Bokanmeldelse – Skjebnesøstrene av Eleanor Brown

Hei

Nå har jeg lest ferdig boken jeg var så heldig å få tilsendt av Pantagruel forlag forrige helg. Boken lanseres i Januar og det har enda ikke blitt bestemt hvilket omslag boken skal få. Det pågår en omslagskonkurranse på nettsiden til forlaget hvor man kan stemme frem hvilken forside en syntes passer best og premien er en bokpakke til en verdi av 1500,-kr.

Fra bokomslaget

Om Skjebnesøstrene

Det finnes ikke et problem som ikke et lånekort på biblioteket kan løse.

Familien Andreas har en stor lidenskap i livet: bøker. Som svoren bokelsker snakker faren, en velkjent professor i Shakespeare, nærmest utelukkende i vers og har oppkalt sine tre døtre etter berømte Shakespeare skikkelser. Nå når søstrene hver for seg drar tilbake til barndomshjemmet blir de sjokkert over å finne hverandre der. Du skjønner: de elsker hverandre, men de liker ikke hverandre noe særlig godt. Grunnen de tre gir hverandre for sin plutselige hjemkomst er morens helse, men i virkeligheten er alle tre der for å slikke sine egne sår og begrave sine hemmeligheter. Men søstrene innser etterhvert at alt de forsøkte å rømme fra: hverandre, den lille hjembyen, seg selv – kan ende opp med gi dem mer enn det de noensinne hadde forventet.

Fra ulike aviser

“Smart, litterær.. en fornøyelse” – Publishers Weekly

“Ekstremt morsom og oppløftende.”—The New York Times

“Herlig!” —People

“Smart og håpefull. Dette er boken for enhver bokelsker!”- The Washington Post

”Morsom og ektefølt. En suksess!” – Associated Press

Min mening om boken

I denne herlige boken blir vi kjent med tre forskjellige men likevel så like søstre som hadde fått navnene sine etter de tre heksene i William shakespeare`s skuespill Macbeth,Rosalind(Rose),Bianca(Bean) og Cordelia(Cordy). Ikke at disse tre herlige jentene er noen hekser på noen måte.Faren er oppslukt i Shakespeare og resten av familien kan man trygt si er langt over gjennomsnittet interessert i bøker.
De tre søstrene møtes igjen i hjembygden når moren blir alvorlig syk. Den eldste av dem er Rosa, har en utrolig beskyttertrang og liker orden i sakene. Bean, den mellomste har bodd i New York og er veldig opptatt med at hun skal spille en annen enn den hun er fordi hun har en enorm frykt for at det å være seg selv ikke er godt nok. Den yngste er Cordy, som er veldig opptatt av og ikke bli voksen i det hele tatt.

«Hvordan kunne han ha denne makten over henne,få henne til å høres så ung ut, så dum?De ordene som hørtes så kraftfulle ut i hodet og hjertet hennes,gled ut av munnen som hoppetauregler. Hun stirret ut i hagen og blåste hardt mot vinduet. Han hadde rett. Hun var ikke klar. Hun kunne ikke gjøre dette,kunne ikke ta seg av noe barn når hun selv var ett barn.»

Dette var en herlig bok om tre søskens søken etter svar på om livet deres har blitt slik de trodde livet deres hadde vært ment til å bli.
Det blir sitert ofte fra Shakespeare i denne boken, sitater som søskene hadde fått inn med morsmelken og skulle faren gi dem ett godt råd eller si sin mening i en bestemt sak så siterte han fra den store skuespillforfatteren.

Denne boken kan dere glede dere til!!

4 kommentarer om “Bokanmeldelse – Skjebnesøstrene av Eleanor Brown

  1. Så kjekt med en bokblogg:) Mange bøker her som jeg kunne tenkt meg å lest! Nå for tiden leser jeg kun pocektbøker, Arvesynd serien (leser den for andre gang)

    Velkommen som følger hos meg,kjekt:)

    Klem

    Liker

Kommentarer er stengt.