Smakebit på Søndag – 28: Majorens siste forelskelse

Vi har kommet til midten av Juli måned og det er lite som minner om sommer, vel temperaturene er ikke så verst men for en som ikke skal sydover så er det litt viktig med litt SOL, ja, du husker den store gule som er på himmelen av og til?Savner den men lesing blir det uansett vær og nå er det tid for nye smakebiter fra  Mari og Flukten fra virkeligheten. I dag blir det en smakebit fra boken «Majorens siste forelskelse» av Helen Simonson.

Den pensjonerte majoren Ernest Pettigrew lever et liv i pakt med gode, gamle engelske tradisjoner: Ære, utsøkte omgangsformer og en kopp ordentlig brygget te er blant de tingene han setter høyt i livet. Men via brorens plutselige død innleder han et uventet vennskap med fru Ali, landsbyens pakistanske butikkinnehaver. Plutselig og overraskende stiller dette vennskapet ham i et helt nytt lys i landsbyens – og hans egen sønns – øyne, og han innser gradvis at hans verden er bygd på løgner.


Jeg har ikke kommet så langt enda for jeg begynte på denne nå i morges så derfor kommer smakebiten fra de første linjene i boken:


Major Pettigrew var fortsatt så oppskaket etter telefonen fra sin brors kone at han uten å tenke seg om åpnet døren da det ringte på. På den våte hagegangen utenfor sto fru Ali fra nærbutikkken i landsbyen. Hennes eneste reaksjon var en nesten umerkelig heving av det ene øyebrynet. Rødmen bredte seg i kinnet til majoren og hendene som spader da han klattet på den kormosinrøde, klematismønstrede forklekjolen.


Etter flere bøker med mer eller mindre alvorlige temaer ser jeg frem til å lese videre i denne romantiske komedien!

For flere smakebiter eller for info om hvordan du skal gå frem for å være med, gå inn her.

HA EN FIN SØNDAG MED GOD LESING, MED ELLER UTEN SOL!

30 kommentarer om “Smakebit på Søndag – 28: Majorens siste forelskelse

  1. Denne høres ut som en fin bok å lese etter å ha gått gjennom tyngre bøker 🙂
    Takk for kommentar hos meg, TBR er jeg usikker på…To Be Read?

    Liker

Kommentarer er stengt.