Bokanmeldelse – En aften på Kreta av Victoria Hislop

Fra Bokomslaget

Lidenskapelig kjærlighet på Kypros, en uventet varm julefeiring i England, brennende studentengasjement i Athen, mørke hemmeligheter på Kreta … Victoria Hislop byr på fem stemningsfulle og varme fortellinger av velkjent merke i denne lille bokperlen.

Les også en eksklusiv smakebit fra Hislops kommende roman, Tråden!

Min mening om boken

Dette var en herlig og lettlest bok som inneholder fem noveller og jeg vil trekke frem » Furutreet» og «Den varmeste julen noensinne» som to herlige førjulsfortellinger.
Vi fikk også en eksklusiv smakebit på forfatteren sin bok «Tråden» som kommer ut på Norsk i August neste år.
Den virker som en god roman og jeg gleder meg masse til den kommer ut.Dette står skrevet om den engelske versjonen på bokkilden.no og beklager om den er dårlig oversatt fra Engelsk:

 Thessaloniki, 1917. Da Dimitri Komninos ble født, feier en brann gjennom den blomstrende flerkulturelle byen, der kristne, jøder og muslimer lever side om side. Det er den første av mange katastrofale hendelser som vil forandre alt for alltid i denne byen, som krig, frykt og forfølgelse begynne å dele sitt folk. Fem år senere, rømmer unge Katerina til Hellas når hennes hjem i Lilleasia ble ødelagt av den tyrkiske hæren. Da hun mister sin mor i kaoset, tar hun seg ombord på en båt  som skal til en ukjent destinasjon. Livet til Dimitri og Katerina ble flettet sammen med hverandre og med historien om selve byen.

Thessaloniki, 2007. En ung Anglogresk hører livshistorien til besteforeldre for første gang og innser at han har en avgjørelse å ta. For i mange tiår, har de sett etter minner og skatter fra mennesker som har blitt tvangsflyttet og drevet fra sin elskede by. Skulle han bli eller skal han gå?

Denne novellesamlingen er vel verd å få med seg og er veldig  koselig lesing, jeg var heldig og fikk denne tilsendt fra Schibsted forlag.  Lån den på biblioteket eller av en venninne, eller kjøp den selv.

Klem Beathe

2 kommentarer om “Bokanmeldelse – En aften på Kreta av Victoria Hislop

Kommentarer er stengt.