Boken på vent (21): År i rødt støv

Hver Tirsdag kommer jeg til å poste et innlegg her på bloggen min hvor jeg skal skrive om en bok jeg har veldig lyst til å lese og som har vært  meningen å lese en stund. Dette er for det meste bøker som har blitt stående i bokhyllen  en god stund, men ikke nødvendigvis. Det kan være en bok som ble kjøpt for mange år siden eller kanskje i forrige uke. Du må gjerne være med om du har en bok på vent du også.

Når jeg letet litt i bokhyllene mine forrige uke kom jeg over enda en bok som er skrevet av en kinesisk forfatter og siden jeg ikke føler meg helt klar til å «forlate» Kina helt enda så  blir det kinesisk denne uken  også. Denne gangen er det en bok av  forfatteren Qiu Xialong og heter År i rødt støv.

Fra bokomslaget:

Menneskene i Rødt støv er overbevist om at gaten deres er den beste i hele Shanghai. Når det blir kveld og lyktene tennes samles beboerne utenfor husene for å fortelle hverandre historier. Det gjør de kveld etter kveld, år etter år. Gjennom de små historiene de forteller blåser hele tiden den store historien, den som kaster om på alt, forandrer menneskenes liv, den som sprer et fint rødt støv som legger seg over alle ting. Til sammen speiler romanen Kinas utvikling fra optimismen etter borgerkrigen, gjennom kulturrevolusjonens grusomheter fram til dagens schizofrene kapitalistiske samfunn.

Jeg ser frem til å lese denne boken som inneholder flere fortellinger fra gatene i Shanghai, det er interessant å lese bøker fra andre deler av verden som vi kanskje ikke har for så altfor mye kjennskap til.
Forfatteren  er født og oppvokst i Shanghai, men har bodd i USA de 20 siste årene.

Noen som har lest denne boken?

document.write(»);Kom og bli med på denne utfordringen du også, og her ser du hvordan du blir med

 • Lag et innlegg om boken på bloggen din, har du ikke blogg så fortell gjerne om boken i kommentarfeltet under her.
 • Link til mitt innlegg  

Inspirasjon til denne spalten har jeg funnet på den engelske bloggen Books for Company

17 kommentarer om “Boken på vent (21): År i rødt støv

 1. Helt ukjent for meg også. Det gjelder for så vidt hele det asiatiske og afrikanske kontinent. Jeg er nok en smule snever ja…

  Uansett…Takk for tipset. Liker å sjekke opp litt de linkene som kommer her.

  Liker

 2. Jeg har ikke lest denne boken, men jeg har lest En rød heltinnes død av samme forfatter. Og på nattbordet mitt ligger tre av hans bøker; To byer, Når rødt er sort og Mandarinkjolen 🙂 Jeg likte så veldig godt En rød heltinnes død at jeg vil lese de andre og. (Der ligger en kjempehaug på nattbordet mitt så fordi om de ligger der betyr ikke det at de blir lest denne uken :-D)

  Liker

 3. Kjekt å utvide horisonten sin litt,jeg har lest utrolig lite bøker fra disse kontinentene selv.Denne fikk jeg fra forlaget i fjor og der har den stått siden,men jeg skal få lest den for det er interessant å lese bøker fra andre deler av verden.

  Liker

 4. En rød heltinnes død har jeg ikke hørt om såvidt jeg husker. Har ikke lest noen av bøkene hans,men jeg har mandarinkjolen på ønskelisten min.Skal sjekke ut de andre bøkene hans etterhvert også.

  Liker

 5. Denne boka ble jeg kjempenysgjerrig på! Jeg er leser bøker fra India om dagen, men snart bør det være på tide å vende nesen litt er østover:)

  Liker

 6. Jeg glemte helt å delta på Boken på vent denne tirsdagen. Jeg skal huske det neste tirsdag! Da har jeg noe å glede meg til.

  Jeg har aldri hørt om forfatteren eller boken. Det høres ut som den har mye å lære oss om Kina og det som er lærerikt er flotte flott 😀

  Liker

 7. Det er ikke for seint enda, men ikke stress. Du lager innlegg når det passer seg sånn. Har bare lest en bok fra Kina og den likte jeg. Den het «Ta vare på mamma», men ser frem til å få vite mer.

  Liker

Kommentarer er stengt.