Bokanmeldelse – En morder lyver ikke alene av Maria Lang

Forlaget skriver om boken

En klassisk krim med nostalgisk 1940-talls atmosfære!
Det er sommer og feriestemning. En liten gruppe lett sofistikertevenner tilbringer noen late ferieuker sammen på en liten øy langt fra de nærmeste naboene. Solen skinner, og dagene går med til å bade, spise deilig mat og sladre. Hver og en i vennegjengen bærer på sine hemmeligheter, og det ulmer under overflaten … Snart skal ond og brå død ødelegge feriestemningen. Så skjer mordet, liket forsvinner – og dramatikken er i gang.

Den småborgerlige, lille kretsen kan gjerne ha en sval og kontrollert overflate, men under de pene manerene koker det av sterke følelser og erotiske hemmeligheter. Da den unge studenten Puck gjør en sjokkerende oppdagelse kan nysgjerrigheten hennes komme til å koste henne dyrt. Heldigvis ankommer kommissær Christer Wijk til øya. Skal han lykkes løse mordgåten innen flere mennesker dør?

Om forfatteren av boken

Maria Lang er pseudonym for Dagmar Lange (1914-1991), som var Sveriges første krimdronning. Hun skrev 43 krimromaner – og den geniale kriminalkommissær Christer Wijk avslører morderen i samtlige av dem. Forfatteren var svært betatt av sin karismatiske hovedperson, som av kritikerne ble omtalt som en svensk Lord Peter Wimsey.
Maria Langs krimromaner er puslespill etter klassisk mønster. I hennes verden er hyggen ved peisbålet, snapsen til maten og tåkeslørene som danser over vannflaten like viktige som å finne ut hvem morderen er.
De fleste av Maria Langs bøker foregår i det fiktive Skoga, som ligner sterkt på virkelighetens Nora, der forfatteren bodde etter at hun ble pensjonert fra jobben som rektor og lektor ved en pikeskole.

Silke forlag utga nå i 2011 boken ut på nytt og inngår i deres nye serie » Silkeperler»

Min mening om boken

Dette er krim i kjent Agatha Christie stil,av typen «snill krim». Man blir spart for detaljer om hvordan personen ble drept og hvor ille det stod til med liket slik man får i mange andre krimbøker. Når litteraturstudenten Puck Ekstedt som er invitert ut på øya av eierne Rutger og Ann-Sofi Hammmar oppdager liket under en stor gran og det lokale politiet mildt sagt ikke bryr seg med å oppklare mordet, så blir kriminalkommissær Christer Wijk satt på saken.Det er Puck som er bokens forteller til tross for at det er Christer som er helten i boken. Jeg likte veldig godt måten boken var skrevet på,at boken inneholdt endel gammeldagse uttrykk innimellom og noen helt uforståelige ord så syntes jeg ikke det gjorde noe. Boken var spennende fra begynnelse til slutt og hadde en ganske så overraskende slutt.

Liker du kosekrim så er dette boken for deg. Jeg var så heldig å få denne tilsendt fra en av de herlige damene i Silke forlag, må bare få takke mye for det.

Romjulsklem fra Beathe

6 kommentarer om “Bokanmeldelse – En morder lyver ikke alene av Maria Lang

 1. Hei og tusen takk for koselig kommentar hos meg
  Skikkelig ivrig leser du.. kan dessverre ikke skryte av det samme. Leser litt men helst romaner

  Fortsatt god romjul til deg

  Liker

 2. Utrolig hva du får lest. Det er jo en helt egen verden. Får ikke lest så mye i hverdagen, men i ferier så. Må fortelle om min første «voksenbok». Tror jeg var ca. 13- 14 år. Etter bare å ha lest Ungdomsserier begynte jeg på «De elendige» av Victor Hugo. En bok som sitter enda, kjempebra! Etter det var jeg ganske hektet, og leste utrolig mye en periode. Så det går vel litt i perioder.
  Ha en fin kveld, og en fin nyttårsfeiring!! Klem fra meg.

  Liker

 3. Heisann! Lesebrettet mitt, ja! Det er jeg kjempefornøyd med 🙂 Merket er Sovos og ble kjøpt på Libris (799,-). På dette brettet kan jeg ha lydbøker, vanlige bøker, film og bilder. Det eneste minuset foreløpig er at den svenske boken jeg la inn «oppfører seg» litt underlig. De svenske bokstavene blir istedet D, V og E, og det er jo ikke så lett å lese da. Men har vært i kontakt med produsenten av lesebrettet og det er mulig at jeg får et nytt. Alt i alt er jeg meget fornøyd og anbefaler det gjerne! Stor klem fra Anette 🙂

  Liker

 4. Leser boken på din anbefaling. Den er litt for «kos» og Agatha Christi etter min smak, men jeg koser meg. Takk for fint tips!

  Liker

Kommentarer er stengt.