24 in 48 Readathon #1

24 in 48Fredag 20.Juli: I April var jeg med på lesemaraton for aller første gang og det gav veldig mersmak. Denne og neste helg er det tid for nye maraton og da var det bare å melde seg på.
Denne helgen er det en litt annen variant enn den jeg var med på sist for denne gangen skal man (prøve å) lese i 24 av 48 timer med start kl 06 i morgen tidlig.

Hvilke bøker jeg skal lese vet jeg ikke helt, men jeg har begynt på følgende bøker som jeg satser på å få lest ferdig i løpet av helgen.

Winter av Ali Smith– Liker den så langt selv om det er en noe spesiell «karakter» med her.

Keiseren av Portugalia av Selma Lagerlöf – Undrer meg på hvorfor jeg har ventet så lenge med å lese den!

De udødelige av Chloe Benjamin – Fin bok som jeg liker så langt.

Ikke gråte av Lydie Salvayre – Tja, vet ikke helt hva jeg syntes….jeg både liker og ikke liker den…

Dette er planen foreløpig så får jeg se hva jeg ønsker å lese i morgen når jeg starter.

Kommer til å oppdatere her underveis, samt legge ut noen bilder på insta-story(om jeg husker det)

Wish me luck!

Lørdag 21.juli: 

Kl. 06 00 – God morgen! 🙂 Da er det like før startsskuddet går her. Jeg har laget meg en liten frokost og er klar til dyst.

Jeg begynner med Keiseren av Portugalia av Selma Lagerlöf.

Kl. 12 15 – Begynte bra og leste 1 time i Keiseren av Portugalia og fortsatte med De udødelige men etter 15 min satt jeg bare å duppet og bestemte meg for å bevilge meg et par timers søvn. Det ble litt mer enn det og da jeg stod opp igjen var det tid for å gå en liten tur på butikken.

Tante Ulrikkes vei på lydbok.

Nå har jeg laget meg litt mat og gjort klart litt snacks( lavkarbo) og er klar til å fortsette med De udødelige.

Kl. 17 00 – Fra forrige oppdatering har  jeg lest ferdig Keiseren av Portugalia og i etterordet nevnes flere av Lagerlöf romaner, blant annet En herregårdssaga som er en slags gjenfortelling eller er basert på  Skjønnheten og udyret – den ble jeg veldig nysgjerrig på og jeg har den i hyllen så mulig jeg begynner på den litt senere. Jeg er nesten ferdig med De udødelige også.
Nå skal jeg lage pizza til meg og familien og skal ha Tante Ulrikkes vei på øret mens dette gjøres. Deretter er jeg klar for mer lesing utover kvelden.

Kl. 23 10 – Da har jeg lest ferdig De udødelige, hørt litt på Tante Ulrikkes vei og er i gang med en sommerbok som heter Sammen samt begynt på diktboken Skitne lille hjerte av Emily Dickinson.

Kommer til å lese litt på sengen før jeg tar kvelden, og satser på å starte relativt tidlig i morgen.

 

Søndag 22.juli:

Kl. 07 20 – God morgen! 🙂  Da har jeg rigget meg til med frokost og er klar for ny leseøkt!

Leste ca 1 time på sengen i går kveld og fikk lest litt videre både i Sammen og i Skitne lille hjerte.

Jeg fortsetter på Ikke gråte som er en av de påbegynte bøkene mine denne måneden og så var endelig Simon Stranger sin nyeste bok  Leksikon om lys og mørke tilgjengelig som jeg tenker å begynne på etter at Kindle har fått ladet seg opp litt.

God lesing til dere andre! 🙂

Kl. 12 40 – Har fått lest litt i Ikke gråte men dette er en bok jeg ikke får helt taket på så det spørs om jeg orker å prioritere den i dag. Jeg merker at jeg ikke klarer å engasjere meg med verken personer eller det som skjer og jeg undrer meg på hvorfor den har fått så strålende kritikker. Mulig det er min feil som bare har lest den i små porsjoner av gangen, men kanskje det er en grunn til nettopp det…

Min datter og kjæresten kom innom en tur så da gikk det vekk et par timer, men jeg har fått lest gjennom Skitne lille hjerte èn gang og lest videre i sommerboken Sammen.

Når denne korte pausen er over så begynner jeg på Leksikon om lys og mørke.

Mandag 23.juli:

 Kl. 04 00 – Jeg ble opptatt med andre ting i noen timer i går og fant ut at jeg ikke kom til å nå målet på 24 timer innen midnatt. Men så slo det meg at det hele ikke var over før kl 06 00 mandag morgen så da var det bare å hive seg ned på sofaen og lytte til Tante Ulrikkes vei i noen timer mens jeg har surfet på nettet og fikk begynt på et par bokomtaler. Så klokken 04 00 kunne jeg konstantere at jeg hadde nådd målet på 24 timer, to timer før fristen! Trodde aldri jeg skulle klare det, men heldigvis leste jeg en fascinerende historie tidligere i går kveld som gjorde det enkelt å bli sittende oppe til tross for at jeg var stuptrøtt. Jeg snakker selvfølgelig om den siste boken til Simon Stranger.

Jeg har lest i følgende bøker: De udødelige av Chloe Benjamin, Ikke gråte av Lydia Salvayre, Keiseren av Portugalia av Selma Lagerlöf, Skitne lille hjerte av Emily Dickinson, Winter av Ali Smith,Sammen av Julie Cohen, Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger, og i tillegg har jeg hørt på Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar

 

 

HILSEN BEATHE

21 kommentarer om “24 in 48 Readathon #1

 1. Lykke til Beathe! Jeg starter gjerne lesingen sammen med deg kl. 06:00, men feriesysler setter nok stopper for et maraton for min del 🙂

  Liker

  1. Takk for det, Tine! 🙂 Det forstår jeg godt men kjekt at du vil lese meg meg i morgen tidlig. Om det passe kan du jo være med på lesemaratonet neste helg igjen.

   Liker

 2. Spent på hva du synes om Keiseren av Portugalia, den har jeg tenkt på å lese flere ganger. Husker dog ikke om jeg har kjøpt den. Jeg foretrakk Autumn fremfor Winter, men jeg ble mer og mer begeistret for Winter utover i boken hvis ikke jeg husker helt feil.

  Liker

  1. Du MÅ lese Keiseren, den er så fin og for første gang er jeg blitt forelsket i en bok! Den hadde meg fra første side, det er ikke tull. Ja, Winter er spesiell, har ikke kommet så langt ennå men rart med dette barnehodet hun ser, eller som bare er der…Dette er en slags «gjenfortelling» av Dickens «A Christmas carol»? -Jeg har ikke lest den, hadde det vært en fordel tror du?

   Liker

   1. Jeg tror ikke jeg tenkte på den som det da jeg leste den, til tross for at jeg har lest A Christmas Carol flere ganger og sett en rekke filmversjoner. Kanskje jeg bare har gått glipp av det, eller glemt det siden det er en stund siden jeg leste Winter.

    Liker

 3. Eg må nok finne fram Lagerlöf eg og i løpet av helga sidan du er blitt så forelska 😉 Gler meg til å lese saman med deg!

  Liker

 4. Jepp! Jeg MÅ lese ferdig noe så sært som «Armfeldts arme» av Geir Pollen innen neste fredag- har billetter til «Elden» på Røros, og da bør jeg jo ha satt meg litt inn i historien (svensk krigshistorie fra begynnelsen av 1700-tallet!). Overraskende spennende og uvanlig godt skrevet, så med et 24/48-framstøt bør det gå bra! Hvis jeg ikke lar meg friste av å høre videre på Helga Fatland lese BBP-aktuelle «Grensen» i stedet, da…
  Ønsker deg lykke til, så får vi sjå hvordan det går 😃

  Liker

  1. Tusen takk for det, Berit! Har aldri hørt om boken du nevner så det skal jeg sjekke litt ut. Men høres spennende ut da. Har ikke lest «Grensen» ennå, men kanskje jeg kan plukke den opp og lese i den litt innimellom i dag, vi får se.

   Lykke til med lesingen til deg også!

   Liker

 5. Ser for meg at det er hardt å begynne så tidlig, men du fikk da lest litt før du trengte søvn. Jeg jukset og begynte litt i går kveld og leste vel et par timer i dagmorges før det ble dusj og litt hundekos. Nå blir det lunsj og så fortsetter jeg. Leste ferdig Warlight av Michael Ondaatje og har så vidt begynt på Small Gods av Terry Pratchett. Tenker jeg skriver en oppsummering av helgens lesing i morgen. Neste helg blir det timesoppdateringer slik dere gjør nå.

  Liker

   1. Jeg synes Warlight begynte bra, men etter en stund merket jeg at jeg leste for å lese og ikke egentlig var så engasjert i historien. Jeg vet ikke helt hvorfor. Men det endret seg, for de 100 siste sidene var strålende. Tror rett og slett at jeg foretrakk morens historie fremfor barnas, selv om de egentlig hang tett sammen og neppe hadde fungert alene.

    Liker

    1. Ok, litt sånn som den ene boken jeg er snart ferdig med( De udødelige), vi følger fire søsken men ikke alles historie var like interessant hele tiden og en periode var jeg på nippen til å legge den fra meg, men så tok det seg veldig opp på slutten. 20 sider igjen som jeg skal lese nu!

     Jeg skal nok lese den og Den engelske pasienten som ennå ikke er lest.

     Liker

 6. Godt du tar vare på deg selv, viktig det når det er snakk om maraton! Tenker jeg spinner ut et blogginnlegg jeg også, det ble mye mer tid til lesing i dag enn jeg hadde trodd, så dette ble jo bra!
  Tenker Tante Ulrikkesvei på lydbok er spesielt, og jeg er spent på hva du synes om De udødelige. Selv har jeg tilbrakt dagen på Grønland, men nå hekter jeg på meg lydboken og forflytter meg til Island, når jeg går ned til bassenget for litt bad og soling 🙂

  Liker

  1. TUV på lyd går helt fint og jeg husker faktisk å høre etter! 😀 Bare få sider igjen av De udødelige, jeg liker den godt selv om kanskje ikke alle søsknene er like interessante å lese om.

   Liker

  1. Hei,Elida! 🙂

   Tja, jeg leser i flere bøker så kanskje derfor det virker litt mye. Det går ikke veldig fort med meg når jeg leser så det er ikke sikkert det blir så mange sidene av det til slutt.

   Liker

 7. Måtte tilbake her og si at jeg er helt hektet på Booktube. TUSEN TAKK for at du introduserte meg for denne verdenen. Foreløpig har jeg hovedsakelig sett videoer av Portal in the Pages og Savidgereads, men jeg skjønner at jeg har en hel verden å utforske. Det jeg elsker med det er at jeg blir så utrolig inspirert hver gang jeg ser en video. Får umiddelbart lyst til å lese etter å ha sett dem og gjør da som regel det. Noe som betyr mye mer lesing, mindre serier, selv når jeg er sliten etter jobb. Får også masse boktips som er artig (men kan bli litt hardt for lommeboken i lengden). En annen genial ting er at jeg kan ha dem på øret når jeg sitter på bussen til jobb, når jeg går tur eller gjør kjedelige ting. Føler dette er et supert tillegg til blogg og Goodreads, men ikke noe som tar vekk noe av gleden med blogg eller Goodreads eller som stjeler tid jeg ellers ville brukt til å blogge. Det stjeler hovedsakelig tid fra tv-serier (og av og til musikk), noe jeg synes er helt greit.

  Likt av 1 person

  1. Så herlig! Liker at du ble hekta, det er jeg også! Ser ofte på Savidgereads og Eric i tillegg til Jennifer som jeg ikke husker navnet på kanalen til. Jeg må nesten begrense meg endel men som deg må jeg si at det gjør ikke noe om disse videoene bruker av tiden man egentlig hadde sett på tv-serier. Jeg merker godt at frøkna her i huset ikke er så mye hjemme lenger for det er med henne jeg ser de fleste seriene og mindre blir det når hun flytter ut. Jeg har fått mer lesetid i det siste og det kan jeg like, og det tar seg nok opp igjen når de andre skal på skolen igjen og jeg har huset for meg selv om formiddagene.

   Jeg er helt enig med deg at dette er et supert tillegg til blogg og Goodreads, ikke i stedet for. Selv hadde jeg ikke turt å sette meg foran kamera men syntes det er kjempefint at noen faktisk gjør det.
   Gi en lyd om du kommer over noen du syntes er interessante, jeg har en hel verden der inne å utforske ennå jeg også. Hehe….du skal se vi kommer til å bli helt avvent med disse tv-seriene våre, apropos det….. hvilke er dine favoritter?

   Liker

   1. Haha oppdaget nå plutselig at jeg har klart å skrive kommentaren om booktuberne under feil blogginnlegg. Men men, traff riktig blogg i den minste 😉

    Da sjekker jeg Jennifer neste, samt må jeg se mer av Eric. Tenkte å jobbe meg gjennom listen din sakte men sikkert og deretter begynne å utforske andre jeg finner via lenker på Youtube. Skal gi beskjed om jeg finner flere jeg digger som ikke er på listen din. Hadde for øvrig heller ikke turt å sette meg foran kamera selv, foretrekker å skrive fremfor å snakke (lager videoer på jobben hvor jeg filmer skjermen og tar opp min stemme og det er gale nok).

    Mine favorittserier? Jeg ser aaaltfor mye på britiske panel shows og komiserier. Er fullstendig hektet på noe som heter Taskmaster, hvor britiske komikere gjør helt meningsløse oppgaver for han som er taskmaster og blir vurdert på bakgrunn av det. Skikkelig tullete og kanskje det gøyeste programmet jeg har sett noensinne. Hvis du liker britisk humor har de mange geniale sitcoms: Not Going Out, The Inbetweeners, Coupling, Black Books og Bad Education er nok mine favoritter. Men ellers er jeg hektet på The Good Place (tror sesong 1 ligger på Netflix, amerikansk serie) og meg og samboeren så hele første sesongen av Lost in Space på kort tid, den var overraskende bra. Dessverre lenge til sesong to. Mars digget jeg også, håper det kommer mer av den snart. Og ble fullstendig avhengig av Timeless (som neppe kan sies å være verdens beste serie, men den har definitivt sine øyeblikk selv om den er litt for standard amerikansk til tider). Av eldre serier er MAS*H en stor favoritt, samt The West Wing, Supernatural og Buffy (så hele på nytt nylig og den holder seg overraskende bra). Er sikkert mange flere også som jeg ikke kommer på i farten.

    Hvilke er dine favoritter?

    Liker

Kommentarer er stengt.