort tiden går og det lover slett ikke godt for utfordringene mine i år,Jaja, det blir jo lest og det er vel viktigst. Jeg tror du vil like Jussi,Isabella, så jeg anbefaler deg å lese de. Ha en fin lesemåned du også.

   Liker

  17. Har snust litt rundt på bloggen din for første gang. For en fin blogg du har. Ser vi leser mange av de samme bøkene. Jeg føler at jeg leser for mye, og for meg er målet å lese mindre. Jeg er allerede oppe i 90 bøker i år, mens målet for i år var 52 bøker, en for hver uke. Heretter kommer jeg til å lese den du setter høyest hver måned. Siden jeg låner det meste på biblioteket, er jeg prisgitt ventetidene på bøkene. Hvordan klarer du å motta bøker? Det er jo en drøm at bøker bare skal ramle ned i postkassen min 🙂

   Liker

  18. Tusen takk for fine ord,Tine:-)Du er flink som har lest 90 bøker til nå,jeg har noen bøker igjen før jeg kommer opp i det. Det er veldig bra, men 52 bøker er jammen fint det også. Jeg skal prøve å komme opp i 100 bøker i år, men har 18 bøker igjen for å «rekke» det.Når det gjelder leseeksemplarer fra forlag så har jeg både spurt etter bøker eller jeg har fått spørsmål fra dem om jeg vil motta bøker fra dem.Du er flink som bruker biblioteket,det er jeg fint lite flink til.

   Liker

  Kommentarer er stengt.