Boktema hos Anette: Min favorittforfatter på bokstaven J

Det er den aller første Torsdagen i September og det er igjen tid for Boktema hos Anette.
Denne gangen vil Anette vite hvilken favorittforfatter vi har på bokstaven J, dette kan være enten første bokstav i fornavn eller etternavn. Jeg har vel ingen direkte superfavoritter på denne bokstaven,men har likevel lyst til å trekke frem 3 ulike forfattere på bokstaven J som jeg syntes har skrevet gode bøker og som jeg kunne tenkt meg å lest flere bøker av. Ok, så har jeg 3 favoritter da.


 Den britiske Chick -lit forfatteren Jill Mansell  har i en årrekke jobbet på et sykehus i Bristol før hun i 1992 ble forfatter på heltid. Hun bor i Bristol med mann og barn.
Jeg stiftet bekjentskap med forfatterskapet hennes tidligere i år  da jeg leste bøkene «Fristet over evne» og «På øverste hylle». Jeg har også skaffet meg en tredje bok som jeg ikke har lest enda og den heter «Den rette for meg».
Jeg liker veldig godt Chick -lit sjangeren selv om det ikke har blitt lest fullt så mange bøker nå i det siste.

Da Nancy får en gressklipper til jul fra mannen sin, tror hun nesten ikke sine egne øyne. Hun vet jo at Joe har brukt masse penger på smykker i det siste. Nancys bestevenn, Carmen, ga opp troen på kjærligheten da hun mistet sin elskede ektemann. Nå trenger hun en mann som kan vekke henne fra dvalen, men det blir vanskelig å finne den rette.

For ti år siden fikk Lola tilbud om 10 000 pund hvis hun slår opp med kjæresten sin Dougie. Tilbudet kommer fra moren til Dougie. Lola reagerer med sjokk og sinne, men når hun avdekker en fryktelig hemmelighet, har hun ikke noe annet valg enn å ta pengene. Når Lola møter Dougie ti år senere, har hun like sterke følelser for ham. Men hun knuste hjertet hans, og snart kommer han til å finne ut at hun ble betalt for å gjøre det. Hvordan kan hun vinne ham tilbake uten å måtte fortelle han sannheten?

 Forfatteren har skrevet i alt 19 bøker så det er duket for mange gode lesestunder i Jill Mansells verden.Du kan besøke hjemmesiden hennes her.

En annen forfatter som jeg har lyst å nevne er Jamie Ford som har skrevet boken «Hotellet på hjørnet av bitter og søt»

Jamie Mark Ford er født i Seattle og bor idag i Montana sammen med konen og barna deres. Han holder på med sin andre roman og i tillegg skriver han på en YA-serie. ( kilde:Jamieford.no )

Seattle, 1942; ungdomskjærestene Keiko og Henry blir skilt fra hverandre under dramatiske omstendigheter under krigen. En parasoll og en plate med jazzmusikk blir gjemt bort i kjelleren på Hotel Panama, sammen med minnene de har skapt sammen. 44 år senere er Henry blitt enkemann og bor fortsatt i Seattle. Plutselig en dag dukker tingene fra Hotel Panama opp. Målløs setter Henry i gang letingen etter sin ungdomskjærlighet. Hva skjedde med Keiko og familien? Vil han noen gang se henne igjen? Boken gir en unik innsikt i historien om interneringen av familier med japansk avstamming etter Pearl Harbor, og leserne får et fascinerende innblikk i Seattles Chinatown og Japantown.

Dette er en bok som jeg likte kjempegodt  og gleder meg til et gjensyn med forfatteren.

Den siste forfatteren som jeg har lyst til å ta med i dag er  Erica Jong som  har skrevet mange bøker og fikk sitt gjennombrudd med romanen «Fear of flying» i 1973.

Erica Jong er født i 1942 og oppvokst i New York. Hun er amerikansk-jødisk forfatter og feminist. Hun skapte debatt med den første boken hun utga fordi den skildrer en usjenert kvinnes seksualliv.
Silke forlag har gitt ut boken på nytt og på norsk heter den «Jeg tør ikke fly»

Isadora Wing er redd for å fly. Hun har en intens, åndeløs følelse av å miste fotfestet, av å falle utfor stupet og måtte gi seg over til det store ukjente … Slik kjenner hun det også når hun setter seg på flyet i New York for å reise til en psykoanalytikerkongress i Wien. Vel fremme blir Isadora lokket med på en svimlende, erotisk reise tvers over hele Europa – et vilt eventyr som ender på et hotell i Paris. Der blir hun forlatt av sin demoniske elsker, Adrian Goodlove, som finner det opportunt å vende tilbake til sitt stabile familieliv.

Men Isadora har ikke tapt! Hun har vunnet en sterk følelse av frihet.
Og flyskrekken er borte …
 

Jeg tør ikke fly slo ned som en bombe da den kom på syttitallet: direkte på sak – fremfor alt svært djerv i sin skildring av kvinnelig seksualitet. En frekk og morsom, sensuell og livsbejaende bok!

I dag blir vi ikke lenger sjokkert over frimodig sex i litteraturen, men spørsmålene Erica Jong tar opp, er fortsatt like aktuelle. Også i dag har vi all mulig grunn til å diskutere kvinnens plass – i erotikken som i livet ellers. ( Silkeforlag.no)

 
Denne boken leste jeg tidligere i år men har ikke kommet så langt som å skrive omtale på den enda, men den kommer.

En annen bok som jeg har planer om å lese av forfatteren er denne og som jeg må spørre en venninne pent om å få låne
 
Romanen er en kjærlighetserklæring til Shakespeare og Venezia. En fortelling om kjærlighet som sprenger tid og rom. Handlingen forgår på to plan – i skuespillermiljø i dagens Venezia hvor hovedpersonen Jessica kommer for å spille i et Shakespeare-drama, men også i et Venezia som en gang var, hvor Shakespeare selv har et forhold til den samme hovedpersonen.
 
 

14 kommentarer om “Boktema hos Anette: Min favorittforfatter på bokstaven J

 1. Har 4 bøker av Jill Mansell. Har lest fristet over evne og på øverste hylle. Lettleste og fine. Har og den rette for meg og Millies flørt som venter i bokhylla. Ser frem til å lese de. I bokhylla venter også Hotellet på hjørnet av bitter og søt 🙂

  Liker

 2. Så flotte favoritter! Jeg har lest flere av Jill Mansells bøker og også «Hotellet på hjørnet..», men Erica Jong ble dessverre litt for spesiell for meg! Klem fra Anette 🙂

  Liker

 3. Jeg har også lest «Hotellet på hjørnet…..». I tillegg til «bitter og søt» handling, er den en historisk liten godbit… og.. mens jeg leste tenkte jeg at den gir Seattle det samme som Paul Auster gir New York. litt samme stil. Anbefales varmt selv om slutten kanskje er litt for «søt»

  Liker

 4. Tre favoritter er slett ikke verst!
  Jill Mansell har jeg hørt om uten at jeg har lest noe av henne ennå. De andre er mer ukjente, skjønt boken av Jamie Mark Ford som du har med har jeg sett nevnt ett eller annet sted og tenkt må være bra.

  Ha en fin kveld,
  nå er det ikke lenge til helg 🙂

  Liker

 5. Mange gode boktips og forfattertips her Ellen:-) Sadie JOnes har jeg også på vent, det vil si «Utskudd» og den siste som har kommet ut «De ubudne gjestene» Jeg må få tak i den som du har på vent, er spent på bøkene hennes jeg også. Ønsker deg en fin kveld:-)

  Liker

 6. Det første som faller inn i hodet mitt er Christian JACQ. Han er historiker og egyptolog, men skriver skjønnlitterære vakre spennende romaner om faraoer og Egypts fargerike fortid. Jeg har ikke lest alle, men 6-7 av bøkene hans. De er slike bøker man svelger uten å tygge – umulig å legge fra seg.

  Når jeg først begynner å tenke på bokstaven J, så blir det umulig å komme utenom James Joyce. Det merkelige verket «Ulysses» frister til gjenlesning en dag når jeg bare får tid. Den var en helt særegen opplevelse å lese.

  Ellers så står Erica Jong i hylla mi også. Husker godt hun cræshlanda med «Fear of flying» engang da kvinnebøker av de slaget var veldig aktuelt, og «Fanny». Husker de ikke helt fra hverandre. Jo, de var fine da, men tror ikke jeg vil kalle dem favorittene mine.

  Sadie Jones står på vent – håper hun innfrir mine gode forventninger.

  Bridget Jones kan vel ikke kalles «god litteratur, selv om hun appellerer til smilebåndet her og der.

  Da vil jeg heller fremheve Aksel JENSEN – spesielt Ikaros. Han som fløy for nærme solen og brant vingene. De var fin!
  Ha en fin lesekveld!
  Hilsen Ellen 🙂

  Liker

 7. Jill Mansell har eg hørt om, men aldri lest noe av henne. burde sikkert gjøre det 🙂
  erica jung sin «tør ikke fly» høres interessant ut så den er herved nortert 🙂
  ha en flotters kveld beathe 🙂

  Liker

 8. Jamie Ford er jeg helt enig med deg i 🙂 Den boka er så fin. De andre forfatterne var ukjente for meg. Jeg noterer i fleng 🙂 Ønsker deg en fin dag!

  Liker

 9. Jamie Ford sin bok var veldig bra.Jeg likte godt Erica Jong sin bok også selv om det ikke er helt typen bøker jeg pleier å lese. Jill Mansell gledr jeg meg til å lese mer av. Ha en fin ettermiddag:-)

  Liker

 10. Flotte forfattere du har valgt deg:) De to siste har jeg ikke ennå lest bøkene av, men jeg hører jo de er gode:) Jill Mansell, tror jeg har lest noen bøker av, men husker dårlig hvilke. Siden hun har skrevet så mange bøker, så er det nok mer jeg ikke har lest en lest, så godt å ha litt å velge mellom:) Ønsker deg en fin fin dag!:)

  Liker

Kommentarer er stengt.