Litterær oppsummering – dette er status for November måned !

Atter en måned har sust forbi i en rasende fart, det er på tide og si ha det til november og ønske desember velkommen. Men før jeg gjør det så er det på tide med en aldri så liten oppsummering for måneden som har gått.

BØKER LEST

November har vært en grei lesemåned, leselysten har vært litt opp og ned men jeg endte opp med å lese 9 bøker og det sier jeg meg fornøyd med. Jeg har vært innom ulike sjangere denne måneden også og har lest «alt» fra Chick-lit til krim. Dette er bøkene jeg leste denne måneden og de to første er påbegynt i oktober.

 • Fasandreperne
 • Bakerens datter
 • Samuel Sekel -og flukten fra Paris
 • Kirsebærsnø
 • Bokryggpoesi
 • Mokka
 • Villheks
 • Havfruestolen
 • Når du minst venter det

Har likt alle bøkene jeg har lest denne måneden, noen bedre enn andre naturlig nok. Mine favorittbøker for november er Fasandreperne, Bakerens datter & Kirsebærsnø, tett fulgt av Mokka. Jeg må jo nesten nevne bokryggpoesi-boken som jeg mener bør stå i enhver bokelsker sin hylle. Artig fenomen om å bruke boktitler til å lage de fineste dikt & poesi.

BØKER PÅBEGYNT
 • Flaskepost fra P
 • Mammas svik
 • Stryk meg over håret
Har startet på tre ulike bøker som jeg ikke har blitt ferdig med helt enda og derfor havner de på listen for desember.

BØKER OMTALT
Nå føler jeg at jeg gjentar meg selv til det kjedsommelige men er fremdeles rammet av en form for skrivesperre og ligger en god del etter med bokomtalene mine, kun 2(?) omtaler av 9 leste bøker er ikke mye å skrive hjem om og haugen med bøker som desperat venter på å bli skrevet om har vokst denne måneden.. Men jeg liker å ha fokus på det positive og det jeg faktisk får gjort og følgende bøker er skrevet om
Har som tidligere nevnt som mål å skrive om alle bøkene jeg leser og selv om jeg ligger langt etter med disse bokomtalene så kommer de en eller annen gang,et av målene mine for 2013 er å bli flinkere til nettopp dette.
BØKER KJØPT

 Her må jeg bare beklage kjære Ellikken for kun one single book  har funnet veien hjem til min bokhylle denne måneden og JA jeg innrømmer det så gjerne, er blitt en pingle og en pyse når det kommer til bokkjøp og kan overhodet ikke kalle meg en bokshopaholic what so ever. Lommeboken er derimot veldig fornøyd med innsatsen min denne måneden mens jeg sikler fremdeles etter alle de bøkene jeg vil kjøpe og inne på bokelskere så har jeg over 400 bøker som jeg ønsker meg. Hmmm….hvordan skal jeg få kjøpt de da?Tror jeg må finne meg en rik mann etterhvert om jeg skal ha et ørlite håp om å gjøre så mye som et lite innhogg i den ønskelisten der! HAHA…dette var skrevet før den 23 nov og da skjedde det endel endringer(endringer i form av akutt kjøpemani) som veltet hele min illusjon om kun kjøpe en bok denne måneden  for det har seg nemlig slik at for akkurat en uke siden så fikk jeg et gavekort pålydende 100 kr på bokkilden og som dere alle vet så er gavekort til for å brukes ikke sant?  En MÅ jo bruke et gavekort noen faktisk har gitt til DEG. Det ble hele 3 bøker det og jeg er dermed endelig begynt å samle på Jørgen Jæger sine bøker, det er jo nesten en skam at jeg ikke har begynt på de før siden vi (nesten)bor i samme bydel og han var kunde i butikken hvor jeg jobbet for mange år siden,men nå har jeg altså begynt samlingen og det er da noe. MEN det stopper ikke der, for idet jeg får mail om bestillingen min på bokkilden så klikker det inn en mail fra Ark.no og der hadde de 80% på endel bøker fordi de hadde en såkalt Black Friday og da måtte jeg jo inn der en tur også, det gikk som det måtte gå, og jeg ble enda to bøker rikere for å si det på den måten. Nå kommer det enda et MEN for inne på litteraturklubben  kunne de friste med bøker i innbundet utgave til under hundrelappen og sånt går ikke meg hus forbi og dermed ble det enda to bøker til. Jeg holdt nesten  på å glemme den Carole Matthews boken jeg fant på Rema 1000 av alle steder.Den ene boken ble til hele 9 nye bøker på et par dager, det er fort gjort! Så skal jeg innrømme det, er visst ikke så pysete som jeg skal ha det til når det gjelder shopping av bøker. Jeg kvir meg til desember når flere nettbokhandler skal friste med billige bøker, hvordan skal dette gå? Her er bøkene jeg kjøpte meg i november

KORT OPPSUMMERTIkke noe å si på lesegleden min om dagene selv om jeg enkelte dager leser mer enn andre dager igjen, men jeg må bli bedre på å skrive omtaler etter hvert som bøkene er ferdiglest. Jeg syntes selv at jeg leser en del forskjellige ting og det er slik jeg liker det, jeg kan med fordel lese enda mer krim og bli litt flinkere på å lese engelske bøker. Dette er noe jeg skal jobbe med i året som kommer.

RETTER BLIKKET MOT DESEMBER

November er i ferd med å ebbe ut og desember står for tur, og med julegaveinnkjøp og andre juleforberedelser på tapetet så tviler jeg egentlig på om jeg rekker å lese 14 bøker den kommende måneden, for det er tallet jeg må opp i om jeg skal rekke 100 bøker  i 2012, blir jeg slått på målstreken eller tror du at jeg kan klare det? Selv er jeg veldig spent og kanskje det kan gå om jeg finner 14 tynne lefser av noen bøker..hmm..
Her i huset har mine tre søte «små» siklet rundt disse i noen dager allerede og i morgen er dagen her,endelig!

HA DET NOVEMBER OG HJERTELIG VELKOMMEN DESEMBER!

14 kommentarer om “Litterær oppsummering – dette er status for November måned !

 1. Du har virkelig fått lest mye denne måneden! Det er ikke alltid lett å få tid til å skrive omtaler, det merker jeg selv, men vi får holde et positivt fokus og lese, lese 🙂

  De kallenderne var veldig fine! For en jobb med kallendergavene, da 🙂

  Liker

 2. Ja,det er jo det viktigste egentlig. Men jeg liker å klare ting jeg har satt meg som mål så omtalene kommer de. Litt jobb med kalenderne er det jo men sååå koselig også! Jeg sier det i år igjen som jeg sier hvert år, neste år SKAL jeg og ha kalender!

  Liker

 3. Fin oppsummering dette, og du har da rukket å lese mye, synes jeg. Å skrive om dem tar tid, og jeg tenker noen ganger at hvis jeg legger ambisjonsnivået litt lavere, skriver litt kortere, så går det fortere. Det gjør det sikkert ikke, men det gjør noe med innstillingen min at det er lettere å sette seg ned å skrive noe i «full fart.»..
  Jørgen Jæger har jeg enda ikke lest noe av. Spent på å få høre hvordan du liker han.
  Mailer med rabatter på bokkjøp klikker jeg (u)villig vekk for tiden.;)
  Ønsker deg en fin desember.:)

  Liker

 4. Noen av disse må jeg sikkert skumme over enda en gang for at jeg skal kunne skrive en noenlunde brukenes omtale av dem for de har lagt lenge.. men men jeg skal komme gjennom det:-) Jørgen Jæger er jeg veldig spent på og gleder meg til bøkene kommer i postkassen,har 3 hentelapper på posten så jeg satser på at de er i en av pakkene. Jeg skulle også klikket de vekk i stedet for å melde meg på julekalendere med gode tilbud på bøker…puh… hehe.
  Ha en fin desember du også!

  Liker

 5. Sånn er det for alle innimellom,det er ikke alltid man har tid eller like mye lyst til å lese.Men håper du får lest det du har lyst til i desember,seøv skal jeg prøve meg på 14 bøker men akkurat det skal holde hardt.

  Liker

 6. Fin oppsummering, og du har jo fått lest mye. Hos meg har det gått veeeeldig tregt med lesingen. Brukte lang tid på å lese «hvis du får dette brevet», så blir ikke mye å skryte av for meg denne måneden

  Liker

Kommentarer er stengt.