Oppsummering halvveis i leseåret 2019.

summer read

Det er ennå noen dager igjen av juni men siden jeg har pc-fri i helgene var det greit å få skrevet og lagt ut en liten statusrapport siden vi har kommet halvveis  i leseåret 2019.

 

Bøker lest

Pr. 27/6 har jeg lest ferdig 55 bøker mot 88 bøker i fjor så noe mindre enn fjoråret. På samme tid i fjor hadde jeg lest 39 norske utgivelser, mens det tallet er 22 i år. Dette er faktisk mye mer enn jeg hadde regnet med.

Av  de 55 leste bøkene har jeg skrevet omtale på 48, noe som også er noe mer enn jeg hadde planlagt.  Jeg har begynt på et par omtaler som blir lagt ut når de er ferdig.

Av de jeg ikke har skrevet omtale på vil jeg gjerne trekke frem en 1001 bok som heter «De skrekkelige barna» av Jean Cocteau. En merkverdig og noe snål liten flis av en bok som jeg likte godt, tror jeg. Les gjerne Mariannes omtale av boken her.

12 bøker er begynt på men ikke lest ferdig selv om noen av dem nok blir det i løpet av helgen. Skal heller ikke se bort fra at jeg begynner på noen helt nye bøker i stedet også! 🙂
Målet er i hvertfall å lese disse ferdig før den 24 juli når langlisten til årets bookerpris blir lagt ut.

Har ikke noe eksakt mål for hvor mange bøker jeg skal lese i år, men når jeg tenker på at jeg har hatt flere lengre perioder hvor jeg ikke har lest noe som helst så ser jeg ikke bort fra at jeg kan nå mellom 130-140 bøker innen utgangen av året, i hvertfall om lesehøsten blir noe bedre enn bokvåren.

 

FRA BOK / TIL FILM & TV-SERIE

Har ikke sett noen filmatisering av en bok de siste månedene som jeg kan komme på, derimot har jeg binget en rekke serier i stedet og her er noen av dem. Må gjøre på noe om kveldene når jeg ikke leser.

Greys anatomy har jeg sett siden det dukket opp på tvskjermen i 2005 og nå i vår har jeg binget alle 15 sesongene på nytt. Så nå er jeg ferdig utdannet nevrokirurg 😀

 

Bull er en krimserie hvor dr.Bull har en unik måte å velge en jury på, og som på best mulig måte kan ivareta klientenes interesser.

 

 

Station 19 er en spin off serie av Greys anatomy og handler om brannfolk ved station 19.

 

 

The Good Doctor er en annen legeserie jeg liker godt å se på, den handler om den autistiske kirurgen Dr. Shaun Murphy.

 

 

Og siden det er Pridemonth må jeg nevne at jeg har sett på sesong 3 av den franske utgaven av Skam, eller i det minste litt av den. Jeg har også sett den tyske versjonen, Druck, som den heter og jeg må si at Matteo og David er en av mine favoritt gay-couple ever og ikke minst så er skaperne veldig flinke for jeg syntes nesten den tyske versjonen er bedre enn den norske!

DISSE TO

 

PLANER FOR RESTEN AV ÅRET

 

Leseutfordringer: Siden lesingen har gått veldig opp og ned i år så har jeg ikke prioritert de leseutfordringene jeg har meldt meg på, verken diktlesesirkel,1001-bøker eller mitt eget Nobelkvinne-prosjekt har blitt prioritert og noe av dette vil jeg endre på i de neste seks månedene.

Nobelkvinnene: Når det gjelder disse så har jeg kun lest 5 og har dermed 9 forfattere igjen å lese noe av før oktober. Dette har jeg tenkt å få litt fortgang i så dermed har jeg lånt 4 bøker på biblioteket som (forhåpentligvis) skal leses den neste måneden.

1001-bøker: Her gjelder det både 1001-lesesirkelen og 1001-bøker generelt, og jeg skal prøve å ha litt fokus på bøker fra denne listen nå fremover siden det hittil i år ikke har blitt  lest så mange bøker derifra.

Manbooker: Om en knapp måned blir langlisten til årets manbooker lagt ut og som vanlig er jeg veldig giret på listen før den blir lagt ut, og pr nå har jeg en drøm om å komme meg gjennom store deler av den før kortlisten blir lagt ut i september. Med et lite forbehold om at det kommer interessante bøker på listen!

Bokhøsten: Det blir mye fristende på bokfronten fra høsten av, noe har jeg skrevet om i dette innlegget. Men det kommer mye mer enn det og i mellomtiden har jeg mange bøker som ligger og venter i hyllen allerede av «sommerbøker» og som jeg skal kose meg med i sommer.

Det skal leses i tiden fremover og så håper jeg at det tar seg litt opp med litterære arrangement til høsten for det har jeg vært dårlig på det første halve året.

Skal ikke si at jeg skal ha ferie men det blir helt sikkert ikke så veldig mye aktivitet her inne i nærmeste fremtid(juli) selv om jeg kanskje legger ut en omtale eller to. Tenkte å spare opp litt innlegg til høsten siden det allerede er veldig stille i bloggverden så regner jeg ikke med at det blir noe særlig mer aktivitet nå på sommeren heller. Så får en satse på at det blir noe mer liv og røre når høsten setter inn.
Ikke det, jeg blogger helst for egen del og ikke for kommentarer og besøk, men litt dalende interesse har det vært dette året så kanskje jeg må begynne å tenke litt nytt fra høsten av!

Tusen takk til alle som har besøkt bloggen min så langt og takk til dere som legger igjen noen ord, dette settes veldig stor pris på!🙂

 

HA EN RIKTIG GOD (LESE)SOMMER KJÆRE  LESERE!

 

 

HILSEN BEATHE

 

9 kommentarer om “Oppsummering halvveis i leseåret 2019.

 1. Veldig bra oppsummert, Beathe! Leseutfordringene er også for meg en … utfordring 😀 Men prøver å henge med. Det er så mye spennende å lese, og altfor liten tid.

  Liker

  1. Ja,jeg merker at jeg kan bli litt «stresset» av det og det går faktisk litt ut over leselysten når det blir for mye «tvang».
   Samtidig elsker jeg å planlegge og lage lister selv om det aldri blir fulgt særlig opp 😂😂

   Liker

 2. Ferdig utdannet nevrokirurg .. Hi Hi Bra du bruker fritida på fornuftige ting 😉
  Jeg har aldri vært med på en leseutfordring jeg ikke har bestemt selv. Hva er fordelene tenker du utover det å planlegge?
  Håper det kommer noen omtaler i løpet av sommeren. om jeg ikke alltid kommenterer har jeg glede av å lese innleggene dine. Nyt sommeren, Beathe!

  Liker

  1. Jepp, heheh 🙂 Her sløses ikke et eneste minutt! kremt, kremt

   Åja, det er fint å være med på andres utfordringer altså, men av og til gaper jeg over litt for mye og kommer på etterslep, da blir det mye «tvang» og leselysten forsvinner. Samtidig er det som Anita skriver over her, kjekt å ha noe å strekke seg etter.

   Kjekt å høre at innleggene blir lest og satt pris på, det er alltid koselig å høre.

   God sommer til deg også, Marianne og jeg blir nok ikke borte fra ulike bloggers kommentarfelt i sommer heller! Kommer nok til å sikke innom ukentlig om ikke annet 🙂

   Liker

 3. Kjente leselysten spre seg etter dette innlegget. Booker, bokhøst etc og etc, til tross for fokus på ‘oldtiden’ er det spennende med nytt. Alltid. Noterer meg også at tyske Skam er best (reserve hvis jeg går tom for ting å se på). Håper du holder koken gjennom sommeren, selv om det aldri skader meg litt sommerfri. Føler på det selv, helga er meldt 30+ varm og da bør man kanskje ta litt time off…

  Liker

  1. Så kjekt! 🙂 Begynte faktisk å glede meg til både booker og bokhøst selv, og i dag har jeg fått lest ferdig noen påbegynte bøker og jeg kan bevilge meg å starte på en «fersk» nå etter middag før jeg tar fatt på «tvangslesingen» igjen i morgen. Kommer sikkert til å følge med om ikke hver dag så innimellom selv om planene er å ikke blogge så uhorvelig mye selv, føler det hadde vært godt med litt «fri», eller kanskje samle opp litt bøker og heller ha litt større skriveøkter innimellom.

   Jeg har kun sett deler av sesong 3 på den franske, jeg har ikke orket å gå gjennom alle sesongene, men med den tysle så frister faktisk det for med sesong 3 syntes jeg de hadde mange fine løsninger og kanskje det gjelder for de andre sesongene også. Det skal komme en sesong 5 av den franske, hvor kult er ikke det?

   Hadde abstinenser etter 15 sesonger og dermed utallige timer med Greys at jeg hev meg over «The resident» som går på netflix, 14 episoder var over på no time liksom. Likte ikke den ene hovedpersonen i første episode men endte opp med å digge han.
   Godt der er sol ute nå slik at jeg ikke har samvittighet til å sitte inne og se på tv! 😀

   Liker

 4. 55 bøker lest. Det er bra. Jeg er hakk i hæl, med 54 så langt. Det har blitt lite lesing i juni pga gruppereise i 12 dager. Nå i helga får jeg med meg noen konserter på Trondheim Rocks, men orker ikke å være der hele tiden, så kaldt som det er.
  Leseutfordringer kan nettopp være det, utfordringer å henge med på . Det ligger vel i ordet..
  Henger litt etter på noe selv, men det regner jeg med. Likevel synes jeg det er greit å ha noe å strekke meg mot, ha en slags rettesnor for noe av det jeg ønsker å lese, et mål eller to..
  Håper du finner tid og lyst til diktsirkelen fortsatt. Selv om det er sommer så er vel folk på blogg dann og vann, selv om det er rolig blir det mer rolig om vi ikke deltar når vi orker og kan;)
  Ønsker deg en fin lesesommer Beathe.:)

  Liker

  1. Det er som du sier, kjekt å ha noe å strekke seg etter og derfor lager jeg fremdeles lister og har planer om å delta på utfordringer selv om det kanskje blir forsinket eller at jeg står over noen. Litt er det greit å være med på. Fikk faktisk lest ferdig 2 påbegynte bøker ute i solen nå og det er da noe det også.

   Kjekt med konsert da og ikke minst turer du har vært på, da er det ikke så farlig om det ikke blir lest noe tenker jeg. Man kan jo ikke lese hele tiden heller.
   Har vært inne og tittet på bildene i innleggene dine og skal kose meg med tekst og bilder i løpet av kvelden 🙂

   Ha en fin lesesommer du også, Anita! 🙂 Vi sees nå sikkert både på blogg og på insta som vi pleier.

   Liker

   1. Ja, nå er festivalen over og det blir med tid og ro til lesing en stund fremover.. Med det været som er meldt fremover, regn og ca 12-13 grader, så er det bare å fortsette å trekke te og sette seg under pleddet med en bok..

    Ja, vi ses cypert:)

    Liker

Kommentarer er stengt.