Fremtidige favoritter # 23

Jeg liker eventer og Fremtidige favoritter er intet unntak, dette er en ukentlig spalte fra  BOKELSKERINNEN og går ut på å fortelle om bøker du gleder deg til eller er spent på. Dette kan være bøker som du venter på skal bli utgitt eller det kan være noen du allerede har i bokhyllen din. Skriv et innlegg på bloggen din og legg igjen link inne hos Elin.

( Nov )

Barry Fairweather er i begynnelsen av førtiårene da han helt uventet dør, og etterlater den engelske landsbyen Pagford i sjokk. Stedet fremstår som en engelsk idyll, med sitt brosteinslagte torg og historiske kloster. Men under den vakre fasaden er det en by i krig. Det ledige setet Barry etterlater seg i sognerådet blir snart kilde til den største konflikten byen har opplevd. Hvem vinner dette valget preget av lidenskap, dobbeltspill og uventede avsløringer?

Jeg er absolutt spent på  «Harry Potter» forfatteren  sin voksen bok og den er noe jeg har veldig lyst til å få med meg.

Når det gjelder neste bok så fikk jeg denne overraskende tilsendt fra forlaget og er litt spent på denne.

María Dolz klarer ikke bli kvitt tanken på det stormlykkelige paret Desvern, som hun nettopp møtte. Særlig ikke når hun kommer over bildet av den forelskede Miguel Desvern død i avisen. Hva var meningen med den lykkelige historien om de to? Og enda vanskeligere: Er forelskelse i det hele tatt en god ting for oss mennesker?
  Forelskelsene er et nytt høydepunkt i Marias forfatterskap: en særegen beretning om kjærlighetens gåter og skjebnens makt.(Forlaget Press)

Under den storslagne førtiårsfesten Cathrine har laga for mannen sin, blir ho brått klar over at det finst ein ubalanse i forholdet. Ho har vore så opptatt av å visa sin kjærleik for Tom Ove at ho ikkje har merka at han knapt løftar ein finger for hennar skuld. Og mens ho står på trappa utanfor festlokalet og frys, kjem det ein som ser henne. Det er som om lagnaden nærmast kastar henne i armane på denne svenske dyrlegen som seier rett ut: Jag vill stjäla dig från din man. Handlinga i Kirsebærsnø utspeler seg i vakre Hardanger, med blømande frukttre, ei kjær bestemor som ligg for døden og eit gammalt hus som skaper strid i familien. Cathrine er midt i sitt livs største drama: Vil ho orka å stå imot freistinga, når det er så enkelt å gi etter?

Dette er en bok jeg gleder meg til og denne skal kjøpes med det samme den kommer ut litt senere i denne måneden.

En ung kvinne befinner seg et sted i Teheran. I løpet av natten må hun ta sitt livs største beslutning, en beslutning som vil avgjøre hele hennes fremtid.  Mens hun venter på at dagen skal gry, ser hun tilbake på sitt liv og de hendelser som har brakt henne dit hun er.
En gang for lenge siden kom Shirins farfar vandrende over grensen fra Russland. Han slo seg ned i den lille byen Zadrabad ved Det kaspiske hav. Så forelsket han seg i den høyeste jenta i byen og bestemte seg for å bli.

Rundt det store og vakre huset til Shirins farmor og farfar samles den fargerike slekten: onkel Abbas med forretningssansen, onkel Babak med sine kvinnehistorier, og den vakre, men ugifte tante Mahasti. Og Shirin og familien hennes, selvsagt. Hun er den eneste jenta blant fem søsken, men med eventyrlyst og stå-på-vilje som overgår de fleste.
Før revolusjonen er livet i den store familien lett å leve. Men med revolusjonen kommer et mørke som herder både Shirin og alle rundt henne.

Dette er også en bok jeg ser frem til å lese og er en av bøkene jeg kommer til å kjøpe nå i høst. Interessant å lese bøker fra andre kulturer.

Dette var mine fremtidige favoritter denne uken, jeg ser frem til å se dine favoritter.

ØNSKER ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD HELG!

16 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 23

1. Sommerfugl i lenker skal jeg også kjøpe. Er også enig med deg i at bøker fra andre kulturer er spennende. Spesielt når de har handling fra land i midtøsten og slikt. Rowling sin bok hadde jeg tenkt å forsøke meg på å lese på engelsk etter hvert.