The reading habits tag

Holder på med siste innspurt av juleforberedelsene som ble nesten 2 uker forsinket på grunn av fallet mitt og jeg ble sofasliter en stund. Det har gjort at det ikke akkurat går radig unna med lesingen om dagene men nå ser jeg lys i julestri-tunnelen og regner med at det blir litt mer tid til lesing igjen fra neste uke en gang. Vel, det er litt skisesongen sin skyld at det ikke blir lest så mye også- det er ikke bare vaskingen sin skyld.

Det blir jo ikke omtaler annen hver dag på bloggen når det ikke blir lest noe særlig men det er  litt kjekt å ha andre ting enn bare omtaler på bloggen også. Jeg liker veldig godt å være med på slike «reading tags» og denne kom jeg over inne hos Elida. Hun hadde funnet den inne på Siljes youtube kanal og oversatt spørsmålene fra engelsk til norsk. Jeg har helt ærlig og rederlig stjelt fra Elida og for anledningen gjort spørsmålene om til bokmål. So here we go.

1. Har du en spesiell leseplass hjemme?
Jeg leser som oftest i sofaen med et pledd på meg og jeg tenner gjerne noen lys også. Jeg pleier også å lese på sengen om kvelden.

2. Bokmerke eller tilfeldig papirbit?
Jeg bruker alltid bokmerker, og du finner ikke et eneste eseløre i bøkene mine. Jeg får nesten litt vondt inni meg om jeg skulle være så uheldig og revne en bok pittelitt.

3. Kan du stoppe og lese midt i eller må du vente til kapittelet er slutt/x antall sider?
Jeg liker best å avslutte et kapittel før jeg legger fra meg boken men når jeg leser på sengen så hender det at jeg stopper midt på siden også, da pleier jeg som regel å lese den siden om igjen når jeg tar fatt på boken igjen.

4.Spiser eller drikker du mens du leser?
Jeg drikker som regel enten te eller brus( Cola Zero), jeg spiser som regel aldri når jeg leser fordi jeg er «livredd» for å grise til boken. Det hender jeg spiser noe chips men da har jeg en våt klut klar som jeg vasker meg med for ikke å få fettflekker i boken – dette blir så stress at det er bedre å la det være.

5. Hører du musikk eller ser på TV mens du leser?
Nei, ingen av delene. Jeg er avhengig av å ha det helt stille rundt meg når jeg leser hjemme vel og merke, da hender det ganske så ofte at jeg må ty til øreplugger for å få det musestille.

6. En bok om gangen eller flere på en gang?
Liker egentlig aller best å holde meg til èn og èn bok, men så hender det at det blir både to og tre samtidig.

7. Leser du hjemme eller alle andre steder?
Leser helst hjemme men det hender at jeg har bok med meg på kafè også, men det er ikke mye jeg får lest for jeg blir veldig lett distrahert.

8. Leser du høyt eller stille inni deg?
Leser som oftest inni meg men av og til hender det at jeg leser høyt for meg selv, som når jeg leser dikt for eksempel.

9. Leser du flere avsnitt om gangen eller hopper over sider?
Jeg liker å lese alt når jeg først leser en bok og kan ikke huske at jeg noen gang har hoppet over sider i en bok, da hadde jeg heller bare lagt den til sides til senere eller droppet helt å lese den i det hele tatt.

10. Knekker du bokryggen eller behandler boka som om den var ny hele tiden?
Jeg liker at bøkene ser nye ut hele tiden og har faktisk prestert å kjøpt en ny utgave av samme boken om den har revnet litt eller fått en eller annen skade på seg. Bøkene skal leses men behandles med omhu er vel mitt motto.

11. Skriver du i bøkene dine?
NEI,bare NEI! Man skriver ikke i bøkene sine, jeg får vondt når jeg ser bilder av bøker som er skrevet i, de er da ikke notatbøker?? Jeg noterer mye når jeg leser så jeg har alltid penn og notatbok ved siden av meg når jeg leser. Men verken eselører eller skiverier hører hjemme i en bok, får nesten angst bare ved tanken, hehe.

 

 

Hvordan er dine lesevaner?

 

 

 

HILSEN BEATHE

 

5 kommentarer om “The reading habits tag

Kommentarer er stengt.