Fremtidige favoritter # 4

Heisann!

Det er Fredag igjen, den beste dagen i hele uken! Det er også tid for «fremtidige favoritter» som er en ukentlig spalte fra Bokelskerinnen. Den går ut på å fortelle om bøker en gleder seg til å lese, er spent på, nysgjerrig på osv. Dette er kjempegøy og en veldig grei måte å oppdage nye bøker på.

De to første som jeg nevner her har jeg fått tilsendt av forlaget og har hatt liggende en stund og jeg gleder meg til å bli kjent med denne forfatteren for jeg har aldri lest noe av Julia Gregson tidligere.

Østenfor solen

Høsten 1928 reiser tre unge britiske kvinner til India med drømmer om et nytt liv. De har alle sine grunner til å forlate England, men vet lite om hva som venter dem i et land der det britiske imperiet vakler. Viva Holloway bodde i India som lite barn. Da foreldrene døde ble hun fostret opp av slektninger i England. Hun har få minner om foreldrene sine og India, men nå ønsker hun å finne noe av sin tapte barndom igjen. For å finansiere reisen påtar Viva seg å være anstand for unge Rose og venninnen Victoria. Rose skal gifte seg med en engelsk offiser som hun bare har truffet to-tre ganger. Hun har ingen tanker om hva verken ekteskapet eller India vil bringe. Victoria flykter fra sin overbeskyttende mor og er fast bestemt på å gifte seg i India slik at hun slipper å reise tilbake til England. Østenfor solen er en fengslende bok som gir innblikk i både indisk og britisk kultur i en avgjørende epoke for begge land.

De hvite Englene

EN FORTELLING OM HELTEMOT OG GLØDENDE ENGASJEMENT UNDER KRIMKRIGENS REDSLER. Wales 1840: Catherine Carreg vokste opp som en guttejente i en liten landsby i Wales, streifet omkring og kappred på stranden med Deio, krøtterhandlerens sønn. Men bygdesladderen setter etter hvert en stopper for det gode livet, og Catherine må innordne seg de regler en ung pike fra en god familie skal følge. Så opplever hun at moren dør i barsel, og hun bestemmer seg for at hun aldri mer skal befinne seg i en situasjon der hun ikke kan hjelpe. Catherine reiser til London og utdanner seg til sykepleier. Etter hvert som krigsrapportene fra Krim når hjem til Storbritannia, vekkes nasjonens sympati med de stridende. Catherine melder seg frivillig som sykepleier. Allerede ved ankomsten i Scutari i november 1854 oppleves situasjonen som et våkent mareritt. I krigens kaos og vanvidd blir Catherine tvunget til å hente fram krefter hun ikke ante at hun var i besittelse av.

Den siste boken  jeg vil dele med dere i dag var jeg så heldig å få av Bokelskerinnen  tidligere men har ikke fått gleden av å få begynt på enda, men som jeg er både spent og nysgjerrig på.

Hegrenes dal

Året er 1878. Den vakre Devi blir født som det første pike barnet i familien Nachimanda på over 60 år. En jente som vokser opp med sterke meninger og troen på seg selv. Gutten Devanna tas opp som medlem av familien etter at moren hans begår selvmord. Devi og Devanna vokser opp som søster og bror, men Devanna vet allerede som gutt at Devi en dag skal bli hans kone. Men Devis store kjærlighet er tigerjegeren Machu. Fra hun er tolv år, vet hun med sikkerhet at dette er mannen hun vil dele livet med. Skjebnen vil det annerledes. Devi blir en dyktig forretningskvinne og eier av den største kaffeplantasjen i Coorg-dalen. Men veien dit er vond og lang, og alle vet hva det betyr når hegrene flyr inn over dalen.

Som dere ser så er jeg  klar for en liten litterær reise til India i løpet av denne våren en gang! Det skal bli spennende og nå er eg veldig spent på hva som er DINE fremtidige favoritter!
Flere fremtidige favoritter finner du her.

6 kommentarer om “Fremtidige favoritter # 4

  1. Nydelig liste, kunne tenkt å lese alle selv:) Har hatt «østenfor solen» lenge liggende på nattborde, kanskeje du greier å inspirere meg igang med den. India er jo ett spennede land:) Fine bokomslag har alle også:)Ha en riktig fin helg!:)

    Liker

Kommentarer er stengt.