Mitt TemaTips # 8: En god påskekrim!

Dette er et artig konsept som  Bokbloggeir har startet opp og har fått navnet «Mitt temaTips».
Denne utfordringen går ut på å laste opp eller lage en ny bokomtale hvor du forteller om en bok du synes passer til ukens tema.
Baktanken med dette er å få fram i lyset gamle bokomtaler som andre kanskje har gått glipp av.
Likte veldig godt dette konseptet for det er en utmerket måte å få nye boktips på og få litt fokus på «bortgjemte» omtaler.
Ukens tema er EN GOD PÅSKEKRIM – Noe annet hadde jo ikke nyttet denne uken her.
Denne gangen skal jeg svikte både Jussi, Baug og alle de andre kjente krimforfatterne  for jeg skal gå for en kvinnelig krimforfatter fra Kristiansand som foreløpig har gitt ut to krimbøker som jeg likte veldig godt når jeg leste dem for to år siden. Ser veldig godt at dette var skrevet i min spede begynnelse som bokblogger og det står ikke altfor mye i omtalene og derfor «limer» jeg de like så godt inn i dette innlegget. Anette Moe har skrevet to bøker som er inspirert av tv-serien Criminal minds som er en av mine favoritt-serier.


Dødssynd

Omtale

En tannlege fra Kristiansand blir funnet drept på Øvrebø. Offeret er gjennomhullet av knivstikk og øynene er fjernet. Drapet er svært likt en uoppklart drapssak fra 94. Profilør, Ernst Lier, settes på saken. Flere lignende drap begås, og sammen med politiet forsøker profiløren å sette seg inn i seriemorderens mørke og farlige sinn.

Fra bokomslaget

Brede Karlsen, en respektert tannlege fra Kristiansand, blir funnet drept på Sandrip i Øvrebø. Offeret er gjennomhullet av knivstikk og øynene er fjernet. Han er strippet for alle klær. Drapet er skremmende likt en uoppklart drapssak fra 1994. Profilør Ernst Lier settes på saken

At dette er forfatterens debutroman lover veldig godt for videre utgivelser, dette er krim slik jeg liker det. 
Veldig bra skrevet av forfatteren, og har du sett «Criminal Minds» på tv så kommer du til å like denne boken.


Skjebnens harde hånd

Omtale
Det vekker mistanke hos politiet da tre menn dør av overdose med få dagers mellomrom. Alle de døde bodde i Kristiansandsområdet og hadde fast jobb og stabil inntekt. Profilør Ernst Lier settes på saka. Dette er den andre boka om Ernst Lier.

Fra bokomslaget

Tre menn dør av overdose med få dagers mellomrom i Kristiansands-området. De tre hadde fast jobb og stabil inntekt, og later ikke til å ha noen sammenheng med hverandre. Dødsfallene vekker mistanke hos politiet. Etterforskningsleder Ole Kenneth Mostad og profilør Ernst Lier settes på saken. 

Igjen en «Criminal Minds» inspirert bok fra forfattern og vi møter igjen profiløren Ernst Lier, som atter en gang blir bedt om å bistå politiet i en kriminal sak.
Jeg håper at det kommer flere bøker med Ernst Lier, dette er god krim.


Forfatteren

Anette Moe Kittelsen er født i 1982 i Kristiansand og er utdannet sosionom. Hun jobber i barne-,ungdoms-og familieetaten. Vet ikke om forfatteren skal gi ut flere bøker, men jeg håper det for jeg koste meg med de to bøkene hun har gitt ut.

Har du lyst til å komme med ditt eget tips, eller har du lyst til å se hvilke tips andre kommer med så kan du gjøre det her.

ØNSKER DERE EN RIKTIG GOD PÅSKE!16 kommentarer om “Mitt TemaTips # 8: En god påskekrim!

 1. Dette var en helt ny forfatter for meg! Og om omtalene dine var korte, så var det nok til å få meg nysgjerrig! Jeg kan absolutt tenke meg å lese bøker fra Kristiansand, gode byen jeg har bodd i i mange år. Begynte nesten å lengte litt tilbake nå, så spørs om mannen vil at jeg skal lese de bøkene av frykt for et evig mas om flytting 😉
  God Påske!
  Klem fra Pia

  Liker

 2. Så spennende med nye navn. Kan bli mye blest om de store navnene i påsken. Takk for supert tips, håper du har en fin påskeonsdag 🙂

  Liker

 3. Kristiansand er en fin by:) Forfatteren er oppvokst på Øvrebø om det sier deg noe,handlingen fra bøkene er derifra også.Hehe….du får love på tro og ære at det ikke skal bli mas så går det vel fint;) hihi..
  En fin påske til deg også,Pia:)

  Klem

  Liker

 4. Disse har jeg notert meg til han her i huset som er fra Kr sand. Og som ofte spør meg om bøker han kan lese. Ha en god påske.

  Liker

 5. Blir ekstra nysgjerrig nå – liker nye forfattere og gjerne krim knyttet til noe vi kjenner. Uten å kjenne Kristiansand, er det aillefall norsk. Fint tips. Ha en herlig påske!

  Liker

Kommentarer er stengt.