Smakebit på søndag # 42: Pølsefabrikken

Det er søndag og dermed tid for en ny runde med En smakebit på søndag som er en ukentlig event fra Mari og bloggen Flukten fra virkeligheten. Dette er et unikt konsept hvor jeg mer en en gang har fått tips til bøker jeg kanskje ellers ikke hadde oppdaget. Senest forrige uke fant jeg en bok som fascinerte meg så pass at den er allerede kjøpt og ferdiglest siden sist.Omtale av den la jeg ut i går, så all honnør til Mari som arrangerer dette hver eneste søndag!

I dag skal jeg dele en smakebit med dere fra en bok jeg begynte på her om dagen,nemlig Pølsefabrikken av Helene Guåker.

Fra bokomslaget:

Sølvi Holmestad vet hva hun vil med livet: Hun skal studere filosofi. Hun trenger bare litt finansiering. Da er vel samlebåndet på pølsefabrikken et greit nok sted å tjene noen kroner for en kort periode? Sølvis liv blir raskt mer pølser enn filosofi, for på pølsefabrikken blir uker til måneder. Sjefen takler ikke hennes rå livsfilosofi og avsky for autoriteter – Sølvi bryter pølsefabrikkreglene en etter en. Samtidig er hun uerstattelig. Sølvi Holmestad har rett og slett et lag med pølser og samlebåndsarbeid.

Smakebiten kommer her og er hentet fra side 15:

Fabrikklivet er easy, tenkte jeg. Feil. Jeg tok feil og hadde allerede skjønt det da jeg stod på kontoret til Grøndahl den første dagen. Det jeg hadde hørt om 70-tallets fabrikkliv med frie grenser og intellektuelle samtaler var rake motsetningen til det jeg hadde foran med nå. Nå var det utvilsomt nye sider:Epoken da beleste folk jobba på fabrikk var helt klart over, her var det heller få som hadde lest noe særlig utover ABC, ord som kamerater,revolusjon og proletariat var ukjente.

Min farmor jobbet på Bjelland hermetikkfabrikk i Strandvik blant annet på 70 tallet, hun var en meget sterk og engasjert kvinne.

Regnet høljer ned her i dag og da er det godt å tenke på at dagen skal tilbringes  på sofaen med pledd og bøker med noe godt både og spise og drikke. Jeg skal også se Parenthood som Anette var så snill å tipset om, det er en serie som jeg liker veldig godt, men som jeg hadde «glemt» litt bort imellom alle de andre seriene jeg ser på, så nå har jeg en helt sesong som jeg skal kose meg med. ME LIKE!

HA EN STRÅLENDE SØNDAG ALLE SAMMEN!

36 kommentarer om “Smakebit på søndag # 42: Pølsefabrikken

 1. Høres ut som en interessant historie, tror det var mange som ble værende på fabrikkene selv om de bare skulle ha et midlertidig opphold. Sånn er det jo fremdeles også, at man tar et vikariat for en stund og blir værende. Selv hadde jeg ikke tenkt at jeg skulle havne i en barnehage 🙂

  Jeg lurte også på den serien, så etter den i går uten å finne den. Kanskje på Playcom eller noe sånt?

  Liker

 2. Det er jo sånn det er,jeg fikk meg julejobb på Obs for mange år siden for akkurat da var det lite oppdrag gjennom Manpower og jeg ble værende der i noen år. Lett for at det blir sånn.
  Når det gjelder serien så kan det kan godt være at playcom har den,eller platekompaniet.

  Liker

 3. Herlig smakebit! Denne boken virker absolutt som en godbit, og den skal jeg absolutt «sette tenna i» en dag 😉 Ha en herlig søndag selv om regnet øser ned, med «Parenthood» på pc'n kan det jo ikke bli annet 🙂

  Liker

 4. Jeg er fryktelig sjalu på du som har en HEL sesong av Parenthood foran deg, jeg har sett alt som har kommet og må nyte bare en stakkarslig episode i uka. Snufs. Heldigvis ser jeg andre serier også..

  Boka ser mildt sagt morsom ut!

  Jeg har jobbet på bensinstajson, og er selv dreven med pølser. Ingen kunne legge et pølsebrød i varme-toastern forså å legge den i papir, slenge en pølse inni og ha på tilbehør så raskt som meg. Ofte så kom det utbrudd fra kundene «Oi, se det da.» «Wow», «Det der har du gjort før», og jeg smilte og klappet meg selv på skuldra. Jeg var aller raskest av alle sammen.

  Hehe.

  Liker

 5. Hadde jo helt «glemt» av den serien og hadde ikke fått med meg at den gikk på tv igjen. Men nå er jeg halveis i sesong 3 og gleder meg til å se resten i løpet av et par dager tenker jeg.Jeg ser på endel krimserier som jeg er hektet på i tillegg så serier blir det nok av.

  Liker

 6. Solen skinner og da er alt bare velstand. Nå har jeg kommet halvveis i sesong 3 og storkoser meg. Boken virker bra sålangt i hvert fall, men det blir ikke så veldig mye lesing enda i dag.

  Liker

 7. En fin smakebit. Fr aen annen type historie enn jeg leser til vanlig, men den hørtes bra ut og jeg skriver den ned 🙂
  Her skinner solen slik at persiennene må være nede for å kunne se pc-skjermen. Det er sløsing med fint vær! 🙂
  Ha en fin søndag!

  Liker

 8. Tror jeg kanskje må legge boka inn i listen «bøker jeg må lese når jeg får tid mellom pensum». Flirte når jeg leste smakebiten, så bare for meg en venn av meg som jobber på slakthuset.

  Liker

 9. Spennende bok da! Og ikke minst ordentlig koselig å få se bildet av den flotte bestemora di! Min bestemor jobbet også på fabrikk en stund, på fiskematfabrikk. Derfor lagde hun verdens beste saltfiskball, en ordentlig nordmørsspesialitet:)

  Liker

 10. Hørte om denne boken på et bokmøte tidligere i høst og forfatteren leste noen linjer fra boken,da ble jeg litt ekstra nysgjerrig. Det ble heldigvis sol her i dag,men jeg har ikke vært utenfor en dør.Ha en fin kveld!

  Liker

 11. Så spennende at du kan knytte deler av historien mot familiehistorie, Beathe 🙂 Tusen takk for hyggelig omtale forresten, det varmer på en tirsdag(jada, jeg er treg ;)).

  Liker

Kommentarer er stengt.