Oppsummering for juni & dette er status halvveis i 2015

Da har vi kommet til den siste dagen i juni og det er på tide med en aldri så liten oppdatering. Siden vi har kommet halvveis i dette leseåret så tar jeg med en liten statusoppdatering for å se hvordan jeg ligger an i forhold til ulike leseutfordringer.

BØKER LEST

Ved opptelling så har jeg lest 16 bøker denne måneden, noe jeg er veldig fornøyd med. «Klapper meg selv på skulderen».  Her er bøkene jeg har lest i juni:

 1. Oryx og Crake – Margaret Atwood – Kjøpt
 2. Rødby-Puttgarden – Helle Helle – Leseeksemplar
 3. Den siste rømling – Tracy Chavelier – Leseeksemplar
 4. Fuck verden – Monika Steinholm – Leseeksemplar
 5. Søkeord: Aytzintli – Marit Kaldhol – Leseeksemplar
 6. Redd barna – Tiril Broch Aakre – Ebokbib / Leseeksemplar
 7. En liste for livet – Lori Nelson Spielman – Leseeksemplar
 8. Rettstridig forføyning – Lena Andersson – Leseeksemplar
 9. Drep ikke en sangfugl – Harper Lee – Kjøpt
 10. Villheks- Gjenkommeren – Lene Kaarberbøl – Leseeksemplar
 11. Darwins Sporvar – Marit Kaldhol – Leseeksemplar
 12. En fremmed jeg kjenner – Elin Åsbakk Lind – Leseeksemplar tilsendt av forfatteren
 13. Blondehuset –  Heidi Bjørnes – Leseeksemplar
 14. Torget – Victoria Durnak – EbokBib
 15. Sammen – Andy Jones – Leseeksemplar
 16. Boletta og himmelske mormor – Liv Hege Refsdal – Leseeksemplar

BOKBLOGGERPRISEN 2015

6 av bøkene jeg har lest kvalifiserer for nominering til BBP2015 og disse er Fuck Verden , Redd barna, En fremmed jeg kjenner, Blondehuset, Torget og Boletta og himmelske mormor.

Av disse så var det vel Torget jeg likte aller minst, mens den fineste tittelen må jo være Boletta og himmelske mormor.

MANBOOKER/ 1001- BØKER

Èn bok fra 1001-listen er lest denne måneden : Drep ikke en sangfugl – Harper Lee

BØKER OMTALT

Av 16 bøker så har jeg kun omtalt 9 av dem, de resterende 7 omtalene blir publisert så fort de er ferdige.

BØKER PÅBEGYNT

Jeg har begynt på èn bok som jeg ikke har fått lest ferdig når kalender bikker juli og det er

Avslørt –  Renee Knight –  Leseeksemplar

BØKER KJØPT

Det har vært en kjip måned når det gjelder bokshopping for jeg har ikke kjøpt èn eneste ny bok.

FRA BOK TIL FILM

Denne måneden har jeg sett  filmen Wild som er basert på boken På ville veier av Cheryl Strayed. Boken har jeg ikke lest ennå. Likte filmen godt og kunne tenkt meg å tatt en slik tur en gang.

Jeg har lest de fleste bøkene til Maria Lang som Silke forlag har gitt ut på nytt, tror jeg mangler en. I går begynte den første av seks episoder av filmene basert på bøkene. Og det var Det er ikke bare morderen som lyver som var først ut i går på tv 2.

KORT FORTALT

Lest 16 bøker – Det er jeg veldig fornøyd med!
Omtalt 9 av 16 bøker – Her har jeg litt å gå på!
Har bare lest 1 «1001-bok» – Det er jeg ikke så fornøyd med.

STATUSOPPDATERING HALVVEIS I 2015

Siden vi har kommet halvveis i leseåret er det på sin plass å finne ut hvordan jeg ligger an når det gjelder de ulike «utfordringene».

Lese 150 bøker på 1 år : Jeg har lest 64 bøker hittil i år- her skulle tallet vært 75 for å være helt ajour – ligger med andre ord etter med 11 bøker. Endrer ikke lesemålet mitt selv om jeg ligger litt etter for jeg har stor tro på at jeg skal komme meg ajour – Om ikke så får jeg heller bite i det sure eplet når jeg har kommet halvveis i neste periode.

Manbooker / 1001-bøker: Der har jeg ikke fått lest så mye som jeg hadde planer om,men jeg kan ennå klare å snu trenden litt. Jeg er litt for opphengt i å få lest av de siste nye titlene merker jeg selv om planene var å lese mer av det som allerede står i hyllene, og ikke minst bøker fra de to listene, Manbooker & 1001.

Bokbloggerprisen 2015: I fjor på denne tiden så hadde jeg lest 17 bøker som kunne kvalifiseres til bokbloggerprisen, i år har jeg lest 16. Det høres kanskje ikke så mye ut men jeg satser på å få lest en god del nå fremover. I fjor leste jeg over 50 bøker så jeg har ennå god tid på meg til å få lest mer norsk fra i år.

Bøker omtalt: Siden jeg begynte å blogge om bøker så har jeg hatt planer om å skrive om alle bøkene jeg leser, det har jeg aldri fått til, men i år SKAL jeg klare å gjennomføre det. Tilsammen har jeg 15 titler som ligger og venter på å bli skrevet om, og det er jo ikke verre enn at det skal gå.

SER FREMOVER MOT JULI

Med litt over en uke alene i sommer mens podene er på ferie med faren så er det duket for at jeg skal få lest en del den uken. Jeg har et par prosjekter på gang, for jeg holder på å male barnas rom og de skal jeg gjøre ferdig mens de er borte, men med unntak av det blir jeg vel å sitte med nesen nede i en bok den uken tenker jeg.
Skal prøve å ikke la meg friste til å lese så mye nye bøker men heller fokusere på de lese-prosjektene jeg såvidt har begynt på, men det er ikke alltid like enkelt, så jeg får vel gå for en balanse mellom nye og «gamle» titler og klassiskere. Ja også litt krim da.

HA EN STRÅLENDE LESEMÅNED I JULI ENTEN DET ER PÅ TERRASSEN HJEMME ELLER PÅ EN STRAND I SYDLIGERE STRØK.

SOMMERKLEM FRA BEATHE

god sommer

21 kommentarer om “Oppsummering for juni & dette er status halvveis i 2015

 1. Litt av ei liste du har her, Beathe. Så fint at du er fornøgd!

  Eg har jo (stort sett) ein annan lesesmak enn du har, og den einaste boka på lista di som eg har høyrt om tidlegare er Drep ikke en sangfugl.
  Den har eg tenkt å lesa, ein gong.

  Liker

 2. Enig med Berit, litt av ei liste ! Lurer på hvordan du likte Oryx og Crace og Drep ikke en sangfugl. Men vi får vel en omtale snart håper jeg. Korte samlenotat er tingen for meg når jeg ikke rekker å skrive ordentlige omtaler. Elers har jeg kjøpt boka Wild (På ville veier) nettopp, har lyst å lese den før jeg eventuelt ser filmen. Tenker selv å lage oppsummering når jeg blir feridg med Italienske netter, regner med å bli ferdig i dag, selv om den ikke er så fortlest.
  (Pst–fra bok til film kan du vel putte inn Maria Lang også.;) ) God lesejuli Beathe!

  Liker

  1. Takk for det, Anita 🙂 Omtale kommer forhåpentligvis i løpet av juli, pcen min tok kvelden for en stund siden men nå har jeg endelig fått en ny i hus og da blir det vel til at jeg sitter noe mer foran pcen igjen når jeg ikke må låne meg en. Jeg likte begge bøkene veldig godt, Oryx og crake mye bedre enn jeg hadde trodd (tror jeg), hun skriver veldig bra! Det er godt at du retter meg, selvfølgelig kan jeg ta med Maria Lang også, jeg hadde egentlig tenkt å lage et eget innlegg om Maria lang,forfatteren bøkene og filmene men jeg kom jo aldri så langt, i hvert fall ikke når jeg plutselig ble et døgn uten internett her i helgen, og er midt i oppussing.

   Da ser jeg frem til å lese ditt oppsummerings innlegg! 🙂

   Liker

   1. Kjedelig når PCn tar kvelden. Min laptop er også på verksted, men jeg fikk lånePc. men alle autolagringer ligger ikke der, så det tar mer tid å legge inn passord, adresser etc når jeg skal kommentere her og der, særlig på andre plattformer enn blogger. Jeg har vært syk noen dager, kraftig forkjølt, men greier heldigvis å lese litt.. Lei av det, tredje forkjølelsen siden mars. Sikkert noe med været.. Så bra at du likte både Atwood og Lee. Skjønt jeg kom meg ikke i gang med samlesing av Drep ikke en sangfugl, synes den virket så mørk da jeg begynte og det orket jeg ikke akkurat da.. Ha en fin dag videre Beathe.:)

    Liker

 3. Anita: Ja, det er kjedelig. Lånte en av Patrick en stund men så klarte datteren å ødelegge macen sin så da måtte vi dele på den, da ble det lite datatid på mor! Min Pc har hatt ni liv omtrent og Patrick har klart å ordne den hele tiden men nå var den ikke å redde lenger….men fint med ny også.

  Huff, noe drit det der med forkjølelse så jeg håper du blir frisk igjen snart! Tre ganger siden mars var veldig mye….

  Liker

 4. Herlig oppsummering, du har sannelig vært aktiv og fått lest mye. Jeg har lest 4 av dine, men har 5-6 stykker i hyllen som skal leses med det første. Kjekt å se hva som er Bokbloggpris-bøker, da blir de prioritert. Jeg skriver etterhvert som jeg leser, og prøver å få omtalene på «rett» måned, derfor ble det to fra meg i går og en til i dag, sånn for å klemme alle inn i juni. Prøver å droppe å skrive om bøker som er lånt og som jeg ikke bobler over av iver etter å anbefale, men jeg tror jeg har skrevet om de fleste. Ønsker deg en fin start på juli, så ses vi når jeg har kommet hjem fra min svipptur til England 🙂

  Liker

  1. Takk for det 🙂 Jeg håper å få lest litt mer norsk fra nå og fremover mot nyttår. Den barneboken er bare helt herlig, handler om sorg blant barn, og vel verd å få med seg. Jeg begynner alltid på omtalene når jeg begynner på boken men det har hopet seg opp likevel, så en liten skjerpings må til siden jeg har planer om å skrive om alt jeg leser.

   Dere må ha en riktig fin tur til England så snakkes vi når dere kommer tilbake!

   Liker

 5. Eg har lest Drep ikke en sangfugl, og har Oryx og Crake på lån frå biblioteket. Eg les lite norsk, og prioriterer det igrunnen ikkje. Kvar sitt tenkjer eg 🙂

  Ha ein fin lesesommar, Beathe!

  Liker

  1. Helt klart! Vi har alle våre prioriteringer, jeg skal prøve å ikke lese helt nye titler nå fremover for jeg vil prioritere disse leseprosjektene mine, men det er jo noen titler av de nye jeg bare MÅ ha med meg til høsten. Ha en fin lesemåned du også Elida 🙂

   Liker

 6. Du imponerer gang på gang med disse fyldige oversiktene!
  Og du…? Du vet hvem som blir med på PCT-ekspedisjon, sant!?? Varter Lake! Sau no more… Det er bare å si fra når du er klar ;o)
  Ønsker deg en fin sommer!

  Liker

  1. Tusen takk for det 🙂 Synes alle andre har så mye mer fyldige oversikter enn meg jeg. Ja, jeg skal bare legge meg i litt trening først så hadde det vært supert å tatt en slik tur. Skal gi deg en lyd 😉 Ha en fin sommer du også, Berit 🙂

   Liker

 7. Dette var imponerande! Solid mengde bøker der, altså! Eg lasta nett ned En liste for livet, og las Drep ikke en sangfugl for ei vekes tid sidan. Det hadde vore spanande å høyre kva du tenkjer om boka 🙂

  Liker

 8. Herran, som du leser! 65 bøker allerede. Og enda har du tenkt å speede opp!? Imponerende! Nå gikk forresten Mac-en min med på å legge deg inn i bloggrulladen, så da får jeg følge bedre med. Hva synes du om «Avslørt» så langt? Jeg likte den. Krim begynner å vokse på meg, kjenner jeg. Jeg har ikke ork til å skrive om alt jeg leser, selv om flere av de bortvalgte er veldig gode. Den tiden, den tiden… God lesesommer!

  Liker

  1. Hehe….ja, men jeg er jo hjemme om dagene året rundt så tidsmessig skulle jeg fått til mye mer enn det jeg gjør, det er nok derfor jeg aldri ser meg helt fornøyd med egen innsats. Nå er jeg godt over halvveis med «Avslørt- den er skrevet på en måte som gjør den vanskelig å legge fra seg, i hvert fall til nå. Jeg liker godt å lese krim og tenker hver eneste gang jeg har lest en krimbok at dette vil jeg ha mer av men så er det alle disse andre bøkene jeg har lyst til å lese også da!… Nei, det er ikke enkelt å få tiden til å strekke til alltid. Ha en fin leesommer du også!

   Liker

 9. Utrolig så mange bøker du rekker å lese, men også så mange som du omtaler!! For du har så grundige og fine omtaler også, så du kan klappe deg på skulderen og være fornøyd Beathe!

  Takk for fine ord om min Kaldhol-måned 🙂

  Liker

  1. Åh, tusen takk for fine ord, Gro! Det sitter tydeligvis langt inne her hos meg å være fornøyd med det jeg får til når det gjelder lesing og blogging!
   Bare hyggelig, Gro! 🙂 Du har gjort en kjempefin innsats og jeg håper at flere der ute får øynene opp for forfatterskapet hennes!

   Liker

 10. Jeg er stadig imponert over leselistene dine – både når det kommer til lengde og innhold! Og så god du er til å lese nye norske bøker. Der bør jeg skjerpe meg, med tanke på bokbloggerprisen. Men i disse studietider er det knapt med tid til valgfri litteratur :/ Satser på mange gode bøker i sommer, da skal jeg sørst og fremst lese de siste bøkene til årets bokbloggerpris og stemme frem to verdige vinnere 🙂
  God Sommer, Beathe 🙂

  Liker

Kommentarer er stengt.