Bokanmeldelse – Åpne sår av Gillian Flynn

Forlag:Font
Orginal tittel:Sharp objects
Norsk tittel:Åpne sår
Forfatter:Gillian Flynn
Oversatt til norsk av:Stian Omland,MNO
Sideantall:252
Format:Innbundet
Utgitt:2012
Sjanger:Krim
Utfordring:100 bøker på 1 år
Kilde: Mottatt fra forlaget
  Litt om forfatteren
 Gillian Flynn er født i  Kansas City, Missouri. Hun er forfatter og journalist og hun jobbet i flere år som filmkritiker i bladet Entertainment Weekly.
 Åpne Sår er hennes første roman, den kom ut i 2006, hennes andre roman » mørke rom» kom ut i 2011, hun holder nå på med sin tredje bok » Gone Girl «.
Litt om boken
Camille Preaker jobber som journalist i en avis i Chicago.
Når to unge jenter blir funnet drept i hjembyen, Wind Cap, blir Camille sendt avgårde for å dekke tragedien. Camille som nettopp har kommet tilbake etter et opphold på en psykriatisk klinikk, sliter fremdeles med å legge barndommen bak seg. Noe motvillig setter hun kursen mot familiens herskapsvilla for å gjenforenes med moren og den tretten år gamle halvsøsteren, Amma.Snart må Camille gjenåpne gamle sår for å komme seg videre…
Min mening om boken
Åpne sår er en mørk krim om en journalist som blir sendt tilbake til sin hjemby for å dekke saken hvor to unge jenter har blitt drept av en seriemorder. Gjensynet med moren og halvsøsteren Amma blir ikke akkurat varmt og imøtekommende, snarerer tvert om. Det var vondt å lese om Camille`s forhold til sin mor og det slo meg at det ikke var rart at hun har slitt som barn og tydd til selvskading og utagerende oppførsel i oppveksten. Moren var mildt sagt en meget spesiell dame som overhodet ikke brydde seg om sin eldste datter og som ikke gikk av veien for å  fortelle henne nettopp det. Camille`s halvsøster Amma var også en høyst spesiell jente hvor hun hjemme fremstod som søt og snill, men som også var lederen i jentegjengen og hadde en utagerende oppførsel som ikke ligner grisen.
Etterhvert som vonde minner kommer til overflaten igjen drukner Camille dem i alkohol, det blir mindre og mindre jobbing og mer og mer drikking og tilfeldig sex.
Det skulle være duket for at dette var en skikkelig god krim for plottet virker veldig bra, men dessverre for meg så drukner historien i hovedpersonens vonde minner og sorg.Boken er egentlig grei, men ikke helt som jeg forventet meg.
Terningkast