Lesing i koronaens tid-Første kvartal 2020.

tulipaner og bøker

Det er uvirkelige tider vi er inne i og hvem i all verden hadde trodd noe slikt når vi startet det nye tiåret? Det er mildt sagt surrealistisk.
Siden jeg går hjemme om dagene likevel så blir det ikke veldig mye endringer for meg, det eneste er at jeg bestiller mat på nett og får det levert på døren. Og jeg skulle egentlig på noen arrangementer på litteraturhuset som jeg ikke fikk gått på. For mange andre er det helt andre tider, med hverdager som ikke er som normalt.
Jeg syntes jo selvsagt at dette er skummelt for man vet jo ikke om man kan bli smittet og om man blir fryktelig syk så den kjenner jeg også på, er for det meste inne men går ut på tur og er innom en butikk i ny og ne.

Lysten til å blogge har ikke vært til stede i år, men siden vi har gjort unna første kvartal av året kunne det være fint med en oppsummering av det som jeg har lest så langt i år. Her er det jeg har lest de tre første månedene av 2020.

 

BØKER LEST I JANUAR

  1. Therese Bertheau-tinderstigerske og lærerinde av Anne-Mette Vibe-biografisk litteratur-no2019-Leseeks
  2. Rosemalte selfies-og omvendt av Einar Økland-dikt-no2019-Leseeks
  3. Talent for lykke av Ari Behn-fortellinger-Lytteeks
  4. En varig lengsel av Steinar Opstad-dikt-no2019- lånt på eBokBib
  5. Når villdyret våkner av Jack London- roman-1001bok- Storytel
  6. Vanære av J.M.Coetzee- roman-1001bok- Storytel
  7. Trist som faen av Ari Behn-fortellinger-Lytteeks
  8. Andre morgener av Jan Jakob Tønseth-dikt-no2019-eBokbib
  9. Oseberg av Vidar Sundstøl- roman-norsk 2020-Leseeks
  10. Kvelningsfornemmelser av Chimamanda Adichies-noveller-Kjøpt
  11. Lærerinnens sang av Vigdis Hjorth-roman-Storytel
  12. Perlen av John Steinbeck- novelle-Storytel
  13. Den odde kvinnen og byen av Vivian Gornick- Biografisk litteratur- Leseeks
  14. De syv søstre av Lucinda Riley- roman-Storytel
  15. Kain av Josè Saramago-roman-1001bok-Kjøpt
  16. Hilde Wangel av Klas Östergren-roman-Ibsen-NOR- Leseeks

I Jan hadde jeg  mitt aller første møte med Lucinda Riley da jeg begynte på den første boken i serien om de syv søstre. Den egnet seg utmerket på lydbok så det fortsatte jeg med gjennom hele serien og i skrivende stund holder jeg på med Solsøsteren. Den går noe tregt på lyd så jeg savner å kunne skru opp tempoet slik man kan på Storytel.

Topp tre januar:
Vanære av J.M. Coetzee, en meget sterk bok fra en tid hvor relasjonene mellom svarte og hvite ennå er noe skiftende, dette er i Sør-Afrika like etter apartheid. Overgrep er et annet blant flere temaer denne boken tar opp. I tillegg til å være på 1001-listen vant forfatteren bookerprisen for boken i 1999. Anbefales!
Oseberg av Vidar Sundstøl var en bok jeg likte veldig godt, historien er todelt hvor den ene fortellingen handler om en ung jente som er på vei til    museet med klassen.  Det skinner fort gjennom at jenten ikke har det fint, hun sliter blant annet med tapet av katten sin noen år tidligere. Den andre fortellingen er om en mann som våkner opp på et helt fremmed sted, til å begynne med tenker jeg at det er i verdens rommet for boken får litt sci-fi preg noen steder, etter hvert tror jeg at han og jenten er nærmere hverandre rent fysisk enn det jeg aller først trodde. Fascinerende fortelling om det å eksistere, om ensomhet og om døden-eller jeg kan kanskje si etter døden? Bare språket til Sundstøl alene er grunn nok for å plukke opp denne boken, det er vakkert og til tider poetisk. Anbefales!

Den odde kvinnen og byen av Vivian Gornick er bare en helt nydelig! Jeg digger den dama, jeg elsket boken hun kom ut med i fjor, Heftige bånd, og denne var minst like god. Hun skriver både morsomt og skarpt om livet sitt og har du ikke lest noe av henne ennå så gjør det!

 

 BØKER LEST I FEBRUAR

  1.  Den tause pasienten av Alex Michaelides- Psykologisk thriller-Leseeks
  2. Jeg ville bare at det skulle være oss av kristian Bergquist-dikt-no2020-eBokbib
  3. Mødre og døtre av Tiril Broch Aakre- Biografisk litteratur-no2020-eBokbib
  4. Lyden av stein som flyttar seg under vatn av Lars Ove Seljelid-dikt-no2020-eBokbib
  5. Stormens søster av Lucinda Riley- oversatt roman-Storytel
  6. Håp bygger huset av Hanne Bramness-dikt-Leseeks
  7. Heksetriaden av Karin Bjørset Persen-roman-Leseeks
  8. Vær din beste venn av Marianne Magelssen- Essay-no2020-Leseeks
  9. Skyggesøsteren av Lucinda Riley- oversatt roman-Storytel
  10. Heartstopper av Alice Oseman-Grafisk roman-Engelsk-Kjøpt
  11. Jeg er ikke dum av Bård Torgersen-dikt-eBokbib
  12. Perlesøsteren av Lucinda Riley- oversatt roman-Storytel
  13. Eit år med Elena Ferrante  av Elena Ferrante -Essay-Leseeks
  14. Månesøsteren av Lucinda Riley-  oversatt roman-Leseeks
  15. Alt du er trengs her av Kristian Bergquist-dikt-no2020-Leseeks
  16. Kveld i paradis av Lucia Berlin-noveller-Leseeks
  17. Vår av Ali Smith-  oversatt roman-Kjøpt
  18. The Mercies av Kiran Millwood Hargrave-roman-engelsk-Kjøpt
  19. Slekter av Erlend O Nødtvedt- dikt-Leseks
  20. Murat Idrissis død av Tommy Wieringa- oversatt roman-bookerbok-Leseeks

 

Takket være Storytel og lydbøker ble det lest en god del bøker i februar og det er ikke ofte jeg kommer opp i 20 leste bøker på en måned.  Jeg likte Den tause pasienten godt men den kommer ikke med på min topp tre for februar. Bookerboken Murat Idrissis død av Tommy Wieringa ble jeg noe småskuffet over selv om det ikke var en dårlig bok.

 

Topp tre februar:

Jeg har lest de andre bøkene til Tiril Broch Aakre og jeg var spent på den nye som er en biografisk roman om moren hennes. Mødre og døtre er en meget sterk fortelling om en mors psykiske sykdom og selvmord. Anbefales på det sterkste selv om det var en vond bok å lese!

Lucia Berlin var en glemt novellist når hun var i live, det er en skjebne hun delte med flere andre forfattere. Men heldigvis har bøkene hennes kommet ut nå i ettertid. Hun skrev nærmere 80 noveller i sin levetid og det har  kommet ut 2 samlinger og om mine beregninger stemmer så er det rom for èn utgivelse til. Jeg likte veldig godt Håndbok for vaskedamer som kom ut for noen år siden og i år var det dags for ny utgivelse. Kveld i paradis inneholder 22 sterke noveller for som nesten alltid skrev Berlin tett på sitt eget liv. Hun har et meget godt språk og jeg skulle så inderlig ønske at hun skrev dobbelt så mye i sin levetid. Anbefales!

Jeg må nesten ha med min skotske favoritt Ali Smith og hennes tredje bok i årstidskvartetten, vår. Smith skriver både smart og engasjerende om samtiden i england og verden forøvrig. Hun benytter samtidig anledningen å hedre en glemt kvinnelig kunstner og denne gangen er det blant annet novelleforfatteren Kathrine Mansfield hun trekker frem. I disse bøkene og noen av hennes andre romaner trekker hun frem gammel historie eller gjenforteller deler av andre kunstneres verk, blant annet Dickens og nå sist,Shakespeare. Vel, nå bare babler jeg- the point is- read her books!

 

BØKER LEST I MARS

  1.  Soga om vêret av Bergsveinn Birgisson- Storytel
  2. Svar på brev frå Helga av Bergsveinn Birgisson – roman-Storytel
  3. Hagefesten av Katherine Mansfield- novelle-1001bok-Kjøpt
  4. Oh, kulturmannen av Ellisiv Lindkvist-novelle-eBokbib
  5. Andre guder av Jørgen Brekke- Krim-No2020-Leseeks
  6. Surfacing( Gjenkjennelsen)av Margaret Atwood-roman-1001bok-Kjøpt
  7. Constance Ring av Amalie Skram- roman-Storytel
  8. Soga om Geirmund Heljarskinn av Bergsveinn Birgisson-  Storytel
  9. Frida-Min ukjente farmors krig av Nina F. Grunfeldt- biografisk litteratur-Leseeks
  10. Dødeland av William Shaw- oversatt krim-Leseeks
  11. The white book av Kang Han- roman-bookerbok-engelsk-Kjøpt
  12. Landstrykerliv av jack London-biografisk litteratur-Storytel
  13. Følge meg alle mine dager av Sunniva Lye Axelsen – roman-Storytel
  14. Amokløper av Stefan Zweig-novelle-1001bok-eBokbib
  15. Følg med nå av Trygve Skaug-dikt-no2020-eBokbib
  16. Riv av seg ansiktet av Martin Ingebrigtsen-dikt-no2018-eBokbib
  17. Dverggjess under himmelen av Audun Torsteinsen- dikt-no2020-eBokbib
  18. Bjørnekvinnen av Karolina Ramqvist-oversatt roman-Leseeks
  19. The memory police av Yoko Ogawa- roman-bookerbok-engelsk-Kjøpt

Leste flere gode bøker i mars også og det ble vanskelig å skulle velge bare tre som merket seg spesielt ut. Jeg kunne hatt med både Dødeland av William Shaw eller Bjørnekvinnen av Karolina Ramqvist for dette er også gode bøker, så også bøkene til Bergsveinn Birgisson men det ble de valgte bøkene som kom til topps.

Topp tre mars:

Surfacing av Margaret Atwood, eller Gjenkjennelsen som den heter på norsk kjøpte jeg på et antikvariat for flere år siden. Den er ganske gammel og hakkete i kantene, det virker som denne er trykket i tiden før de kuttet bøkene på skikkelig måte. Litt spesielt men litt kult å ha en slik bok også da. Innholdet er meget bra. Den handler om en jente som reiser tilbake til stedet hvor hun har vokst opp,i ødemarken i Canada. Med seg har hun en nåværende kjæreste og et annet vennepar. Det er ikke mye ytre handling for det går mer på det indre plan, på hovedpersonens indre liv og hennes reaksjoner på å være tilbake på det stedet hvor broren en gang holdt på å drukne. Anbefales!

Frida- Min ukjente farmors krig av Nina F. Grunfeldt er en sterk beretning om forfatterens farmor og hennes kamp for å overleve under den andre verdens krig. Vi får ta del i hennes oppvekst og hvordan hun ble prostituert. Hun fikk et barn som hun satte bort, Berthol, som kom til Norge og ble en kjent rettspsykiater blant annet. En velskrevet og vond fortelling som jeg anbefaler på det sterkeste!

Hagefesten av Katherine Mansfield er en veldig kort bok, en novelle nærmest men likevel har jeg valgt å ta den med her. Denne skulle jeg lese i forbindelse med Elidas 1001-lesesirkel til høsten en gang for Mansfield er fra new Zealand. Jeg er glad jeg kjøpte to bøker av Mansfield når jeg først var i gang for dette var veldig bra. Hagefesten beskriver med få ord forskjellen mellom fattig og rik når en fattig mann «forstyrrer»  festen hovedpersonens foreldre skal ha når han ble funnet død like utenfor hagen deres. Fortellingen er sett gjennom øynene til den yngste datteren i huset, en som ikke syntes noe om denne forskjellen mellom mennesker. Kort bok til tross så er dette en bok som egner seg supert for diskusjoner i etterkant og jeg ble sittende på YT i flere timer etterpå for å finne analyser og annet om boken. Det er sterkt når en så kort fortelling kan gjøre så stort inntrykk på en, kanskje ikke så rart med tanke på at hun var venninne med selveste Virginia Woolf. Anbefales!

Altså her kunne jeg også hatt med The memory police for den liker jeg godt, men jeg skal lese den ferdig i morgen og derfor kom den ikke med på topp tre.

 

 For å oppsummere har jeg lest 55 bøker hittil i år, fordelt slik:

26 Romaner /  12 dikt / 6 noveller(inkl samlinger) / 3  krim /  5 Biografisk litteratur /  3 Essay eller annet
21 Leseks / 11 eBokbib /  14 storytel / 9 kjøpt
7  1001-bøker /  3 bookerbøker

 

FRA BOK TIL FILM/TV-SERIE

De siste månedene har jeg i tillegg til å lese en god del også sett en del tv-serier og noen filmer. Jeg har lyst til å tipse dere om et par av dem her.

For noen år siden leste jeg Dager med blå himmel av jennifer Niven,en ungdomsroman som blant annet handler om psykiske lidelser og selvmordstanker. En bok jeg husker en del bokbloggere likte veldig godt inkludert meg selv.
Boken er nå filmatisert og ligger på Netflix- den er ikke like bra som boken men en fin adapsjon og absolutt verd å se.

 

 

Miniserien, Self made ligger også på Netflix og kom ut nå i mars. Den er inspirert av livet til grunderen Madame C.J. Walker eller Sarah Breedlove (1867-1919) som hun het.

MADAM-C-J-WALKER

Hun ble den aller første svarte kvinnelige millionæren i sin tid og hennes rolle ble spilt av Octavia Spencer som blant annet spilte i The Help.

 

Jeg begynte å se på serien Messiah i går så jeg har bare sett to episoder forløpig, men den virker svært lovende. Også denne på Netflix.

 

Ellers har jeg sett:
Greys anatomy– sumo
Station 19-sumo
The Good doctor– sumo
One day at the time– Netflix ( humorserie om en alenemor fra Cuba som bor sammen med to tenåringer og moren i en liten leilighet.
Frankie & Grace – Netflix (morsom serie med Jane Fonda og Lily Tomlin i hovedrollene)

 

SER FREMOVER MOT APRIL

På torsdag blir kortlisten til den internasjonale bookerprisen lagt frem og jeg er rimelig spent på hvilke bøker som kommer på listen, ikke minst om Jon Fosse kommer med videre. Jeg har fire bøker fra langlisten liggende som jeg ikke har lest ennå så jeg håper at noen av dem kommer med, ellers er jeg redd de ikke blir lest med det samme.

I april er det også Verdens bokdag, den 23.april er dagen hvor bøkene blir feiret over hele verden. Men som bokelsker er det vel strengt tatt bokdag (nesten) hver eneste dag, er det ikke?
Særlig i disse dager er det godt å kunne flykte litt inn i bøkenes verden. Jeg er glad for at jeg som oftest klarer å konsentrere meg om bøker  selv om det er dager hvor konsentrasjonen ikke er tilstede. Jeg må få med meg oppdateringer angående koronaen men jeg orker ikke å sitte hele dagen å se på nyhetsoppdateringer, jeg må prøve å fokusere mest på positive ting.

Jeg har ikke laget liste over hvilke bøker jeg skal lese i april men med tanke på at påsken starter neste uke så blir det litt krim i tillegg til andre bøker.  Sofi Oksanen sin nyeste bok Hundeparken står på planen ellers tar jeg det som det kommer.
Jeg skal bruke uken til å ordne til ute på terrassen og finne frem utemøblene – det er noe jeg virkelig ser frem til. Handle litt blomster og slikt. Viktig å ha noe positivt å ta seg til.

Aller sist må jeg bare beklage om det er slik at dere ser reklame på siden min, men siden jeg ikke blogger så mye nå har jeg ikke fornyet planen min ennå siden det koster litt og det er usikkert hvor mye blogging det egentlig blir fremover.

 

Ønsker alle leserne mine en riktig god påske og en fin april på alle måter. Ta vare på deg selv!

 

 

HILSEN BEATHE

 

påskekylling

19 kommentarer om “Lesing i koronaens tid-Første kvartal 2020.

  1. Fy f…. 55 bøker på 3 måneder – imponerende. Alltid godt med nytt innlegg fra deg 🙂
    Så glad for at du liker Lucina Berlin – og Vivian Gornick. Den dama er rå. Har du lest The Men in my life (som ikke handler om elskere men favorittforfattere 🙂 ) ?
    Mye spennende du har lest som jeg også vil lese. Bra med inspirasjon 🙂
    Jeg koste meg med One Day at the Time. Sur for at sesong 4 ikke er på Netflix.
    Det er bra du leser og ser og trives 🙂

    Liker

    1. Whaat?? Finnes det en sesong fire av den? Det visste jeg ikke, den må jeg være på utkikk etter. Både Berlin og Gornick er råe, og jeg har ikke lest den du nevner av Gornick – men jeg kan sikkert lese den på engelsk også. Hehe….nå i etterkant leste jeg det i parantes…you got me!
      Endel lydbøker her og når jeg ikke skriver om bøkene frigjør jeg mye tid som kan brukes til lesing i stedet. Ikke det, enkelte dager får jeg ikke lest noe som helst – bare ser på netflix eller noe.

      Håper du har det fint, Marianne 🙂 Er nå stadig innom deg og andre bloggere.

      Liker

  2. Flott oppsummering, og du har jo lest veldig mye i 2020 allerede. Jeg har lest litt hver dag, men det har ikke blitt mye blogging – i det siste har det gått mye tid til trening – må jo være i form til å møte disse skremmende truslene. Ønsker deg en God Påske så langt det lar seg gjøre.

    Liker

    1. Lite blogging her også, mitt andre innlegg i år så ivrig jeg er ikke på skrivingen om dagene. Har forstått det sånn at du trener/ går mye tur-det er jo helt herlig da! Når bussene går for oss vanlige folk som ikke skal på jobb skal jeg jammen bli flinkere til å ta buss til alle de fjellene vi ha rundt oss. Ja,det er lurt å holde seg i form, det gjør godt for både kropp og sjel.
      En god påske til deg også, Randi 🙂

      Liker

  3. Så kjekt med innlegg frå deg, Beathe!

    55 bøker på 3 mnder er heilt vilt. Og så mange gode!

    Eg teller 5 1001-bøker (Perlen er ikkje på 1001) og noterer meg at Coetzee, Saramago, Mansfield og Atwood er ferdiglest som deltakelse i lesesirkelen. Om du framleis ønsker å stå oppført der? London kan du putte inn i april om du vil 🙂

    Eg har lest alle Lucinda Riley-bøkene og høyrte Solsøsteren i Storytel (på engelsk). Hvilken app høyrer du den norske versjonen i? Sidan du ikkje kan sette opp farten.

    Liker

  4. Det var oppsummeringen sin det 🙂 Godt å se at du har lest og lyttet masse når du har vært borte fra oss. Jeg er enig med deg i at Vår var veldig bra, Frida er min neste lydbok ut, og Hagefesten har jeg også på planen. Soga om veret lastet jeg ned på eBokBib i dag, så det blir ikke lenge til jeg får lest den også. Kjekt å gå i dine fotspor igjen Beathe, håper du har det fint 🙂 Jeg «feiret» Verdens bokdag 23 mars, uten at noen arresterte meg, måtte le da jeg så at du nevnte dagen som selvfølgelig er 23 april, her 🙂

    Liker

    1. Blir kjekt å høre om Frida på lyd tenker jeg, vurdere å kjøpe Ninas barn på lud men så fant jeg den på eBokbib som jeg har fått utvidet, de har et helt annet utvalg enn her i Bergen. Hagefesten er fin, en bok du sikkert leser på noen minutter du som leser så fort.
      Hehe…jeg så at du feiret her om dagen, jeg holdt på å si noe men fant ut at det var frekt å korrigere deg…og derfor jeg tok det med her i håp om at du så det 😀 hehe…

      Liker

      1. Jeg så det, tar megselv heldigvis ikke så høytidelig, så jeg fikk meg en god latter 🙂 Skulle gjerne hatt litt hjelp ang. eBokBib, utvidet hvordan? jeg skal på jobb nå, men kontakter deg på chatt i kveld, håper det er greit? Ha en fin tirsdag Beathe!

        Liker

  5. Jøje mæ, 55 bøker på tre måneder. Og 19 bøker i mars- selveste coronamåneden her hjemme?
    Jeg har lest halvparten av normalen i mars, lite med konsentrasjon her i gården. Vet ikke hva tiden går til, men bruker helt klart mer skjermtid på facebook og nettaviser, samt telefonering med familie og litt hjemmekontor (jobber bare 20 prosent). Litt tur, men kan ikke skryte på meg så mye, på butikken innimellom -mat må man ha.
    Sitter vel mye og glor i lufta og ser ut, trør litt rundt på golvet. Bruker lang tid på alt.
    Har mye i familien for tiden, sykdom og riskikogrupper, så det tar selvsagt mye energi og telefonisk/digitalt samvær. Var nok før corona, og enda mer nå, pluss ekstra med corona.
    Nuvel.
    Ser noen artige videoer, det er godt å le:)

    Serier blir det lite av, har glemt Outlander til og med, som går på Viaplay. Har to episoder til gode.

    Er i gang med et par-tre bøker som er ganske ok, men det blir ikke så mye lesing av gangen.

    Har lyst til å lese Gornick etterhvert, når jeg får skaffet meg den/en/de, og Surfacing.

    Ønsker deg en fin april Beathe 🙂 Kjekt å se deg på blogg igjen:)

    Liker

    1. Ja,det har blitt litt lesing i det siste, godt hjulpet av litt lydbøker. Jeg har med vilje styrt unna nyhetsoppdateringer angående korona men har fått med meg litt hver dag. For meg blir det viktig med litt annet fokus enn korona også av hensyn til de jeg bor med. Men vi har alle ulike behov angående dette. Ut i fra det du sier så forstår jeg godt at konsentrasjonen ikke alltid er til stede og jeg kjenner meg litt igjen i dette med å ikke helt vite hva tiden går med til enkelte dager. Jeg har ofte slike.

      Tror du vil like Surfacing, og ikke minst Gornick. Tror også at Lucia Berlin og Ali Smith er bøker for deg. Ferrante sin essay var også fin. Jeg glemte også å nevne Bergqvist sin diktsamling,den svarte…den var sterk…men den har du lest, har du ikke?

      Ja,det er kjekt med morsomme videoer og slikt….og det er jo en del humoristiske serier på netflix som man bare kan ha på i bakgrunnen og ikke trenger å følge med på.

      Ønsker deg en fin april, Anita og kjekt å høre at du får lest litt…ser du leser Ida Frisch sin nye bok, den fikk jeg inn dørene i dag så den begynner jeg mest sannsynlig på i morgen.

      Liker

  6. Wow, 55 bøker på 3mnder er jo heilt vilt! Og så kjekt med innlegg frå deg.

    Eg finner 5 1001-bøker (Perlen er ikkje 1001-bok) og lurer på om du vil ha Coetzee, Saramago, Mansfield og Atwood som lest ferdig i lesesirkelen? Det er dei du står oppført med i kvar sine kategorier. Om du framleis ønsker å stå på lesesirkelen?

    Hvilken app bruker du til Solsøsteren? Eg har kun førstehåndserfaring med Storytel, men veit at Fabel kan og skru opp tempoet.

    Likt av 1 person

    1. Ja,sånn gikk det når jeg ikke brukte mye tid på bokomtaler, de tar lang tid å skrive. Men så hjelper det på at jeg har kjørt endel lydbøker. Voldsomt så jeg blingset med 1001bøkene da, jeg ser at Zweig med Amok kan gå i juni kategorien for europeisk forfatter. Det er godt du følger med, er jo kjekt at ting stemmer, da teller jeg 6 og ikke 7 1001 bøker.
      Ja,jeg vil svært gjerne være med i sirkelen og skal finne frem Vredens druer om få strakser.

      Jeg har fått tilgang til eBokBib for Rogaland fylkesbibliotek og/eller Stavanger og de har jo mye mer utvalg enn det er her I Bergen, ganske mye nytt og flere lydbøker. Solsøsteren har jeg lånt gjennom ebokbib nede hos dere og der går det ikke an å endre tempoet. Jeg har pleid å hatt lydboken på 1.25 og syntes det fungerer best….nå blir det noe saktere enn jeg liker.

      Liker

      1. Aha, eg har ikkje brukt ebokbib til lydbøker, men eg skrur og opp tempoet på dei fleste bøker utenom Harry Potter.

        Då noterer eg meg at du har lest ferdig kategoriene for januar (Saramago), februar (Coetzee), mars (Atwood), juni (Zweig) og november (Mansfield). Det er i orden? Legger til at Jack London-romanen kan puttes inn i enten april, september eller desember ut frå kriteriene.

        Liker

        1. Helt supert det! Tusen takk. London kan ligge foreløpig så får jeg heller ha den i reserve en av de månedene. Men planen er nå å få opp lesedampen litt når det gjelder 1001.

          Liker

  7. Oi OI. 55 bøker. Det er oppsummeringa si det. Ca dobbelt så mange som jeg har lest i år. Hang meg mest opp i at du har funnet ei Sunninva Lye Ax bok på storytel. Må sjekkes ut asap. Husker at noen (du?) nevnte at det var sorg, død, eller alderdom, eller kanskje det var sykdom, men krysser fingrene for at det er noe jeg får lyst til å lese. Hiroshima var jo så god. Do tell!

    Liker

    1. Jeg har ikke snakket med noen ang den boken men ja, det er en eldre dame, fortutla til tusen og ensom stakkars,syntes skikkelig synd på henne. Mange som har det som henne tenker jeg.
      Kort bok. Hiroshima har jeg ulest i hyllene her, må finne den frem snart. Hun har også en novellesamling Tyrkisk frokost eller noe i den dur.

      55 bøker kan fint gå når man verken skriver eller besøker blogger noe særlig,og for ikke å snakke om lydbøkene-de var til god hjelp.

      Liker

  8. Kjære vene 55 bøker, da skjønner jeg at du ikke har vært så aktiv i bloggverden.
    Vi har lest mange like ser jeg. Vanære var fantastisk bra, Frida er nok den beste biografien jeg har lest på lenge. Morsomt at vi har lest så mye Islandsk!
    Kult å se hva du har bedrevet!

    Liker

  9. For en flott gjennomgang! Du har jammen lest en haug bøker 🙂
    Jeg går jo også hjemme, så kontrasten er ikke så stor her heller. Det jeg merker best er at jeg ikke får besøkt foreldrene mine. Men vi Facetimer, det hjelper 🙂
    Vanære og Oseberg har jeg lest. Jeg likte Vanære veldig godt, men kanskje ikke så godt Oseberg. Margaret Atwood leste jeg som bok i Elidas lesesirkel for mars. Nå skal jeg igang med Of mice and men (jeg så du skulle lese Vredens druer – som jeg likte virkelig godt!)
    Pass på deg selv, og ha en riktig fin påske!

    Liker

Kommentarer er stengt.