Årets første boktema hos Anette- Kavalkade!

Hei

Det er Torsdag og det betyr at det er Boktema hos Anettesbokboble og som hun selv sier så er det ikke Januar uten kavalkade av året som nettopp har gått. Denne uken skal vi nemlig fortelle om den boken vi likte best, og hvilken vi likte dårligst. I tillegg skal vi fortelle om årets mest skuffende bok og om den som overrasket oss mest i 2011.

Årets beste bok!

Jeanette og søskene hennes vokser opp hos to foreldre som etter min mening aldri skulle hatt barn,her må de bo i hus uten strøm og innlagt vann bare fordi foreldrene syntes det er bortkastet å bruke penger på slike ting. Her går det også mye i popcorn når barna er sultne. En sterk bok med alvorlige temaer uten å være tunglest av den grunn. Ikke ett sted skrev forfatteren noe negativt om foreldrene sine til tross for den vonde barndommen hun og søskene har hatt.
Egentlig ville jeg skrive om en annen bok her, men det blir ikke utgitt før nå i januar og dermed lot jeg det være.

Årets dårligste bok!
&
Årets  skuffelse!

Her får Anne B Radge hele to «priser» av meg for denne boken for den var desidert den boken jeg ble mest skuffet over i fjor og den boken som jeg syntes var aller dårligst. Etter å ha lest Berlinerpoplene, Eremittkrepsen og Ligge i grønne enger så hadde jeg store forventninger til den boken. Nå ante jeg ikke hva den handlet om før jeg kjøpte den og hadde jeg gjort det så hadde jeg nok ikke vurdert å bruke penger på den engang.
Boken handler om Ingunn som er 39 år og musikk journalist, hun er singel. Livet hennes består mye i å ligge i badekaret med ett vinglass på badekarskanten mens hun hører på musikk på høyt volum. Hun lever ett utsvevende liv med mange onenight-stands, disse blir det mange av og altfor detaljerte etter min mening. Som andre single damer drømte nok også Ingunn om å finne den rette og slå seg til ro, men disse » pornoaktige » detaljene ødela hele boken syntes jeg.

Årets overraskelse!
Denne boken kjøpte jeg etter at jeg hadde sett et invervju med forfatteren på God morgen Norge. Boken er hennes historie om det å være kronisk syk og møte med helsevesenet i Norge som ikke tok henne på alvor. Dette er tema som er aktuelt for meg siden jeg sliter med kroniske sykdommer selv.
Jeg ble overrasket over hennes evne til å tenke positivt selv i de mest ekstreme situasjoner og selv om det er alvorlige temaer i boken fikk jeg både smile og le mange ganger gjennom boken. Hun fortalte om sin hverdag og om sin fantastiske pilgrimsreise i Spania, en utrolig fascinerende bok og forfatteren sin måte og formidle på er bare helt fantastisk. Vel verd å få med seg om dere ikke har lest denne enda.
Har DU lyst til å være med på Boktema hos Anette så bare trykker du på bildet øverst i dette innlegget og da kommer du frem til Anettes bokblogg og ser hva du må gjøre for å være med.
klem Beathe

22 kommentarer om “Årets første boktema hos Anette- Kavalkade!

 1. Jeg ble nysgjerrig på hvilken bok du egentlig ville ha som årets beste. Jeg tok en bok som gis ut nå på årets dårligste uten å tenke over det. Kanskje litt dårlig gjort før den er utgitt engang.

  Liker

 2. @Silje:Den jeg syntes var best var «Blomstenes hemmelige språk» av vanessa Diffenbaugh som gies ut i midten av denne måneden. Ikke sikkert at det hade gjort noe å legge den ut nå men siden den ikke var gitt ut valgte jeg den andre.

  Liker

 3. @sigridfraenget: Det kan jo være du syntes den er grei,men jeg syntes det ble for mange unødvendige detaljer som ødela for boken,ellers var jo boken grei nok. Du kan jo lese den uten de helt store forventninger og bli overrasket;-)

  Liker

 4. Jeg er fullstendig enig i valget av årets beste bok 🙂 Men jeg har ikke lest de andre du nevner. Kronisk hørtes imidlertid ut som å være en bok for meg, så den skal jeg ta en titt på. Takk for tips!

  Liker

 5. Jeg skal lese Krystallslottet i år, den står i bokhylla mi 🙂 Ellers så kan jeg ikke si at Ragde fristet noe særlig… Men finfin kavalkade dette her!

  Liker

 6. Hei, takk for en hyggelig kommentar på bloggen. Ser at «Nattønsket» ikke falt i smak hos deg. Og den var ikke noen stor leseopplevelse, men OK. I tillegg visste jeg godt hva den handlet om, for det fikk jeg fortalt på forhånd, så jeg var egentlig litt forberedt 🙂

  «Krystallslottet» er nok en bok jeg nå lese i løpet av året 🙂

  Liker

 7. Oii; her hadde jeg ikke lest noen, gitt! Noterer meg at krystallslottet må leses (Har ønsket meg den lenge, men tida strekker da ikke til!!!)

  Liker

Kommentarer er stengt.